Sunday, April 15, 2012

Life So Far

Erk! Fine. Bila aku cuba enlargekan engkau (wahai foto), engkau melawan eh? Terus patah seribu. Cisdale! T__________T

Nantilah. Esok lusa bila berasa lapang akan cuba cari layout yang bagi permission gambar-gambar bersize gigantic. HEHEHE. Saya sangat tak puas hati gambar terlalu cute. Tiap-tiap kali upload mesti jadi comel. Haih la.

OK. Mulakan cerita.

Lots of people. I mean, A LOT! Do ask me this favourite question;
"Dah berisi ke?". Padahal kahwin baru sebulan. Err, stress tahu?? Tapi saya suka buat muka comel je. Sambil senyum cakap macam ni.

"Masa belum time." HA HA HA.

Secara serius, saya masih belum lagi layak memegang title Mommy-To-Be. Heh. Comel betul title tu tapi tak apalah. Takkan orang lain bunting pelamin engkau pon terhegeh-hegeh nak jugak? Tak macho la babe! ;p

Second; "Best tak kahwin??"

Best best best! Kalau kahwin tak best aku rasa semua orang kat dunia ni takmo kahwin. Bila dah jadi isteri anda akan berasa super disayangi. Dulu saya membayangkan pagi-pagi saya & suami akan kelam-kabut pergi kerja.

Hakikatnya, it isn't like that at all.

Hubs kerja dengan company sendiri. So pagi-pagi akulah satu-satunya makhluk yang terhegeh-hegeh laju-laju nak kejar punch card. Hahaha. Nanti Hubs dengan comelnya bancuhkan milo or tea.

Aik Syud? Apsal terbalik? Why? Porqueeee? :D

Dah dia boleh masuk lambat. Dialah buatkan. Si isteri ni memang sah-sah tengah lintang pukang. Ni belum ada anak. Kalau ada nanti, errrrr. Itu nanti kita fikirkan :p

Sambung balik.

Hubs hantar pergi ke pintu kereta. Salam tangan laju-laju. Bagi satu dose ciuman dekat pipi dia pastu lambai-lambai sambil kereta bergerak. Haha

Petang after kerja, it's either one of us akan sampai dulu. Selalunya if hubs ada meeting maka pulang rumah beliau takkan ada di muka pintu. Err ye. Hidup aku memang terbalik. Suami pulak tunggu depan pintu. Wakaka.

Kadang-kadang rajin juga bawa balik gorpis untuk minum petang dengan in laws. Kadang-kadang bila LAGI rajin, balik rumah buat cucur. Kalau TERLEBIH rajin tak buat apa-apa. Hahaha. Kalau terlebih rajin selalunya aku balik pastu tolong makan je :p

Weekend pula if Mak ada, saya cuma rajin assist di dapur. And since I can't live without sayur maka akulah chef pemasak sayur-sayuran yang tegar. Ahaks.

Kalau Mak kerja tengah hari sampai malam, maka Syuhada yang comel akan memasak. Simple simple je. Setakat ni belum lagi tunjuk bakat buat Nasi Bukhari, Kambing Golek, Ikan Masak Berbagai Rasa ke hape. Belum belum :p (Padahal tak reti)

What is your favourite one Syud?

I love jogging! Kalau satu minggu tak jogging maka aku akan berasa sawan. Plus, sejak dah kahwin polar pemakanan saya jadi over over! Dulu zaman anak dara makan sekali sehari je. Sejak dah jadi isteri, TIGA KALI sehari OK!! *nangis*

Akan tetapi, I'm sooooooooo lucky! Hubs takkan reject kalau ajak jog. Adik in law juga selalu follow sekali. Selalunya bila jog kitorang panjat menara Taman Merdeka. Sambil dengar orchestra praktis dekat tepi tasik.

Most of the time aku tanpa segan silu akan menari-nari di atas menara tu dengan ditemani muzik orchestra since takda orang tengok. LOL!

Tukang tonton Hubs & Miera je. So dengan rasa bebas saya akan membuat Brownian Movement! Hahaha. =))

I love Taman Merdeka! Masalahnya jauh sangat. Kalau nak pergi hari-hari mau bankrup nak bayar minyak kereta je. Taman Merdeka je yang agak best macam Cyberpark. Tasik Pandan adalah biasa-biasa saja.

So far, I don't have anything to complain about. I love hubs mucho & I love my life really reallyyyyyy much!

Alhamdulillah :)

10 comments:

fazilah said...

good dh jumpe port mcm cyberpark..
tp masih nk berbangga..cyberpark best. lalalala...

s.c.h.u.l.t said...

ceh akak. saja la tu nak buat i jeles. uwaaaaa T______T

Aisyikin (doktor kecil) said...

syud ni doc ke??saja nak tau...

s.c.h.u.l.t said...

aisyikin: tu cita-cita zaman kanak-kanak. HA HA. i'm a pharmacist :D (tapi tak macam pharmacist) :))

S.R.S.B said...

sweet..semoga hepy2 selalu syud :)

s.c.h.u.l.t said...

thank you SRSB. doakan kami :)

Wan said...

salam......saya nak tanya puan ada lesen farmasi x

Wan said...

salam...saya azuan,saya nak tanya cik syuhada ada lesen farmasi sbb saya ada bisnes utk buka farmasi

Wan said...

salam...saya azuan,saya nak tanya cik syuhada ada lesen farmasi sbb saya ada bisnes utk buka farmasi

s.c.h.u.l.t said...

wan: err..saya tak ada lagi license A sebab belum habis setahun perkhidmatan wajib. sorry :)