Friday, April 27, 2012

Bambam...

...is my first name.

Mak, Syud takmo dinner boleh tak Mak?

Mak masak memang sedap. Sumpah sedap sampaikan tiap-tiap kali makan mesti menambah-nambah. Moreover bila Mak masak Dori Sweet Sour, kecur salivaku lalu menjejeh-jejeh jatuh ke lantai.

Ceh tak senonohlah engkau Syud!

Seriuslah. Sedih neh. Nak kurusssss! Waaaaa. Takmo bambam. Bambam tak comel. Baju semua dah sempit. Err aku bukan kufur nikmat. Bukan bukan. Tapi....err how to explain eh?

OK. Saya ada metabolic disorder (I suspect). Eh tak. Tukar tukar. Saya adalah makhluk bermetabolisma rendah. I diagnose. (Tetiba tukar profession jadi doctor, excuse me).Plus, from young age lagi, saya adalah obese.

So you see, fat cells dah lama dah terjana secara bebas semenjak aku kecik lagi.

Ketika saya form 3, I was quite busy dengan berkejar-kejar naik bas pergi pusat Tuisyen sebab PMR. My weight dropped. Dari 65kg kepada 54kg. Maka aku menjadi makhluk langsing. HAHAHA.

Tapi tak adalah langsing mana pun. Moderate.

Bila F4 dan F5 berat menjadi 56kg. Dengan rangka yang agak gergasi, for me that's so OK!

In my University time, saya menjadi gajah kembali due to kelas-aku-takyah-jalan. In IPTS, engkau jangan berangan ada banyak-banyak kuliah. You sit, lecturers come in. Pergi kelas pon by car. Mana tak gemuk?

I tried a lot of things, jog hari-hari, makan capati 2 bulan sampai naik jelak. Tak turun-turun pon. Ceh

Tapi...everything changed bila dah mula bekerja. Sebab hari-hari berlari ke sana ke mari. Hari-hari panjat turun tangga. Hari-hari engkau exercise mengukur satu Hospital Selayang. It was tiring but I was slim! Slim tu penting OKEK!

Kelangsungan kekurusan berterusan sehinggalah saat aku menjadi fiance orang lalu berpindah ke Johor. Urgh. Lemak kembali terjana. My fiance (dulu lah sekarang dah jadi hubs) merupakan seorang pemakan tegar. Dia asyik belanja makan je. Imran, I blame you! (OK jap lagi kucup tangan suami cakap Sayang,minta ampun) ;p

Now?

Now setelah menjadi pegawai di KK, aku kembali mengembang. Ini kerana my staffs suka makan-makan! Stok makanan tak pernah kurang. Dahlah tu. Balik rumah makan lagi. Aaaaaaaaaa! *Headbanging*

I adore my Mummy In Law. Selain baik, comel dan tak lokek memberi makan pada aku, Mummy In Law rajin! MIL akan selalu masak kecuali kalau kerja shift malam. Pastu pastu...saya pon menjadi segan lalu kalau tak tolong di dapur, tolong makan. :D

From OD to TDS. Sekarang dah makan tiga kali sehari. Padahal I know my limit. I can't have dinner. Dinner sangat menggemukkan saya T__________T

Eh dahlah. Nak pergi CME dekat HSI.

Tolong doakan saya kurus balik pleaseeeee! *tetiba*


Sunday, April 22, 2012

The Miao


Ah, aku malas dah nak edit layout blog. Dah 2 tahun layout tetap maintain simple. Dapat rasa kepala seperti berpusing-pusing nak edit. Cukup sepuluh minit main-main coding HTML. Terus give up. Fineeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

Lain kali ah cuba tukar layout ni.

Oh, oh. Admiration! Saya sungguh mengagumi kehidupan woman itu. It's almost perfect. Semalam or maybe few days ago (saya tak pasti) adalah birthday beliau. Sooo cute disambut birthday dengan kek ada fireworks bagai. Dengan anak-anak comel. Terus aku sawan rasa nak babies STAT! ;p

Eh tapi it's OK. Few years to come InsyaAllah I'm going to be able to have what she has right now. Cececeh. Terus berangan sambil tongkat dagu tepi tingkap. HA HA.

Tahukah anda suami saya sudah pandai panggil Sayang?

OMG! Sangat comel. Tiap-tiap kali dia panggil sungguhpon ada iras-iras kanak-kanak tabika kemas menyebut. Still...I think he's adorable. :)

Ini contoh perbuatan manis beliau;

Serius diabetes dibuatnya!

Dear Suami,
I love you to the infinity!


:)

Next, saya nak share story pasal M-I-A-O. Yup. You spell it right. Miao adalah baby kami. In fact saya dan suami jaga dia as if kami dah ada baby sendiri. Kahkahkah. She is very the manja type. Sangatlah adorable (dan buncit macam suami) HEHE

Pertama kali bertentang mata (cewah) adalah bila balik dari Beijing. Miera cakap dia, Abang & Cia jumpa dekat Tesco Extra. Sungguh comot dan jalan tak berapa nak betul. After few weeks membela beliau, FEWWHHH MEMBESAR BAGAI JUARA! :))

Sekarang dah super comel. Dah boleh jadi model iklan Whiskas. Mata Miao bulat macam guli. Now, what do I adore about Miao?

Comel
Manja
Boleh bawak tidur (dia memang kaki tidur)
Kuat makan

Few weeks ago, Hubs dan dia sama-sama tergolek atas lantai. Siap posing maut! Hahaha. Aku yang sibuk main fb terus gelak senyap-senyap. Miao boleh self-service. Kalau dia bosan tetiba nanti dia panjat-panjat tangga dan directly tanpa salam masuk bilik kami. ;p

See?

Bukti dua beranak sleep together. Aik? Sejak bila aku beranakkan kucing? Ahahaha.

Another one ;p

Mengada-ngada. Truly mengada. Kalau balik kerja dah terus nak manja-manja. Boleh tertidur atas pangkuan tanpa segan silu. Haish.

Tapi...COMEL! Haha. Aksi dia memang tatahan. Cuteee sangaaaaat!

Tadi after jogging & breakfast, saya yang kepoci terus buka story dekat dining table;

"Kak Noni, ada nampak advertisement orang jual anjing 2K tu tak?"
"Kat palang nak masuk gate guard?"
"Ha'ah ha'ah" (Laju-laju angguk)
"Hihi. Nampak. Apetah anjing dua ribu"
"Dia letak 'Very reliable, easy to handle, blablabla'"

Pastu Mother In Law yang comel menyampuk sekali;

"Kalau buat untuk Si Kenit boleh lah letak situ; Manja, Buncit, KUAT MAKAN"

=))

MIL panggil Miao Si Kenit. And very true, dia memang kuat makan! Kerja dia hari-hari, makan-tidur-main-makan-tidur again.

Tapi sebab dia comel. Aku bagi can ah buat folder foto dekat dalam FB. HAHAHAHA. Meh sini Miao. I nak royalti!

:p

Saturday, April 21, 2012

Du'a & Wishes

O Allah! Please grant me the one
Who will be the garment for my soul
Who will satisfy half of my deen
And in doing so make me whole

Make him righteous and on your path
In all he'll do and say
And sprinkle water on me at Fajr
Reminding me to pray

May he earn from halal sources
And spend within his means
May he seek Allah's guidance always
To fulfill all his dreams

May he always refer to Qur'an
and the Sunnah as his moral guide
May he thank and appreciate Allah
For the woman at his side

May he be conscious of his anger
And often fast and pray
Be charitable and sensitive
In every possible way

May he honor and protect me
And guide me in this life
And please Allah! Make me worthy
to be his loving wife

And finally, O Allah!
Make him abundant in love and laughter
In taqwa and sincerity
In striving for the hereafter!

May Allah grant all the Muslim sisters with such husbands... Ameen ya rab! :) ♥
♥ “Allah has already written the names of your spouses for you. What you need to work on is your relationship with Allaah. He will send her/him to you when you’re ready. It is only a matter of time.” ♥

Credit: ILoveAllaah.com

Sunday, April 15, 2012

Life So Far

Erk! Fine. Bila aku cuba enlargekan engkau (wahai foto), engkau melawan eh? Terus patah seribu. Cisdale! T__________T

Nantilah. Esok lusa bila berasa lapang akan cuba cari layout yang bagi permission gambar-gambar bersize gigantic. HEHEHE. Saya sangat tak puas hati gambar terlalu cute. Tiap-tiap kali upload mesti jadi comel. Haih la.

OK. Mulakan cerita.

Lots of people. I mean, A LOT! Do ask me this favourite question;
"Dah berisi ke?". Padahal kahwin baru sebulan. Err, stress tahu?? Tapi saya suka buat muka comel je. Sambil senyum cakap macam ni.

"Masa belum time." HA HA HA.

Secara serius, saya masih belum lagi layak memegang title Mommy-To-Be. Heh. Comel betul title tu tapi tak apalah. Takkan orang lain bunting pelamin engkau pon terhegeh-hegeh nak jugak? Tak macho la babe! ;p

Second; "Best tak kahwin??"

Best best best! Kalau kahwin tak best aku rasa semua orang kat dunia ni takmo kahwin. Bila dah jadi isteri anda akan berasa super disayangi. Dulu saya membayangkan pagi-pagi saya & suami akan kelam-kabut pergi kerja.

Hakikatnya, it isn't like that at all.

Hubs kerja dengan company sendiri. So pagi-pagi akulah satu-satunya makhluk yang terhegeh-hegeh laju-laju nak kejar punch card. Hahaha. Nanti Hubs dengan comelnya bancuhkan milo or tea.

Aik Syud? Apsal terbalik? Why? Porqueeee? :D

Dah dia boleh masuk lambat. Dialah buatkan. Si isteri ni memang sah-sah tengah lintang pukang. Ni belum ada anak. Kalau ada nanti, errrrr. Itu nanti kita fikirkan :p

Sambung balik.

Hubs hantar pergi ke pintu kereta. Salam tangan laju-laju. Bagi satu dose ciuman dekat pipi dia pastu lambai-lambai sambil kereta bergerak. Haha

Petang after kerja, it's either one of us akan sampai dulu. Selalunya if hubs ada meeting maka pulang rumah beliau takkan ada di muka pintu. Err ye. Hidup aku memang terbalik. Suami pulak tunggu depan pintu. Wakaka.

Kadang-kadang rajin juga bawa balik gorpis untuk minum petang dengan in laws. Kadang-kadang bila LAGI rajin, balik rumah buat cucur. Kalau TERLEBIH rajin tak buat apa-apa. Hahaha. Kalau terlebih rajin selalunya aku balik pastu tolong makan je :p

Weekend pula if Mak ada, saya cuma rajin assist di dapur. And since I can't live without sayur maka akulah chef pemasak sayur-sayuran yang tegar. Ahaks.

Kalau Mak kerja tengah hari sampai malam, maka Syuhada yang comel akan memasak. Simple simple je. Setakat ni belum lagi tunjuk bakat buat Nasi Bukhari, Kambing Golek, Ikan Masak Berbagai Rasa ke hape. Belum belum :p (Padahal tak reti)

What is your favourite one Syud?

I love jogging! Kalau satu minggu tak jogging maka aku akan berasa sawan. Plus, sejak dah kahwin polar pemakanan saya jadi over over! Dulu zaman anak dara makan sekali sehari je. Sejak dah jadi isteri, TIGA KALI sehari OK!! *nangis*

Akan tetapi, I'm sooooooooo lucky! Hubs takkan reject kalau ajak jog. Adik in law juga selalu follow sekali. Selalunya bila jog kitorang panjat menara Taman Merdeka. Sambil dengar orchestra praktis dekat tepi tasik.

Most of the time aku tanpa segan silu akan menari-nari di atas menara tu dengan ditemani muzik orchestra since takda orang tengok. LOL!

Tukang tonton Hubs & Miera je. So dengan rasa bebas saya akan membuat Brownian Movement! Hahaha. =))

I love Taman Merdeka! Masalahnya jauh sangat. Kalau nak pergi hari-hari mau bankrup nak bayar minyak kereta je. Taman Merdeka je yang agak best macam Cyberpark. Tasik Pandan adalah biasa-biasa saja.

So far, I don't have anything to complain about. I love hubs mucho & I love my life really reallyyyyyy much!

Alhamdulillah :)

Friday, April 13, 2012

14.04.12

#Mari kita soroti entri setahun yang lalu. Cececeh. This is a backdated entry, bertarikhkan 14.04.11

Ini kisah biasa (tapi berciri luar biasa)

Sebab julung-julung kalinya terjadi dalam hidup. Jadi rasanya harus dicatatkan buat kenangan. Ewah apahal engkau ni Syud? Apahaaaaal??? :))

OK. Ceritanya begini. Hari ni saya tak tahu aura apakah yang telah terpancar dari muka saya sampaikan semua manusia di alam semesta *exaggerate* mencair. HAHA. Dahlah mereka tercair. Lepas tu ramai-ramai berkumpul duduk depan saya.

Padahal aku nak kasi ubat dekat sorang patient je. Tak pasti kenapakah mereka semua turut sama duduk menghadap.

Disini di selitkan sekali perbualan berciri aneh tapi comel.Ahahahahaa.

Pakcik: 'Dah kahwin?'
Saya: *Senyum* 'Err tak'
Pakcik: 'Apsal tak kahwin lagi?'
Saya: 'Takda orang nak kahwin dengan sayalah pakcikkkkkk'
Pakcik: 'Kalau pakcik pinang boleh tak?'
Saya: *Gelak* 'Untuk siapa?'
Pakcik: 'Untuk pakcik'

HAHAHHAA. Berguling-guling dibuatnya. Nasib baik berguling dalam hati je. Pakcik kemudian menyambung perbualan dengan menarik diri dan offer anak teruna beliau pulak. OMG Pakcikkkk.

Apakah ini?

Tapi sebab berasa menarik dan kelakar. Maka saya telah share perkara tersebut dengan seseorang. Dengan niat sekadar buat gelak je pon.

Tiba-tiba; seseorang itu reply sms begini;

'Ala jgn la terima.
Nanti Im nak pinang Syud dulu. Im serius' :)


Terus aku speechless. :))

Tapi dalam hati tiba-tiba ada Taman Bunga. HAHAHAHA Ajaibnya kehidupan.

P/S:
Sayang,
I love you won't be enough to express my feelings towards you. I am grateful for being your wife and hopefully you could be my Imaam, for the rest of my life and till Jannah. Amin

A year ago you're a stranger, but in a year you've become my husband :)

Tuesday, April 10, 2012

CHA-KUEH


Firstly, haruslah aku mempertontonkan Chakoi pertama dalam hidup ini. Hubs called it as Chakue. Tak pun bolehlah panggil CHA-KUEH. Hihihihi. Comels. Errr.. ini bukan pertama kali I makan ye tuan/puan. Bukan. Bukan. Ini pertama kali saya mencuba membuat Chakoi sendiri.

Why bother to buat Syud?

Apsal engkau tak beli je di jalanan?

Takyah buang masa. Buang peluh keringat. Now everybody can buy! (Ceh dah macam iklan Airasia). Hakikatnya, not really pon.

Ceritanya macam ini. Satu hari tu, di petang Sabtu yang syahdu. Aku yang kuat makan ini mempertontonkan wajah comel pada hubs. Lalu cakap macam ni;

"Awak, teringin lah nak Chakoi. Sedapnya cicah kaya." *sambil bebola mata membesar seperti Puss in Boots*

"Hmm takkan nak pergi Tiram?." Tiram adalah tempat kerja saya. Agak jauh dan tak berbaloi engkau nak pergi sana semata-mata nak beli tepung goreng, eh chakoi.

See see?

Suami saya adalah teramat baik. Mintalah apa saja, insyaAllah pasti tertunai. Lagi-lagi bab makan sebab nanti dia join sekaki. HAHAHAHA. Pastu sibuk ngomel gemuk-gemuk padahal kuat makan! Herk! Syuhada is hopeless. I know.

Tiba-tiba....

"Ha! Dekat Tesco Extra ada gerai jual Chakoi. Jom!."

Suami isteri yang bersemangat Proton Waja terus menerjah Tesco. Mata bercahaya lalu bibir mengukir senyum saat saya terpandangkan Chakoi idaman kolbuuu. Hahaha. Kami pon pura-pura tanya konon-konon survey. Sekali akak tu cakap...

"Dua RM3.50, Tiga RM5.00"

W-H-O-A-T???!

Tersedak! Oksigen oksigen! Terus peluk hubs lalu pitam. Eceh. Taklah seover tu. Aku tipu je. Hahaha. Time tu saya terus tarik lengan hubs dan cakap;

"Humph. Takyah! Gila ke apa?."

Memang pon. Memang pon GILA. Sikit lagi aku nak sawan epilepsy guling-guling kat situ. Hahaha. Nasib baik tak preggie. Kalau tak kecur air liur anak I tak dapat makan. Eh eh apa cerita tetiba sesat neh Syud?

Haha abaikan :p

So, hari tu saya tak makan Chakoi. Saya makan hati. Cececeh.

Next, few days after tu kami ke B.B.U. After dengar taklimat kelas Al-Baghdadi, terus kepala otak menjana idea nak buat Chakoi sendiri! Hek eleh. Chakoi je pon. Tepung. Butter. Air. Kacau-kacau. Haha. Aku pon rasa Chakoi tu amat mudah. Kononnyalah.

Balik rumah terus laju-laju cari resipi. Terus berusaha menchakoikan tepung. HA HA HA. Tapi menguji jiwa jugalah buat Chakoi. Kena patient. 2 jam untuk tunggu dia kembang. Uli lagi dan lagi. 2 jam lagi. OK tak sabar. Tak cukup 4 jam aku dah goreng. Muahahaha

Mungkin Chakoi kami takda rupa. Takpa. Yang penting, rasa :p

Modal buat Chakoi tak sampai RM5 pon. Engkau boleh jamah Chakoi tu sampai kembung. Macam kami, uli sampai 1kg tepung. KAHKAHKAH. Pastu makan sampai pengsan (sebab overloaded). Hehehe.

Saya sayang Hubs! Kalaulah tidak bersuamikan dia. Saya tak pasti apakah orang lain sanggup layan aku punya pe'el yang mengarut-ngarut dan suka buat apa je ikut instict. Next time I'll story pasal hidup terlatest.

Tapi next time tu bila tak tahulah. Hahaha. Boiii!

Saturday, April 7, 2012

Peringatan: Self-reflect

Satu peringatan yang saya rasa perlu kita hayati. Kiraan di buat secara ganeral dan mungkin ada kesalahan dalam kiraan. Namun, mari kita ambil ia sebagai peringatan untuk kita lebih berusaha dalam beribadat di samping mengejar kehidupan di dunia yang hanya sementara. :)

1 Hari= 24jam

Satu TAHUN ?
12 Bulan
52 Minggu
365 Hari
8760 Jam
525600 Minit
31536000 Detik

Kebanyakan manusia meninggal dunia antara usia 60 tahun-70 tahun (majoriti) Puratanya manusia meninggal -+65 tahun.

Baligh: Bermulanya diperhitungkan amal seseorang samada baik atau buruknya selama hidup di dunia
Laki-laki Baligh : -+ 15 tahun
Wanita Baligh : -+ 12 tahun

Usia yang ada untuk kita beribadah kepada Allah Swt, puratanya:
Mati – Baligh = Baki Usia; 65 – 15 = 50 tahun
50 tahun digunakan untuk apa?

Catatan:
50 tahun= 18250 hari= 458000 jam

Gambaran Kasarnya:
Mari kita muhasabah bersama.
Waktu kita tidur -+8 jam/hari:

Dalam 50 tahun waktu yang habis digunakan untuk tidur sahaja 18250 hari x 8 jam= 146000 jam= 16 tahun 7 bulan, dibundarkan jadi 17 tahun.

Logiknya: Alangkah sayangnya waktu 17 tahun habis digunakan untuk tidur, padahal kita akan ‘ditidurkan’ untuk tempoh yang agak lama sebelum menemui Allah Swt.

Waktu aktiviti kita di siang hari -+ 12 jam;
Dalam 50 tahun waktu yang habis dipakai untuk aktiviti:
18250 hari x 12 jam= 219000 jam = 25 tahun

Aktiviti di siang hari: Ada yang bekerja, ada yang belajar atau mengajar, ada yang sekolah atau kuliah, ada yang makan sambil jalan-jalan, tengok movie, chatting dan banyak lagi.

Waktu rehat -+4 jam;

Dalam 50 tahun waktu yang dipakai untuk rehat 18250 hari x 4 jam= 73000 jam = 8 tahun

Rehat: menonton tv, atau mungkin dihabiskan termenung dibuai khayalan.
17 tahun + 25 tahun + 8 tahun = 50 tahun

Lalu Bila Nak Beribadah?

Padahal Allah ada berfirman yang bermaksud;

“Tidak KUciptakan jin dan manusia melainkan untuk beribadah kepadaKU”

Kita tidak menafikan, memang benar. Menuntut ilmu itu ibadah, kalau niatnya semata-mata lilLah, tetapi KEBANYAKANNYA BELAJAR AGAR MUDAH MENCARI PEKERJAAN. SEKIRANYA BELAJAR ITU TIDAK MEMBANTU MENAMBAH PENDAPATAN KITA, KITA TIDAK AKAN BELAJAR…(Tidak Semua)

Kita juga tidak menafikan, memang benar. Bekerja cari nafkah itu ibadah, tapi bekerja yang bagaimana? Ramai orang bekerja untuk hidup bermewah-mewahan dan amat kurang sedekahnya.

“Jarang ada yang menolak untuk dipuji dan dipuja tatkala berjaya “

Bila Nak Beribadah???


Mungkin solat 5 waktu itu dianggap sudah mencukupi…! Karena kita fikir, solat wajib besar pahalanya, solat amalan pertama yang dihisab, solat jalan untuk membuka pintu syurg. Benarkah solat kita itu mencukupi dan diterima !?

Berapa banyak solat kita dalam 50 tahun?
1 Waktu Solat = -+ 10 minit ….. 5x solat = -+ 1 jam(+solat sunat)
Dalam masa 50 tahun waktu yang terpakai untuk solat = 18250 hari x 1 jam =18250 jam= 2 tahun

Kesimpulan:

Waktu yang kita manfaatkan dalam 50 tahun di dunia cuma 2 tahun untuk solat ( ini kalau yg solat 10 minit! Kalau solat macam ayam patuk tanah..??? ) 2 tahun dari 50 tahun kesempatan kita. itu pun belum tentu solat kita bermakna berpahala dan diterima.

Dan sekiranya pahala solat kita selama 2 tahun tidak sebanding dengan perbuatan dosa-dosa kita selama 50 tahun, dalam percakapan kita yang selalu dusta, baik yang sengaja ataupun tidak, dalam pertuturan kita yang sering menggores perasaan/hati orang tua kita, dalam harta kekayaan kita yang selalu kedekut terhadap orang faqir, dalam setiap perbuatan kita yang selalu bergelumang dosa.

Logiknya:

Bukan satu perkara yang mustahil buat kita umat akhir zaman akan berhamburan di neraka untuk mendapatkan balasan kelalaian.

Terlalu banyak masa yang terbuang percuma selama manusia hidup di dunia dan semuanya itu akan menjadi bencana.

Penyelesaian:

Tiada kata terlambat walaupun waktu berlalu cepat, isilah ia dengan sesuatu yang bermanfaat!!
Ingatlah negeri kita…Akhirat.

” Setiap Anak Adam akan melakukan kesilapan(dosa), dan sebaik-baik mereka yang berdosa adalah mereka yang bertaubat”


” Sesungguhnya dunia itu diciptakan untuk kamu, dan kamu diciptakan untuk Akhirat”..

Sumber: http://ahmadhuzaifahfauzi.blogspot.com

P/S:
Saya tak nak 2 tahun je. I need more!

Monday, April 2, 2012

Cinta Ke Udara

10/03/2012.

Genap 11 bulan dari tarikh pertama kali kami ke Zoo Negara. Dalam sebelas purnama tup tup keajaiban berlaku. Tetiba saya menjadi seorang zaujah tanpa disangka-sangka. In fact, sehingga ke hari ini, masih in denial mode.

Aik? Dah jadi puan? Is this for real? :D

I love hubby!

Saya tak reti nak panggil Sayang. Condition kami yang tinggal di rumah MIL buat saya really-really careful with my words. Seganlah. Hubs pon sama. Kadang-kadang je bila bangun tidur dia manja-manja panggil. HAHAHA comels. :')

Hubs sangat baik. Saya ajak Honeymoon pergi Beijing dia cakap OK. Saya cakap pergi ramai-ramai dia cakap OK. Saya cakap semua kawan saya GIRLS, he was still saying, OK. Heh. Mana nak dapat jejaka baik macam ni? ;p

Flight take-off pagi-pagi buta. Pukul 4:30 pagi dah kena tercangak-cangak dekat Mc Donald LCCT. Masuk flight je dah taknak peduli apa-apa. Oh bantal peluk! (Yakni lengan suamiku). Terus letak kepala dan berlepas ke alam mimpi. Orang pergi awan, aku pergi buat peta atas lengan hubs. Muahahaha!

This is all my girlfriends (plus hubs)

Dengan Mak girlfriend pon angkut sama! Haha. Auntie Khalijah sangat cool! Sila spot which one is her. ;)

Menuju Puncak! :D

Friends from 13teen and hopefully forever! :)

I love this guy mucho! Titik!

Toddlers di China adalah super adorable! Cuba engkau bayangkan bila si pipi merah pakai baju tebal-tebal. Ya Allah geram! Rasa nak picit-picit je. Hehe. Yang atas ni pon cute. Pakai baju auuum auummm.

My wife is a Gangster
Ahaks

The Hubs :)

First Sun! ;)

My breakfast!

Menu breakfast saya setiap hari adalah sangat tipikal. Yang bentuk mee tu adalah tauhu. Yang lalu ditelan hanyalah sosej dan roti. Nasib baik ada jem. Kalau takda jem, mau aku bancuh milo 3 in 1 everyday. Tapi chakoi not bad. Sangat yummeh! Oh ye, air buah dan sup China adalah tak sedap. Tak suka sungguh.

Salivating! Drooling!

Dulu selalu tengok dalam TV. Dalam cerita Jepun. Dalam Komik. Bila dah nampak depan mata terus aku meroyan sakan. "Awak, nak tuuu!" Tangan terus laju tunjuk buah sira gula. RM1.75 only! :D

Comel sungguh hubs pegang bakul.
Dear, I love you! :')

Kerja kami hari-hari borong makanan. Pastu penghujung Honeymoon pergi tolak semua makanan secara pukal dekat Tourist Guide. Hahaha. Sebenarnya makan 3x sehari dah cukup. Nak tunggu balik hotel baru isi tembolok harap maaflah. Dengan suhu sejuk tapi tak sampai tahap beku, haruslah engkau kerapkali berasa lapar. Hoho

Ini cacoon ulat sutera!

Macam kapas bentuk bulat-bulat. Ahaks. Kesian ulat sutera. Semua dah mati kejung.
Till Death Do Us Apart :)



Suka gambar ni amat-amat! Hubs sangaaaaaaaat adorable! Hehe



This guy is awesome!

Gila sungguh pergi angkat kaki atas Tembok Besar China. Kalau jatuh..... err sila sambung sendiri ;p

Makan Yogurt atas Great Wall! Hehe. Anda ada? :p








Aishiteru! :")








S.O.H.O - Small Office Home Office

Konsepnya di China. Anda boleh memiliki rumah ofis yang kecil. Style macam shopping mall tapi you're living inside of it! China sangat menarik. Selain wanita-wanitanya (salesgirl) yang rude dan demanding, you can't bike on the road di Beijing. Semua orang pakai electric bicycle.

Lagi?

Certain plate kereta for certain days. Bas-bas public semuanya ada dua coach. Pergh panjang der. Hampir-hampir nak libas van kami :p

Lagi?

Rumah sana MAHAL GILAAAAAAAA! Minyak kereta seliter RM4.80. Oh ye, kalau shopping sila berhati-hati. Starting price untuk t-shirt bodoh pon diorang bantai taruk 400 yuen (which is equal to RM200).

Saya dan hubs terus blah. Macam apatah menipu teruk-teruk.

Pergilah ke Beijing. Tapi jangan shopping! Haha. Akrobatik adalah compulsory! Sangaaaaat besssssssssst! :)

Err sekian. Saya nak mandi. Kesian hubs dah tergolek atas lantai. Hehe.