Friday, May 22, 2015

Alhamdulillah :)


Semalam genap seminggu kami kembali ke Tanah Air. Alhamdulillah. Sangatlah seronok meskipun Malaysia is scorching hot! Meskipun nak nangis bila in less than a week kami dah habis berbelanja almost RM1000 akibat kesan GST. HAHAHA. *nangis jelah*

I am happy.

Alhamdulillah. Sampai KLIA di sambut Ibu dan Amy. Rindu teramat-amat!

Beberapa hari kemudian ipar duai semua datang rumah. Bawa anak-anak saudara. Ya ampun cepatnya masa! Dah besar diorang. Ligat bukan main. Tihani pun seronoklah jumpa geng. Sampai menangis pun ada :p

Lepas tu saya jumpa Kak Gla dan husband dia, Abang Arif. Kejadian kami melepak berakhir dengan insiden Tihani muntah selambak atas baju Ibu dia. Haha. Again, budak tu kalau dah penat, dengan selsema, bila batuk teruslah muntah.

Alhamdulillah. Sekarang dah ada dekat Johor. Jumpa emak, jumpa ayah. Peluk-peluk. Makan, borak, gelak-gelak. Happy sungguh! Lepas tu bila kembali ke bilik kami (which because we don't even have our own house yet) maka segala memori lama tercipta. Ececeh gedik sekali ayat haku. Haha. Kali ni kami kembali ke bilik kami dengan Tihani. Her babycot is still there :)

Imran ajak solat jemaah. Ya Allah rindu OK! Apa lagi tak tunggu lama terus laju-laju solat sekali. Dekat Edinburgh kami masing-masing sibuk, plus tak ada yang menjaga Tihani. Jadinya kalau sekali sekala solat jemaah pun khusyuknya kurang sedikit. Tadi, sebab sepupu-sepapat Tihani ada, jadinya dia tak kisah ditinggalkan. :p

Next?

What's your plan Syud?

Err saya nak pergi dating dengan Imran. Haha. Plan tak ada kena mengena dengan kerja. Kerja kita tangguhkan sehingga ke suatu masa. I'm still not ready yet to start working. Hohoho.

Tak takut tak cukup duit nak makan ke Syud? Semua benda mahal sekarang ni. InsyaAllah, kami masih mampu survive. Err untuk sementara waktu. Hehe. Nasib baik tak ada apa-apa komitmen yang terlalu besar untuk ditanggung. Huuu

Tihani dah tidur. Maka saya ambil izin untuk tergolek sekali sebelah dia :p

Bye