Wednesday, September 26, 2012

Wish



I wish to see your face, to embrace you in my arms and to love you with all of my heart. I wish this soul of mine would share all the joy that I have for you my dear. I wish to keep you safe, to see you smile and grow up in front of my eyes. Truly indeed, I miss you although I know I never see you and it's not my time yet. 

I'll be waiting for you...till Allah gives us a chance to do so :)

                                                                                                               - Me, September 23, 2012


Sunday, September 23, 2012

Candle Light Dinner With Cinta Hati


“I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best.”
― Marilyn Monroe



Saya adalah seperti di atas dan Hubs?

He is above all! Kadang-kadang bila tengok fairytales lain, err I mean orang lain. Memang aku cepat benar dengki. Ceh. Dengki melampau-lampau OK! Dengki tengok suami orang romantik. Dengki tengok suami orang bagi bini dia belanja sampai pingsan. Dengki tengok orang ada rumah sendiri. Pendek kata, 24jam memang dengki. Pastu elmosi secara melampau dekat suami sendiri.

Ya Allah, serius isteri yang sangat berdosa saya ni. Psstt...saya tak malu nak mengaku. I'm not an angel. :)

Plus, aku ni bipolar. Maka menghadapi kerenah aku sumpah memenatkan. Cuma Hubs sahaja lelaki yang terlalu sayangkan saya sampai sanggup mengesat air mata aku pada malam hari waktu aku teresak-esak laksana anak kecil. Eh bahasa melayu kelas tinggi sekejap. Sorry :P

Sebagai tanda mengenang kasih dan sayang si dia yang tidak terbelah dan terbahagi, maka saya pon planlah Suprise Candle Light Dinner pada 21 September 2012 yang lalu. Actually, nak kata benar-benar surprise pon tidaklah.

Sebab?

Saya telah mengurung Hubs di dalam bilik adiknya dari pukul 5 petang sampai 9 malam! Kahkahkah. Habis tu? Kalau dia keluar habislah kantoi semua benda yang aku dah set-up. Saya suruh dia stay. Semua yang dia nak semuanya saya readykan. Siap buat delivery air sejuk ke pintu bilik dia! HEHE



Hari Jumaat tu saya off half-day. Pastu tak sangka hujan turun mencurah-curah bagai ke ladang gandum. Habis basah dress I semata-mata sebab nak pergi cari roses. Barang-barang lain saya dah beli few days before hari kejadian. Cuma bunga je kena beli on the day. Kalau tak nanti semua layu di tasik madu. Er?

Eh. Dress aku bukan yang merah seksi tu! Bukan bukan. Saya keluar pakai baju menutup aurat. Dress yang tergantung dekat langsir (di atas) adalah dress untuk dinner tu. Hehe. Bila lagi nak merasa jadi gadis Mexican. Kan kan kan? :p

Hubs adalah lelaki yang terlalu simple. Pastu memandangkan aku rasa banyak baju dia aku tak berkenan, maka hadiah belated birthday for him adalah kemeja! Haha. And few vouchers that I made for him. Dia boleh redeem anytime that he likes ;)


Mahal okeh hadiah DIY! Haha. Hari-hari gigih memotong kertas untuk buat 10 vouchers. It won't expired for the rest of his life. Saya buat voucher ni dekat tempat kerja. Dekat bilik kami Hubs asyik nak duduk berkepit je :p



TADAAA!

Mintak sorry. Cuma muka Hubs boleh masuk untuk entri kali ini. Aku terlalu menawan untuk join sama dalam ini gambar. Hahaha. Eh Syud, shut up boleh?



Bunga-bungaan pada hari kejadian. Roses ditabur-tabur atas sofa dan meja makan. Ada gak yang letak tepi katil. Carnation? Beli sekuntum je. Untuk letak tepi telinga. Hehe. Hubs cakap comel macam gadis mexican. Hahahaha *kembang setaman*

Main Dishes yang tak berapa menjadi sebab meatball kecut T________T
Appetizer?

Shrimp Tempura With Butterhead Salad!  Main dishes saya guna yang segera je sebab takda masa nak buat meatball. Tapi appetizer sedap sebab guna resipi campak-campak. Hehe. Main marinate je guna what-so-ever that I found in MIL's kitchen! Dip dalam telur, golek-golek atas breadcrumbs and siap! :D


Pastu pastu...petang tu waktu set-up meja, aku sibuk buat ITIK! Hahahaha. Lawak gila rupa itik napkin ni. Siap kena guna paper clip bagi dia kekal dalam bentuk itik. :p


Dessert for the night adalah Cheesecake in Glass! Resipi daripada Nigella Lawson yang sumpah awesome. Petik jari je boleh siap. Ceh berlagak kau Syuhada. Err tak tipu. Sumpah mudah and yummeh! :)

Hubs kagum dan pelik dengan ketetibaan saya. Takda apa-apa tetiba je buat Candle Light Dinner. Hehe. Actually, sejak zaman solo lagi saya memang amat teringin nak Candle Light Dinner dengan yang halal bagi saya. ;)

Dan bila semua orang tak ada dekat rumah kecuali Wan di tingkat bawah. I grabbed this opportunity to do so.

Lagipun, sementara takda baby bolehlah kita romantica de amore. Nanti dah bertigaan anda fikir sempat?

Eh. Tapi I don't mind. Nanti kalau ada rezeki pergi romantik jauh-jauh. Pergi golek-golek atas bukit macam cerita Hindustan.

Can?

*lempang muka sendiri laju-laju*

Dah dah. Nak buat research. Buhbyyyeee!


P/S:
Saya tetap dan masih dengki dengan orang lain. Hahaha :p

Tuesday, September 18, 2012

Thank You A!




Dear A,

Terima kasih kerana mengurniakan kawan-kawan yang baik (dalam gambar di atas cuma sebahagian daripada gegurls saya), yang sayangkan saya yang banyak songeh sampai kalau hilang kesabaran boleh dilesing secara laju-laju. Terima kasih kerana mengurniakan seorang suami yang sabar dengan kerenah aku yang laksana budak kecil.

Bila ingat-ingat, aku berasa sungguh funny. Kenapalah perangai macam kanak-kanak eh?

#Confession: Pada suatu malam saya merajuk dengan Hubs. Lalu terus menarik teddy bear dan tergolek di lantai. Merajuk bersungguh-sungguh tak mahu tidur atas katil.  HAHAHAHA. Pastu Hubs pon bersungguh-sungguh pujuk. Padahal...aku tak tahu apsal aku bersungguh-sungguh kecil hati dan menangis. Pelik kan?

OK. Banyak perkataan bersungguh :P

Dear A,

Terima kasih kerana mengurniakan saya seorang emak mertua yang SUPER BAIK! Tak tahu macam mana nak balas jasa emak. Semalam, 17 September 2012, saya beria-ia jemput kawan-kawan datang rumah. Ingat nak masak the simplest. Iaitu KEBAB! Haha. Tapi..bila balik daripada Methadone, saya tengok emak dah bersungguh-sungguh memasak di dapur. Hee. Sayang Mak! :)

Emak masak macam-macam. Ya Allah, emak sangat baik! :')

Dear A,

Saya tak ramai kawan lelaki. Sebab saya memang cepat dengki. Kahkahkah. Tak adalah. Like I mentioned earlier, bukan senang orang nak faham perangai aku. Yang faham akan stick sungguhpon aku ni degil gilos. Err tapi yang faham tu tak ramai. Hoho. I don't blame them at all.

Seorang dah jadi suami. Seorang lagi dah jadi satu-satunya kawan lelaki baikku yang poyo dan super busy :p

Mereka caring dan saya amat sayangkan mereka :)

Dear A,

Mungkinlah saya tak dapat hidup bermewah-mewah. Tak dapat langsing dan bergaya sakan like diva. Tapi ingatkan saya selalu agar syukur dengan nikmat kurniaanMU. Mungkinlah saya tak dapat babies selaju orang lain tapi ingatkan saya selalu yang ada hikmah di sebalik setiap kejadian :)

Sebab saya percaya, walaupun kadang-kadang saya terluka dengan sebahagian daripada hidup saya, ada sebahagian lagi hidup saya yang sentiasa menjaga, melindungi dan menyayangi diri saya...

seadanya....*lap air mata atas keyboard*

Dear Allah,

Terima kasih atas setiap kurniaanMU :) 



P/S:
Thank you Hubs (for being there for me) although I'm extremely complicated. Thank you gegurls (you know who) and H.K (you're always my bro forever walaupon engkau poyo!)


Tuesday, September 11, 2012

Vote For Me!

PLEASEEEEEEEEEEE!


Bold dan capital bermakna aku sungguh-sungguh merayuuuu! Hehe. Please dear readers vote, like dan share LINK (sila tekan) ini untuk tolong saya memenangi video free dari 5 FINGERS STUDIO.

I love you ketat-ketat! :D


P/S:
I tahu you ols semua memang pemurah dan baik hati! :)

Sunday, September 9, 2012

My Love


...Because this man that I had married, is the sweetest of all that I ever met *ceceh ayat manis*

:)

Tuesday, September 4, 2012

The Nerd

Bila Amyzahrah ditinggalkan bersama Abang Ngah dia
Maka aktiviti camwhore bermula
Err apsal spek aku jadi mangsa? Aik aik?


 YES!
Angah said you're tooo cute! Like cikgu cikgu! HEHE




Kan dah cakap...
Presenting..*drum rolls*
CIKGU AMYZAHRAH
(Ada gaya tak?) 






First time saya merasakan adanya similarity antara saya dan Hubs. Bila pakai spek dua-dua muka nerd! Hahahahaa. Thank you Hubs for me'labur' some share in buying my spec. I love you! Glad you chose the spec. Sesuai OK! ;)



Tadaa!
Si kecik menyelit sama. Gambar sebelum ni dia hilang di belakang saya. Hakhakhak.


P/S:
Pictures were taken during 'Ain & Anis wedding. Yang lawaknya Hubs dengan Amy boleh tak perasan Farid Kamil ada time event tu. Adik dia kahwin kot. Of courselah mamat tu ada sekali!