Sunday, June 16, 2013

Contest baby ceria by http://barangbabymurah.blogspot.com


Oleh kerana blog ni telah bersawang dan berhabuk. Malah kerapkali aku merapu mengadu-ngadu pasal kerja duo-ploh-pat-jam maka moleklah aku masuk contest. At least ada hasil. Ye dak? HAHA

                               

Contest ini dibawakan oleh Mama Adelia. Err Adelia tu siapa? Budak dalam banner dekat bawah ni ha. HEHE. Serius barang-barang dekat SINI super murah. Berbaloi-baloi kalau anda ada anak. :)

Orait. Sebelum merepek panjang. Marilah tengok syarat-syarat contest ini;

Peraturan contest ::
Contest bermula sekarang!!!
12.6.2013 hingga 7.7.2013.

1.Contest terbuka kepada semua golongan masyarakat malaysia tanpa mengira kaum dan bangsa.

2. Semua lapisan umur boleh join.

3. Anda cuma perlu submit gambar baby anda dalam mood yang ceria. Tak kisah samaada baby tu anak sendiri,anak saudara, atau cucu.

4. Jika anda tiada blog,anda boleh submit gambar melalui facebook. 

5. Add facebook personal saya. (Ada di sidebar). Jangan add acc fan pages saya ye..

6.Create 1album khas dengan nama "contest baby ceria by barangbabymurah.blogspot.com"

7. Di dalam album tersebut,anda diwajibkan letak banner contest(refer gambar diatas).

8. Kemudian,anda upload gambar baby anda dalam mood yang ceria dan HARUS TAG FACEBOOK saya.

9. Description gambar haruslah letak point2 berikut :-
1. Jom membeli barang baby dengan harga borong minimum 1barang di blog http://barangbabymurah.blogspot com


10. Anda juga harus menulis hadiah yang anda nak jika anda dipilih sebagai pemenang.

List hadiah yang ditawarkan kepada anda jika anda menang(pilih salah satu sahaja).ANDA MESTI COPY PASTE SENARAI HADIAH YANG DITAWARKAN INI DI RUANGAN CAPTION GAMBAR BABY ANDA. KEMUDIAN BARU MENTION HADIAH YANG ANDA PILIH JIKA ANDA MENJADI PEMENANG.

1.rocker fishes price newborn to todder(biru).
2. Trunki bag (pink,merah,purple,kuning,biru)
3. Ergo carrier (hitam,pink,grey,hijau,biru)
4.toys storage(pooh,cars,princess)
5.playmat mothercare(pink, lion)
6.toilet train toddler
7.elc purple with hanging toys

Sila pilih salah satu. Jika anda dipilih sebagai pemenang,saya akan hadiahkan pilihan yang anda pilih di awal contest.

11. Jika anda nak join melalui entry blog,  anda harus letak title entry :: contest baby ceria by http://barangbabymurah.blogspot.com


12. Anda harus masukkan gambar banner contest.

13. Masukkan juga gambar anak anda dalam mood ceria.

14. Anda perlu menulis di bawah gambar tersebut :- " mari membeli barang baby dengan harga borong,minimum 1barang di blog http://barangbabymurah.blogspot.com"

15. Anda juga harus menulis hadiah yang anda nak jika anda dipilih sebagai pemenang.

16. Submit kepada saya entry tersebut dengan meninggalkan link entry anda pada ruang komen.

17. Sama ada join melalui facebook atau blog,anda jangan lupa untuk letak nama penuh anda dan nama baby anda.

18. Hanya akan ada 2pemenang dan 8orang hadiah saguhati. Hanya pemenang PERTAMA yang akan dapat hadiah yang dipilih sendiri, pemenang KEDUA akan mendapat TRUNKI BAG. 8 orang saguhati akan menerima rompers ck 3in1.

19. Jika anda pasangan yang berkawen,anda dan suami boleh join secara berasingan.

19. Anda boleh ajak family anda untuk join, 1baby ada 6 7 gambar pun tetap saya terima,tapi haruslah berlainan owner blog dan berlainan owner facebook.

20. Gambar tak semestinya anak anda seorang..gambar anak anda dengan anda boleh. Dengan kawan2 dia boleh..tapi mesri makesure anak anda nampak ceria,nampak happy dalam gambar.(if dalam gambar ramai baby,tolong inform saya mana satu anak anda ye).

21. Contest terbuka kepada baby/toddler umur 6bulan hingga 5tahun.

23. Dibawah gambar banner samaada difacebook atau di blog,sila copy paste langkah2 untuk join contest ini.

22. LETAK SEKALI TARIKH MULA CONTEST DAN TARIKH TUTUP CONTEST YE.


TARIKH TUTUP CONTEST PADA 7.7.2013.

Sebarkan.


                           

"MARI MEMBELI BARANG BABY DENGAN HARGA BORONG, MINIMUM 1 BARANG DI BLOG HTTP://BARANGBABYMURAH.BLOGSPOT.COM"

Ini list hadiah-hadiah yang boleh dipilih, satu je kau jangan nak tamak haloba;

1.rocker fishes price newborn to todder(biru).
2. Trunki bag (pink,merah,purple,kuning,biru)
3. Ergo carrier (hitam,pink,grey,hijau,biru)
4.toys storage(pooh,cars,princess)
5.playmat mothercare(pink, lion)
6.toilet train toddler
7.elc purple with hanging toys

NAMA PENUH: NURSYUHADA BINTI AZZMAN
NAMA BAYI: KHADEJA BINTI KHAIRUL (aka ANAK BUAH) Hehe

Sekiranya terpilih, maka senanglah nak ambil sebab Sis Adelia ni satu taman je dengan rumah Bondaku. Huhu *Very The Verangan*

Saya pilih; ERGO WARNA BIRU! :)

Harap-harap menanglah. Fuh fuhhhh. Aminnnnn :D



Monday, June 3, 2013

Alhamdulillah!

First and foremost, I want to say that.

Syukur syukur. Sesungguhnya rahmat Allah itu melimpah ruah. DIA sentiasa ada. Mendengar setiap permintaan hambaNya :)

Sungguhpon saat ini kepala aku agak ting tong berfikir itu dan ini. Chill. Ibu cakap relaks. HAHA. Aku? Pergh. Aku gagal relaks! Menggelabah ayam! Seaneka benda nak fikir. Segala macam perasaan bercampur mesra sehingga membawa ke alam tidur.

Husband?

Heee. Dia tu orangnya memang relaks memanjang. Happy je tak kisah apa-apa. Tapi caring itu pasti. Macam tolong sama sibuk. Hehe

By the way, kadangkala aku rasa berdosa memandang serong eh tak. Aku bukan pandang serong tapi aku pandang dari sudut kebimbangan. Mana mungkin nak pandang serong. BERTUAH GILA OHKAY!

Errr kau merapu apa ni Syud?

Hee. Bertuah gila wanita-wanita yang menjadi suri dalam rumah sepenuh masa. Dalam erti kata pendek, SAHM (Stay At Home Mother or Wife bagi yang belum mempunyai anak). Hidup didedikasikan sepenuhnya untuk rumah. Sesuai untuk wanita rajin. Yang malas dan kuat tidur macam aku ni takyah berangan. Haha

Lebih BERTUAH GILA bila si suami mampu memberikan almost everything yang anda mahu. Heh. Aku yang kerja ada duit sendiri ni pon kedekut nak membelanjakan duit sendiri dengan sesuka hati. Kurang mengerti perasaan boleh mengerjakan duit suami sesuka hati. Hohoho

Sebab?

Kita yang middle class ni faham apa itu toleransi. Kalau dua puluh empat jam kikis duit suami bila masa nak menabung untuk masa depan?

Cuma, itulah. Being me. I have a great concern of future. Memanglah kita tak boleh ramal masa depan. Tapi pernahkah anda mendengar pepatah Melayu berbunyi; 'Sediakan payung sebelum hujan'?

Umur kita ni pun pinjaman. Actually segala-galanya pinjaman. Dah nama pun pinjam. Kenalah pulangkan. Masalahnya kalau kita takpun suami kita tetiba di'pulangkan', macam mana nasib anak? Sebab tu bagi aku perempuan ni kena jadi serba boleh. Tak salah kau nak jadi suri rumah, tapi....equipped yourself with living skills!

Sebab tu saya ni sangatlah mengagumi SAHM yang pandai masak, yang pandai bake, yang pandai menjahit.

Sebab?

In case sesuatu terjadi, dia ada 'payung'. Orang macam saya ni? Hehe. Haruslah berkerja makan gaji or buka business sendiri. Tak ada payung besar! Haha

Slowly, I learn that I need to be self-equipped.

Tak kisahlah aku jahit tak cantik. Tak kisahlah aku buat apple pie terlebih manis. Slow slow. Pelan pelan kayuh :)

Errr nampak tak motif entri ni dah hanyut dan merapu?

HAHA. Saya sudahi motif merapu dengan babai. :p