Wednesday, October 15, 2014

Tihani Turns One!


Bagaimanakah mahu memulakan karangan?

Err harus bagaimanakah? Baiklah. Kita mulakan dengan 28 SEPTEMBER 2014. Hahaha. Tiba-tiba sangat bukan? Ada apakah dengan tarikh itu? Public holiday? Anugerah Berita Harian? Saya naik pelamin? Eh kau. Semuanya pastilah bukan.

28 September adalah satu hari sebelum hari ulangtahun kelahiran Ainan Tihani. :)

Tarikh yang pasti diingati kerana pada pagi itu satu tahun yang lalu, saya telah menggesa Imran bangun seawal pukul 5 pagi lalu kami bergegas ke Putrajaya kononnya saya nak bersalin dah. HAHAHAHA. Kelakar kalau diingatkan. Dengan saya menahan rasa kontraksi. Dengan Imran pecut kalah Schumacer. Sampai-sampai HPJ, terus hilang rasa contraction :P

Hee. 28 September juga adalah ulang tahun kelahiran kenalan rapat kami di Edinburgh, Adilah. Kebetulan dia baru pindah ke rumah baru di area Broomhouse dan buat housewarming Ahad itu. In fact birthday girl ni beria-ia nak throw birthday party untuk Tihani yang disekalikan dengan housewarming. Orang lain punya birthday, Tihani pula dapat cake. Aha!



 Ini hobi birthday girl. Menyepahkan isi purse/bag. Kalau tak dibagi boleh mendatangkan kemarahan paling ulung. Nanti Ibu kena cakaran harimau T_______T




Ini birthday girl yang sebenar, Adilah. Haha. Birthday girl ni yang bersusah payah buatkan cake, deco meja, masak Nasi Tomato Super Pedas dan sebagainya.



Kedua-dua birthday girl bergabung. Maaf. Yang kecil tu memang tiada keinginan bergambar. Bagi dia janji perut kenyang. Kelihatan meja masih lagi ada dulang (dulang ke?) kosong sebab Shahmin tak sampai-sampai. Cupcakes Red Velvet gagal saya tayangkan sebab semuanya dah masuk dalam perut orang ramai waktu majlis.




 Supergirls!!!



Super family! :D



Alhamdulillah. Dah setahun jadi Ibu. Dah setahun Allah pinjamkan Tihani dekat Ibu dan Ayah :")


Ayah kissed Tihani. With much love, of course.


 Cake Topper Tema Hello Kitty!

Effort saya mencari,print pastu gunting comel-comel. Hehe. Sederhana tapi bermakna :)

Sebenarnya few days sebelum majlis Adilah dan saya berwhatsapp. Maka bersemangatlah birthday girl sebenar ni nak pakai tutu lepas tu nak tema Hello Kitty untuk Tihani. Ibu Tihani layan je. Haha



Decoration Cake By Adilah

Ibu Tihani tukang buat topper je. In fact tukang tampal topper pun orang lain. Thank you Fafa, Alia, Sheila sebab tolong celebrate birthday Tihani dekat party housewarming korang! 




My Beloved Daughter, Ainan Tihani. 


My Darling Husband :')


Can you detect her Teddie? Ye. Teddie Tihani tu siap tertinggal dekat rumah diorang. Haha. Nasib baik budak kecik ni tak menggagau cari Teddie dia waktu tidur malam, kalau tak....naya!


The Tuan Rumah




The birthday girl angkat Tutu!

Saya cuma dapat mengongsikan gambar sebelum majlis. Ketika majlis saya rasa huru hara. Haha. Plus masalah manusia bertaburan di mana-mana serta kepadatan penduduk membuatkan usaha mengambil gambar menjadi payah. Tambahan pula, saya sibuk mengisi perut dan menahan pedas. Kahkahkah. Err gambar gemuk haruslah disembunyikan bagi menjaga integriti diri. Harapnya sebelum pulang ke Malaysia saya akan kembali langsing. Harapnya juga harapan jangan tinggal harapan.

Saya taklah pandai nak approach orang. Sekadar nak bagi makan cake dan rasa ada sambutan birthday Tihani dah mencukupi. Tapi Adilah request semua orang nyanyi lagu birthday sambil dia dan Tihani potong cake. Oh sungguh comel!

Dear Ainan Tihani,

Selamat hari lahir yang pertama Sayang! Ibu dengan Ayah sayaaaaaaaaaaaang Tihani! Sayang sangat sangat sangaaaaaat. Hari-hari kami ada seribu satu macam dengan kehadiran Tihani. Tanpa Tihani dunia rasa kosong.

Tak ada satu hari berlalu tanpa Ibu memikirkan Tihani. Pergi sekolah mesti belek iphone tengok muka Tihani. Super kemaruk sampaikan whatsapp Ayah pun balik-balik tanya pasal Tihani. Kesian suamiku. Terabai. Haha

Ibu doakan Tihani jadi anak Solehah. InsyaAllah :)


Dengan ini saya sudahi entri dengan ucapan bye bye. Jam sudah menunjukkan pukul 7:11pm. Edinburgh kelihatan seperti sudah terlalu lewat malam. Eh sudah.

Bye. Sekali lagi.