Wednesday, April 20, 2016

The New Me


Heck, aku patutnya mengemas tapi tapi, boleh tak nak menaip barang 5 minit dua? LOL!

Hi belog, rindu mahu tulis. Rindu mahu conteng. Rindu mahu bagitahu macam-macam walaupun kutahu tiada siapa kisah. Hahahaha

Hari ini, secara officialnya saya mengambil cuti secara drastik. Sesuka hati saya whatsapp ketua unit dan jabatan mahu ambil cuti sebab cuti banyak lagi berbaki. Off juga terbakar begitu saja sebab masa sangat mencemburui kita. Tetiba.

Seperti yang anda sedia maklum, kalau tak maklum saya maklumkanlah ni. Saya sudah jadi Ibu kepada dua anak yang gorgeous. Errr mereka yang gorgeous. Saya tidak. Saya sememeh. Haha

Secara official juga saya mahu maklumkan bahawasanya saya akan meninggalkan dunia JOHOR BAHRU sedikit masa lagi. Lalu? Lalu mahu jadi orang mana pula Syuhada?

Kalau boleh saya nak jadi orang Planet Pluto. Tapi memandangkan fee nak ke sana mahal sangat maka kita lupakanlah saja. :P

InsyaAllah. I'm going to Bertam, Penang. Satu tempat baru, tempat asing untuk saya dan anak-anak. Im maybe akan terus stay di JB memandangkan dia risau tak dapat kerja di sana. Maka berPJJ lah kami demi masa depan dan anak-anak.

Tapikan, satu benda yang saya kagum....Allah Maha Tahu. Serius. Adik saya tiba-tiba dapat offer kerja dan internship di Bertam juga! Allah tak biarkan saya berseorangan. Huhu. Kalau tak mahu juga daku mencari bibik. Sebab tak pasti mampukah daku harungi hidup bersama-sama dua orang kanak-kanak aktif itu tanpa suami di sisi. Eceh.


Hai masa, sungguh laju engkau berterbangan. I don't know will we be okay without Imran. Selama kahwin, tak pernah kami berjauhan. Huhu. Uhuks sedih. Tapi what to do, this is the choice that I've made.

Eh oklah. Sudah terlebih 5 minit. Nah tepek gambar seketul! Buat kenang-kenangan. Haha



Ini gambar last week. Konon nak photoshoot gambar family. Sungguh hampeh sebab anak-anak tak mahu berkolaborasi. Hahaha

(15 April 2016, Taman Botani, Putrajaya)
Aiman Hadif - 9m27d
Ainan Tihani - 2y6m


Oh by the way, gambar ditangkap oleh photographer yang baru habis SPM. Saya dengan Imran dah berpandangan dah bila diorang pakai kit-lense je. Adohai. Sabar jelah adik-adik oiii.