Monday, April 2, 2012

Cinta Ke Udara

10/03/2012.

Genap 11 bulan dari tarikh pertama kali kami ke Zoo Negara. Dalam sebelas purnama tup tup keajaiban berlaku. Tetiba saya menjadi seorang zaujah tanpa disangka-sangka. In fact, sehingga ke hari ini, masih in denial mode.

Aik? Dah jadi puan? Is this for real? :D

I love hubby!

Saya tak reti nak panggil Sayang. Condition kami yang tinggal di rumah MIL buat saya really-really careful with my words. Seganlah. Hubs pon sama. Kadang-kadang je bila bangun tidur dia manja-manja panggil. HAHAHA comels. :')

Hubs sangat baik. Saya ajak Honeymoon pergi Beijing dia cakap OK. Saya cakap pergi ramai-ramai dia cakap OK. Saya cakap semua kawan saya GIRLS, he was still saying, OK. Heh. Mana nak dapat jejaka baik macam ni? ;p

Flight take-off pagi-pagi buta. Pukul 4:30 pagi dah kena tercangak-cangak dekat Mc Donald LCCT. Masuk flight je dah taknak peduli apa-apa. Oh bantal peluk! (Yakni lengan suamiku). Terus letak kepala dan berlepas ke alam mimpi. Orang pergi awan, aku pergi buat peta atas lengan hubs. Muahahaha!

This is all my girlfriends (plus hubs)

Dengan Mak girlfriend pon angkut sama! Haha. Auntie Khalijah sangat cool! Sila spot which one is her. ;)

Menuju Puncak! :D

Friends from 13teen and hopefully forever! :)

I love this guy mucho! Titik!

Toddlers di China adalah super adorable! Cuba engkau bayangkan bila si pipi merah pakai baju tebal-tebal. Ya Allah geram! Rasa nak picit-picit je. Hehe. Yang atas ni pon cute. Pakai baju auuum auummm.

My wife is a Gangster
Ahaks

The Hubs :)

First Sun! ;)

My breakfast!

Menu breakfast saya setiap hari adalah sangat tipikal. Yang bentuk mee tu adalah tauhu. Yang lalu ditelan hanyalah sosej dan roti. Nasib baik ada jem. Kalau takda jem, mau aku bancuh milo 3 in 1 everyday. Tapi chakoi not bad. Sangat yummeh! Oh ye, air buah dan sup China adalah tak sedap. Tak suka sungguh.

Salivating! Drooling!

Dulu selalu tengok dalam TV. Dalam cerita Jepun. Dalam Komik. Bila dah nampak depan mata terus aku meroyan sakan. "Awak, nak tuuu!" Tangan terus laju tunjuk buah sira gula. RM1.75 only! :D

Comel sungguh hubs pegang bakul.
Dear, I love you! :')

Kerja kami hari-hari borong makanan. Pastu penghujung Honeymoon pergi tolak semua makanan secara pukal dekat Tourist Guide. Hahaha. Sebenarnya makan 3x sehari dah cukup. Nak tunggu balik hotel baru isi tembolok harap maaflah. Dengan suhu sejuk tapi tak sampai tahap beku, haruslah engkau kerapkali berasa lapar. Hoho

Ini cacoon ulat sutera!

Macam kapas bentuk bulat-bulat. Ahaks. Kesian ulat sutera. Semua dah mati kejung.
Till Death Do Us Apart :)



Suka gambar ni amat-amat! Hubs sangaaaaaaaat adorable! Hehe



This guy is awesome!

Gila sungguh pergi angkat kaki atas Tembok Besar China. Kalau jatuh..... err sila sambung sendiri ;p

Makan Yogurt atas Great Wall! Hehe. Anda ada? :p








Aishiteru! :")








S.O.H.O - Small Office Home Office

Konsepnya di China. Anda boleh memiliki rumah ofis yang kecil. Style macam shopping mall tapi you're living inside of it! China sangat menarik. Selain wanita-wanitanya (salesgirl) yang rude dan demanding, you can't bike on the road di Beijing. Semua orang pakai electric bicycle.

Lagi?

Certain plate kereta for certain days. Bas-bas public semuanya ada dua coach. Pergh panjang der. Hampir-hampir nak libas van kami :p

Lagi?

Rumah sana MAHAL GILAAAAAAAA! Minyak kereta seliter RM4.80. Oh ye, kalau shopping sila berhati-hati. Starting price untuk t-shirt bodoh pon diorang bantai taruk 400 yuen (which is equal to RM200).

Saya dan hubs terus blah. Macam apatah menipu teruk-teruk.

Pergilah ke Beijing. Tapi jangan shopping! Haha. Akrobatik adalah compulsory! Sangaaaaat besssssssssst! :)

Err sekian. Saya nak mandi. Kesian hubs dah tergolek atas lantai. Hehe.


8 comments:

Aisyikin (doktor kecil) said...

syoknye tgk syud honeymoon...your hubby so nice ma....=))

Aisyikin (doktor kecil) said...

syud kalo nk amik satu gmbr bley x??

s.c.h.u.l.t said...

aisyikin: indeed. beliau sangat baik :)

amiklah gambar. no biggie ;)

Aisyikin (doktor kecil) said...

tank kayu..hehehe

Aisyikin (doktor kecil) said...

sy post gmbr kak Syud kt my FB then..my frenz igt sy yg pergi..hehehe..sorry ye kak Syud..

s.c.h.u.l.t said...

seriously? :))

meh meh add fb! nak TENGOK!

find me: Nursyuhada Azzman

Aisyikin Janurin said...

hahaha..saya ckp yg kak syud ni akk angkat..kasi goreng dgn diorg..hahaha..

s.c.h.u.l.t said...

haha. great. tak sama kot kita. awak kurus. akak debab :D