Tuesday, May 31, 2011

Iklan - Tapi Bukan Sebenar

SOTONG UNTUK DI JUAL!
Berminat?

Sila hubungi 0123456789.
Spesifikasi: Tentacles - RM100 selembar
Keistimewaan: Ada doll hiasan yang lazat (Aik? aku sendiri naik pelik ini sotong ke kereta?)
Skala: Tu. Satu garisan biru bersamaan 1m! HAHAHAA

OMG
Sungguh gergasi size sotong ini. Nama sotong pon sotong kereta. Kahkahkah.
Doll hiasan yang lazat tu warna coklat. At first aku ingatkan semut!


P/S:
Dear, you made my day.
Nak gelak terguling-guling tengok sotong comel neh =))

Monday, May 30, 2011

Emo Like Elmo

Elmo comel. Tapi Emo sumpahlah tidak comel.

Emo buat saya jadi sangat jahat sampai sanggup lukakan hati orang. The only thing that keep on lingering in my thought is always about me,me and me. Errr..keji bukan?

Habis tu orang lain macam mana? Orang lain memang kena Taufan Tsunami ah. Habis semua benda yang salah orang lain punya hal. As if I'm innocent dan mereka semualah penjahat dalam movie kehidupan.

Ya Allah!

Sekarang bila saya fikir-fikir balik. Bila saya dah cool, tiba-tiba saya rasa beruntungnya punya-punya mereka. Dahlah sabar. Layan je kerenah saya yang biol ni. Mereka selalu cakap mereka sayang saya even dahsyat macam mana pon emo saya. Mereka selalu cakap mereka akan always by myside *kesat air mata*

I don't know why I'm so emotional. Err tiadakah kelas untuk belajar mengawal emosi? Hehehe. Sebab saya kesiankan orang keliling saya. Entahlah. Mereka selalu jadi mangsa keadaan. OK fine. Actually bukan mangsa keadaan tapi mangsa baham aku yang dah bertukar menjadi Tigress :D

Macam Kak Gla, dia cakap even saya emo tapi saya sweet. Ececeh. Sweet time manis je. Time emo? Fuhh..aku sendiri pon rasa nak lempang pipi sendiri. Macam Zaid, kena marah berbaldi-baldi pon tabah je. HAHA. Macam encik si dia, ya Allah ini lagilah penyabar, kena marah banyak-banyak kali pon sabar je. Nasib baik dia sabar, kalau dia blah?

Errr. Kalau dia blah nanti saya nangis berbaldi-baldi. :'(

Sebab saya realized, I can't imagine living my life without him. Saya realized, there's a part of me need him. Sebab he is my other significant. Tengoklah, bila saya emo dan tidak sabar, siapa yang lebih sabar dan tenang je dengan perangai saya?

Saya rasa seumur hidup saya. Even sedegil mana dan se-emo mana pon saya, dia akan selalu ada. Tapi saya tak nak terus emotional.

I want to be a better person.

I want to change my life. Kalau saya marah, lepas ni saya nak hibernate. Saya nak cool down. Saya tak nak marah orang dah.

I want to be a better person.

So that one day, anak-anak saya tak kena marah macam saya selalu kena marah. Bukankah saya dah janji I want to be a good loving mother? Bukankah saya dah janji I want to have a better life?

Dan bukankah Allah dah cakap; 'Dia takkan mengubah nasib sesuatu kaum kecuali kaum itu sendiri cuba berubah?'

'I love you
We will never have a sad farewell
While we may cry because of the sorrow
We will always share our dreams
Until the sky keeps us apart'

From: Coffee Prince - Noreul Saranghae :")

Sunday, May 29, 2011

Lift It Up

Lift it up, lift it up
Lift up all your sorrows

Lift it up, lift it up

I am with you

Smile and look at me one time
Then springtime itself will arrive
Sing a new tune, sing a new song
A new season has arrived, a new day has come

Lift it up, lift it up, lift up your sorrows
Lift it up, lift it up, I am with you

Sing that melody, today let amusement befall us
Let the ships loose freely into the waves today
Make light of obstacles, dance even in tension
Your heart will even begin to soar, it will kiss the clouds

Lift it up, lift it up, lift up your sorrows
Lift it up, lift it up, I am with you

This wind is coming next to you and flowing
"Dance with me," it speaks into you ears
Waving, moving about, smiling, live on
Drink up the winds, live on humming

Lift it up, lift it up, lift up your sorrows
Lift it up, lift it up, I am with you

It's true that you only get to live once
This life twists and turns from moment to moment
Embrace every moment with a laugh
Steal away the joys that are hidden in each moment

Smile and look at me one time

Hindi jiwang? Who said so? Cuba sekali sekala selami lirik lagu. Baru tahu how wonderful their lyrics. The songs soothe you till awak rasa nak menari dan terbang di udara. Even sebenarnya hati sedang gundah gulana.

P/S:
Chak De means Lift It Up - Courtesy movie; Hum Tum. Ehsan TV3 sebab tayang semalam waktu hati tengah miserable. :P

Allah Lebih Tahu

I'm emotional and like the entry below stated;

Only 2% will remains TRUE to me :)

To those 2% people;

'Saya sayang kamu-kamu dengan sangat banyak. Thanks sebab sentiasa menjaga saya yang emosional ini dan menerima seadanya. Satu hari nanti, bila kamu-kamu dah ada hidup sendiri, mesti saya akan rasa sangat-sangat sedih, tapi Allah lebih tahu dan saya doakan Allah berikan saya yang terbaik'

Ameen

Saturday, May 28, 2011

Fakta Pasal Kawan





Courtesy; Nizam Malek

Friends; Kak Gla, Zahidah, Atiqah - Love you mwah mwah! :)

Friday, May 27, 2011

Inconsolable

Macam tajuk lagu Backstreetboys. Macam itulah hati saya rasa saat ini. Errr.

COMPLICATED

Saya sumpah complicated. Ingin memiliki saya sebenarnya adalah perbuatan gila sebab saya tak rasa orang boleh sabar dengan kerenah saya. Kadang-kadang saya rasakan, saya ni gila agaknya. HAHA

Contoh; ini contoh jelah. Kalau engkau tetiba salah pilih ayat, automatik aku akan refuse untuk meneruskan perbualan call/sms. Heh. Ingat ada orang boleh sabar? Kalau orang tetiba tak sms aku balik tahu pulak marah.

See? Bi-polar syndrome. T_____________T

Entahlah.

I need time. To be alone. To treat hati yang tengah sakit macam apa je ni. Lebih banyak sms membawa kepada lebih banyak sakit hati. Er, tapi tak reti nak explain, camne tu?

Aku rasa devil tengah bermaharajalela dalam hati. Aku yang buat salah, orang lain pulak kena. Aku yang buat silap, yang aku nak terasa dengan others apa kes?

Aku yang...errr...wordless.

Saya ni sebenarnya tak faham apa yang saya nak. In fact, semakin banyak saya fikir semakin tak faham jadinya. HAHAHAHA. Jadi saya taknak fikir. Tak nak sms. Taknak semua benda. saya nak duduk diam-diam.

Actually kalau anda perasan, saya sebenarnya refuse untuk berbincang ataupun meluahkan. Gila punya teruk perangai. Tapikan, ada certain-certain benda aku penatlah nak bincang. Ada certain-certain benda ni sepatutnya orang belajar sendiri. Tak payahlah semua benda nak cakap.

Hmmm. Ada orang ke sanggup bertahan dengan perangai biol aku ni?

Entahlah.

Saya nak balik jumpa Kak Gla. Saya nak nangis puas-puas. Dari semalam saya try nak nangis sebab iPod saya hilang. Tapi saya takley nangis. Saya jadi bengkak hati adalah pastu mulalah saya hilang mood.

I'm moody and I don't think anyone can stand me.

Thursday, May 26, 2011

Cemburu


Ini bukan gambar actress Taiwan. Bukan bukan. Ini seseorang yang saya kenal. Rakan sekerja di Banting. Doesn't she looks gorgeous? Both of them look so perfect and meant to be for each other =)

Kadang-kadang bila tengok apa yang orang ada tapi kita tak ada, maka automatik engkau akan berasa cemburu secara meluap-luap. Contoh; tengok member ayah dia belikan handphone baru. Terus rasa dengki. Contoh lagi; tengok member dapat bunga, boyfie belanja itu dan ini, dengki dan dengki lagi. HAHAHA

Eh paling aku dengki sebenarnya bila orang dapat poem super romantic. Padahal bukannya kenyang pon makan poem. Kahkahkah.

Latest kecemburuan, saya rasa super-hearted pada blogger-blogger cun melecun yang di sponsor perkahwinannya oleh Bridal Couture. Baju mereka omaigoddddddd, sumpah cantik-cantik yang amat. Err...Syuhada takda orang nak sponsor ke? :))

Engkau nak sponsor apanya Syuhada?

Dahlah gelap dengan kulit super tanned. Pastu tak gorgeous. Body pon takda cutting ala super model. Sumpahlah takda orang nak.

Eh tapi kalau setakat nak jadi keding tu, rasanya boleh kot. Bulan ni tengah bercadang nak makan 'angin' for the whole month. Tadi dah menimbang diri. Errr. Turun 1kg lagi. T______T Zaman sekolah dulu kalau aku cakap nak makan meggi akan ada superhero pinjamkan duit secara senyap sebab risau aku kering. Kahkahkah.

Zaman sekarang?

Superhero cakap aku dah tua. Nama je dah kerja tapi duit sendiri tak pandai control. Padan muka engkau Syud! Sobsobsob.

Ala, bestnya zaman sekolah :'(

Tuesday, May 24, 2011

Cakap-Cakap


Dia cakap;

Roses are red,
Violets are blue,
Knowing you are sad,
Make me so blue.

Saya cakap;

Roses are red,
Violets are blue,
Whenever I feel bad,
The cure will only be you.

Dia cakap;

Even awak emo & kuat merajuk. Saya tetap sayang awak :)

Saya cakap;

Even awak sengal, lampi dan tak reti memujuk. Saya tetap sayang awak :)


CONCLUSION?

Errr. Bergaduhlah. Sebab dengan bergaduh anda akan tahu betapa emosinya pasangan anda. HAHA. Yang perempuan emo, yang lelaki lampi. Ha elok sangatlah tu :P

Monday, May 23, 2011

Kisah Tiga Gambar...

...yang actually takda motif pon kecuali nak bagitahu bestnya pulau. Bestnya bestnya! *Mereng*

Sungguhpon kulit sudah 5 tona lebih gelap daripada yang asal, tapi ada aku kisah? Yang penting, I had so much fun over there. Sudahlah dapat memeluk jerung (tipu). Dapat main kejar-kejar penyu (betul). Dapat memeluk bayi wangi (betul).

Eh kejap Syud. Motif bayi wangi masuk dalam entri ini? HAHA. Saja. Bayi wangi tu anak siapa entah. Tetiba je dapat peluk dan cium-cium sambil cakap wanginya wanginyaaa! Actually nak kiss pipi dia sikit tapi seganlah I. Anak orang kot. Kohkoh.

Saya suka snorkelling tengok coral and fishes. Saya suka dapat tengok shark makan. Lagi suka bila dia lalu bawah saya dan saya duduk diam-diam. Err suka ke nervous Syuhada? Hehe.

Both. :P

Paling marvelous waktu saya snorkel around the island. Kami jumpa sarang Nemo. Danial siap kasi kami pegang. OMG. Subhanallah. Dunia dalam air sangat indah! :)

After dinner kami main baby turtle. So comel rasa nak picit-picit. Dah siap rasa nak cium padahal bukan anak kucing pon. Kahkahkah.

Berikut (tiba-tiba); disertakan gambar untuk tatapan. Sekian cerita kita berakhir di sini saja. Saya mahu pergi Lala Land.


Bye bye!





Thursday, May 19, 2011

Dear Awak

Dear Awak,

Thank you for coming by into my life. Thank you for always be there to listen though kadang-kadang saya rasa topik saya bosan juga. HAHA. Eh you're not coming by for persinggahan only kan?

You're coming to stay in my heart forever kan kan?
Ececeh.

Err. Sorry kalau sometimes awak rasa saya terlalu direct. I have to. Kalau saya tak direct sampai bila-bila saya rasa susah nak bonding dengan awak. Apa pun, saya rasa awak sweet. Saya rasa awak sangat sangat sincere.

Saya rasa each time awak act, it touches my heart :)

Eh, sekarang tiba-tiba dah tak tahu nak taip apa. Jangan lupa assignment yang saya kasi. Nak extend dateline boleh buat permohonan secara bertulis. HAHA

:p

P/S:
I will miss you more each day :)

Monday, May 16, 2011

My Man

You, by the light
Is the greatest find,
In the world full of wrong,
You're the thing that's right

Bagaimanakah pagi anda kalau bila buka-buka pintu je di sambut oleh wajah seorang wanita bersifat ibu? Err masalahnya aku mamai lantas terus salam walaupon yakin wajah sendiri macam tapai. Actually sangat blur ketika itu. Dahlah blur, dahtu dengan selamba terus menuju meja makan dan melihat orang yang begitu ramai.

Lantas tersedar dan mengucap dalam hati. 'Ya Allah Syuhada! Engkau dekat rumah orang kot!!!' Errr. Pastu saya terus terjaga ke alam nyata dan berlari mencuci muka. HAHAHAHA.

Rasa malu sangat menebal. Tapi buat muka cool sambil senyum dan terkebil-kebil ala anak kucing. Sepanjang breakfast saya terkebil-kebil lagi. Eh tak, lebih kepada sifat tersipu-sipat. HAHA. Tak sangka Syuhada reti malu juga rupanya. :P

Kami makan sampailah tiba-tiba ayah si dia cakap; 'Eh tak nak kenalkan kawan awak tu ke?' Fuhhh. Akhirnya. Kalau tak, sampai patah balik zaman dinosaur pon aku akan kekal sebagai makhluk asing kat situ.

The abang is cool. Dia sangat menceriakan suasana dan buat saya rasa selesa. Huhu. Kami celebrate birthday emak si dia. Abang and kakak panggang ayam. Adik yang sebaya saya masak spagetti. Saya pulak?Errr. Saya teman si dia beli cake since semalam adalah birthday emak si dia.

Hari semalam boleh kita namakan sebagai Hari-Makan-Sampai-Lebam! :))

Mana taknya. Pagi makan nasi lemak, roti jala, coklat. Tengah hari makan spagetti, cake, cocktail. Kemudian kenduri makan nasi minyak, ice cream blablabla. Balik makan goreng pisang, kuih kacang dhal. Malam makan nasi, barbecue chicken, sayur. Oh ok. Serius saya rasa full gila.

Yesterday was awesome.

Selain dia tak pernah bising pun bawak saya ke mana-mana saya nak pergi. Si dia juga terpaksa tadah telinga dengar saya cakap tak henti-henti. I admit, his action speaks louder than words. :)

Malah waktu kami dekat McD saya selamba bising-bising depan Jaja pasal what had happened earlier dekat rumah beliau. Si dia pasrah je. Dahlah aku ni kalau dapat jumpa member tak ingat dunia. Kesian dia terpaksa teman. Tapi terpaksalah redha kan? HAHA

He,
Doesn't say that he loves me.
Nor that he gives me poetic sms-es, email, letters etc etc

But he showed me that he loves me
By his act
By his effortness

And I,
Adore that dearly :)

He.completes.Me

And I think I already found,
The other significant part of me...


P/S:
My man is not my boyfriend. Tapi dia bakal suami saya :)

Monday, May 9, 2011

Tiada Tajuk

Errr. Kenapakah ini kelihatan serius?
Sebab ini perkara yang sungguh-sungguh serius.

Doakan kami
:)

Tuesday, May 3, 2011

I For Itik


Sexy kan kan? HAHA

Sexy gila mulut Rizqin rasa nak cubit-cubit! OMGGGGGGGGGGG! Dah bulat dan makin bulat. Dengar cerita dah nak pandai jalan. Ni yang Mak Ngah tak sabar nak datang gomol-gomol. Hehe

Rizqin,
Mak Ngah loves kamu. Mwah mwah! :)

Monday, May 2, 2011

Thank You (II)

As much as you don't have to explain your 'nawaitu'. I'm convinced. Eceh. HAHA. Tapi nak susun nawaitu molek juga. Bolehlah nanti cerita dekat saya secara detail.

It's fast, but it feels right.

Errr...percayakah anda saya cakap begini? Percayakah? Sila percaya. Tapi taknak caya sudah. Ada aku kisah? :p

Eh saya actually lupa nak cakap thank you. So cakap dalam blog je ok kot? Kohkoh.

Thank you for Daim Cake, Meatball, Open Shrimp Apetah (?), Trip around IKEA (HAHAHA. Takdalah besar mana pon kita round). Thank you for meeting Ayah dan terkebil-kebil secara comel. :))

Thank you for Cool Blog. For carrying bakul groceries saya. Eh sorry tangan terkepit tadi. Tak sengaja sebab laju sangat nak bayar. Cis tak cakap sorry langsung aku ni.

Thank you for mendengar Syuhada merapu. You should get used to it sebab mulut Syuhada tak reti nak stop. OMG! Sesal tak anda dengan saya? :))

Lastly, thank you for coming by.

Eh by the way, saya serius tau? Family awak tak berkenan dengan saya memang saya ca-alif-but. Tapi marilah kita doa family awak berkenan dengan saya. Hehehe :D

P/S:
Saya rasa macam Mem besar hari ni. HAHAHAHA :)