Friday, November 25, 2011

Sample & Tag

OK lah. Serius. Saya takda niat nak menulis panjang-panjang pon. Niat di hati cuma nak upload gambar dalam sekeping dua. Kemudian laju-laju melentokkan kepala ke atas bantal empuk. Ya puan-puan dan tuan-tuan, ini sindrom yang anda bakal dapat lepas makan Lasagna secara bebas, main kucing atas rumput hijau kemudian ketawa berdekah-dekah tengok The Runnerman. Sekali sekala layan channel SBS not so bad I guess.

Gemuk?

Like I care. Hari lain kita boleh diet. *kononnya* Again and again. Hahahaha.

Pertamanya, entri kita pada kali ini berkisarkan rubber stamp. Tunang suruh saya design sendiri. Eh bukan. Dia suruh sketch. Tapi saya tak berapa nak reti. Saya cuma reti tengok dan tunjuk. Pastu cakap; 'Awak, nak macam ni!'

Sokay sokay. Yang penting semangat mencuba. Bila dah cuba-cuba jadilah macam di bawah ini.

{Rajah 1}

Syud, apsal nampak terbengkalai? Err memang pon. Ketiadaan idea yakni kering lagikan tandus menyebabkan saya cancel. Jadi macam tu je. Eh kejap. Kantoi tarikh! HAHAHAHA. Tak tak. Memang sengaja kantoikan. Sila masukkan dalam planner anda ;p

Seterusnya. Mari kita tatap contoh yang lebih ada gaya, mutu, keunggulan. At least more berkualiti. Boleh percayalah nak jadikan rubber stamp. Heee

{Rajah 2}

Rajah 2 way waaaaaay better than Rajah 1. Sebab at least dia siap sempurna. Tak terbengkalai dan comel. :)

OK. Cerita sample rubber stamp tamat.

Sekarang kita sambung cerita tag-tag. Ya Allah. Sudah lama saya meninggalkan zaman kanak-kanak. Menjawab tag dan menulis tag. Tapi it's OK. Thrill juga buat tag ni. Hihi.

Menjawab tag daripada Little Syud ini. Eh sebenarnya pernah juga satu masa dulu guna nama Little Syud. Tapi sekarang dah matang so tak pakai dah. Cecewah. Adik Syud Wafa, sila jangan touching :p

Kita mulakan dengan;

{11 Facts About Me}

{01} Sensitif dan bersikap elmosi tak tentu hala. Kadangkala rasa pyscho dan mereng pon ada juga. Hahahaha. Ini boleh disahkan oleh rakan-rakan terdekat dan yang paling dekat dah tentu tunang saya yang terpaksa dengar aku nangis through fon sambil kesat hingus *ceh tak senonoh*

{02} Mempunyai lesung pipit yang mencairkan hati *perasan mode* Eh takmo percaya sudah. Tapi orang selalu geram dan cakap nak pinjam lesung pipit. Err kalau boleh bagi pinjam pasti saya kenakan surcharge tambahan! Hahahaha

{03} Menjadi satu-satunya anak perempuan dalam keluarga sehingga ke usia 18 tahun. Tup tup dapat adik baru di kala diri ini sudah menjadi anak dara yang manis. Tapi I'm not manja. Saya manja cuma dengan certain people saja. Most of the time, saya independent dan berkepala batu.

{04} Sangat obsess kepada berat badan. Namun begitu kuat makan! Err pastu suka bebel-bebel gemuk gemuk sampai tunang dah tak tahu nak buat apa. Kalau boleh sumbat mulut ni dengan kapas gamaknya dia dah buat kot. Hehe. Tapi dia takkan sampai hati. Saya tau ;p

{05} Kuat tidur! Pergh. Complete package. Kuat makan. Kuat tidur. Memang sesuai jadi Snorlax! HAHAHA.

{06} I'm talkative. Saya boleh bercakap dari celik mata sampailah waktu tidur. Kadang-kala saya pelik macam mana bateri mulut saya tak habis-habis. Aku rasa pakai sel kering la der. Hohoho.

{07} Ada soft spot pada babies dan toddler. Saya rasa mereka comel dan menggeramkan. Tapi bila dah atas 3 tahun rasa annoying pulak dah. Haha. Tak boleh ke mereka kekal di bawah usia 3? :P

{08} Bersuara Buluh Perindu. Aik Syud, apsal aku rasa macam masuk bakul angkat sendiri neh? Bakul engkau koyakkah? Haha. Tak tak. Saya perasan je.I love singing! Tapi tak pernah berangan nak jadi Najwa Latif sungguhpon adik-adik cakap muka I sama macam dia *perasan lagi*

{09} Memiliki parut pada kedua-dua belah kaki. Kesan 'budak baik' :D

{10} Dah 2 tahun saya memiliki masalah kulit muka yang keterlaluan. Dulu muka cantik bagai telur dikupas (ewah poyo). Sekarang macam jalan tak siap tapi under construction. Err, maksudnya di sini, sedang dalam proses pulih kembali. Harap kulit akan clear secepatnya. Amin amin

{11} Telah bertunang dengan lelaki terbaik untuk saya dan diharapkan agar berkahwin pada Mac 2012 sehingga ke akhir nyawa. Amin amin :)

Next?

Jawab soalan budak kecik tu. Soalan & jawapan adalah seperti berikut;

1. Nama penuh?
Nursyuhada Azzman

2.Target kahwin?
Nikah - 10/03/2012 (insyaAllah)

3.Nama penuh orang tersayang?
Mohd Imran Mohd Noor

4.Hobi?
Tidur :))

5.Model Handphone?
Iphone 4

6.Kalau hantu lintas depan jalan?
Baca Ayat Kursi (eh tapi harap takyahlah jumpa)

7.Bestfriend yang paling best?
Nor Zahidah Mohd Nasir

8.Kenangan manis?
Dilamar :)

9.Kenangan pahit?
Err banyak. Malas nak ingat

10. Cita-cita?
Cikgu Tadika. Doktor.Pegawai Farmasi. Isteri Mithali. Hahaha

11. First impression kenal Syud Wada?
Rajinnya minah ni contact senior :)

Boleh tak tak mau soal orang lain dah? Hahahaha. Bye bye! ;p


Wednesday, November 23, 2011

Tiada Gambar

Selalunya post pasti terlekat sekali dengan gambar barang sekeping dua. Kalau mood rajin maka akan jadi berkeping-kepingan. Lagi-lagi kalau internet selaju bullet train. Makin laju aku rasa nak update macam-macam.

Entri kali ini tidak akan ada gambar. Cuma ada aksara-aksara yang tertulis secara rambang. Direct output dari kepala otak aku yang sedang kelaparan dan sebentar lagi akan makan cereal dan honey. Kononnya diet. Konon-kononnya la :p

Tajuk kita pada kali ini adalah 'Impian Perkahwinan Saya'

Err aku sekarang kurang mengerti. Kenapakah ketika sekolah tajuk karangan tak pernah seindah ini? Kenapa kanak-kanak tak diberikan peluang bercita-cita tinggi sedari kecil? Dalam erti kata lain. Berangan sejak dari bangku sekolah! Hahaha. Oh. Mungkin faktor usia kot. Kecik-kecik tak baik banyak berangan bukan-bukan.

Eh tapi tak salah apa?

At least nanti bila dah dewasa tak adalah macam aku ni. Tak ada hala tuju yang pasti. Sekejap nak kahwin macam ni. Sekejap nak macam tu. Tapi yang macam tu tu banyak sangat wang ringgit harus dihabiskan. Dah habis banyak-banyak nanti dicop saudara syaiton. Nauzubillahminzalik.

OK OK. Mari kita set your mind Syuhada. Jangan cepat sangat terpesona tengok orang punya wedding. Memanglah cantik warna lain. Memanglah nampak awesome bila berduit. Masalahnya, dress-dress tersebut overprice! Expensive dalam erti kata lain.

Engkau bayangkan jelah. Kalau baju untuk 2 orang paling murah RM1880. Ye gorgeous. Sumpahlah aku terliur. Masalahnya, baju tu FOR RENT. Bukannya lepas bayar hampir 2K itu maka baju gorgeous itu jadi hak milik kamu. Itu tak masuk lagi pelamin & make up. No no no. Lupakan.

Jadi. Untuk baju saya tutup mata. Saya terima apa aja yang ada. Hahaha. Tolonglah kamu-kamu. I is miskin. I don't want membazir. Tak apa. Saya percaya senyuman manis pada hari itu dah cukup bermakna buat saya :)

Hmmm. Sekarang saya ada buah fikiran supaya dress kami nampak not bad. Saya mahu it to be white & silver. Hahahaha. Aku ni gila tahu? Tetiba bertukar kepala otak :p

Tapi tapi. Ye. Pink belacan tetap my main theme. Harap-harap rakan taulan pakai warna tersebut. Putih, silver, pink belacan. Oh! Bukankah sweet? :) :) :)

Next

Saya teringin nak ada Candy Buffet. Tapi itu KIV la. Itu cost. Lagipun macam tak berapa perlu. Sedangkan nak buat pelamin mini waktu nikah pon tunang dah cakap no. Tunang cakap dekat surau takyahlah. I is sentap noks. Tapi I diam-diam jelah. Lagipun, betul gak. Apa ke gila aku nak pasang mini pelamin dekat surau? Hish!

Kalau nikah dekat rumah kan best.

Tak apalah. Aku nikah dekat rumah dalam mimpi jelah. Hahaha. Lagi Syud? Hmm. Let's see. Flower-flower girl punya dress dah beli dah. Kecuali untuk Amy. Alahai kesian minah tu. Tinggi sangat macam galah sampai tak tahu nak cari dress dekat mana.

Lantern?

Dah rent. Tapi tunggu confirmkan khemah. Khemah pun cost. Rasa nak kahwin bawah pokok je. Hahahaha. Tapi macamlah banyak sangat pokok yang engkau nak kahwin bawah pokok :p

Next?

Eh aku lapar. Tak mampu nak berfikir. Lain-lain kali fikir. Hehehe. Bye!

Tuesday, November 22, 2011

Kisah Terbaru

...dalam kehidupan saya yang ingin dikongsikan buat yang jauh di mata tapi dekat di hati =)

I love this picture! Mucho!

Sebenarnya saya malu-malu ayam saat kawan-kawan suruh kami bergambar together duduk bersanding. Ececewah. Malu tapi mahu.

Terbaru dalam kehidupan adalah membebel tak henti-henti dan konon-konon risau pasal tak ready. Preparation tak siap apa lagi. Pastu dah buas eh puas membebel terus senyap. HAHAAHAHAHA. Entah hapehape punya perangai.

Maka seterusnya saya ingin membebel tak ada hujung pangkal. Sila takyah baca sebab otak aku tengah ting tong.

Tadi saya beli groceries. Ambil secara berdikit-dikit memandangkan poket sumpah mengalami kemerosotan pitih.

Sekali time bayar...

Cashier: "RM80.15 semua sekali"
Saya : *pasrah tak cakap apa-apa terus hulur duit* Hahahaha

Ya Allah mahalnya barang zaman sekarang! Mahalnya mahalnya! Ni baru beli sikit je barang ikut anak tekak. Kalau ikut anak-anak? OMG! (Bakal) suami, sila sediakan wang saku secukupnya :p

Weekend lalu telah cuba fitting kali pertama. Sekarang sedang berada dalam delima. Eh silap, dilema. Satu, baju putih tu macam biasa-biasa je sungguhpon waktu saya keluar ada makcik dan pakcik cakap; 'Cantiknyaaaa'. Lalu aku perasan tak sudah-sudah. Haha

Makcik, please explain. Baju cantik ke orangnya? Saya confuse :p

Dua, tudung dia tak cun. Dahlah tak cun. Pastu aku rasa sexy. Takmo takmo. Eventhough kahwin tu sekali seumur hidup tapi tak mahulah buat dosa kering. Selama hidup engkau pakai tudung tutup dada. Time kahwin tiba-tiba terpaksa mendada. Hish. Simpang malaikat 44!

I want tudung bawal. Titik. Takpun tudung Ariani yang gorgeous banyak batu ke. Hehehe. Pastu sumpah aku tak tahu nak pakai bila dah. Saya ni tak reti bergaya orangnya. Balik-balik tudung bawal plain je dok sarung 24 jam.

Tiga, bila tengok orang lain pakai colour lain rasa terliur macam tengok Classified Chicken Pizza. Hahahaha. Tapi, putih tu suci. Dalam gambar pon nampak menarik apa. Errr mak confuse noks!

OK. Tamat cerita main kahwin-kahwin.

Cerita seterusnya akan disambung bila saya punya masa dan takda kerja nak merepek. Nak pergi basuh baju. Bye bye!

Thursday, November 17, 2011

Perihal Si Adik

Saya punya adik perempuan. Berbeza umur berbeza rupa. Beliau comel. Saya tidak. Beliau putih. Saya gelap tetapi manisnya ada. Hahahaha. Eh sini kau Syud aku nak sekeh. :P

Beliau lahir waktu saya sudah pon menjadi anak dara yang manis. Ececeh. Gelis. Tapi adik saya ini boleh tahan manis juga. Eh tengok kakaklah pleaseeee. Ahaks ahaks. Setakat ini, saya sudah berusia 24 manakala beliau cuma berusia 6 tahun.

Tapi mari sini saya listkan perkara-perkara manis yang kerapkali beliau lakukan sehingga menumpahkan air mataku kerana terharu yang keterlaluan :)

#1 - Memeluk saya kuat-kuat lalu mencium pipi secara comel
I love to be kissed by. Sumpah suka. Setiap kali kena cium aku rasa perasaan kasih sayang mengalir dalam-dalam. Ewah ayat tatahan. Even kadang-kadang kena accuse memiliki baby di dalam perut tapi tadehal lah itu semua. (Padahal pastu elmosi. Haha)

#2 - Menegur di facebook lalu cakap miss you miss you
Adik saya pandai taip I miss you I love you ohkeh. Samada facebook mahupon sms. Selalunya saya pujuklah so that dia tak sedih-sedih. In fact, few weeks ago dia merayu suruh saya pindah balik duduk rumah. Tersentuh hati ini. Uhuks

#3 - Jujur yang kadang-kala buat engkau geram
Kalau dah buncit, engkau biarkanlah dia memeluk engkau erat-erat. Lalu terimalah ayat supernova berkuasa tinggi seperti; 'Angah, ada baby ke dalam perut?' OMG. Terkesima daku!

#4 - Matang sungguhpon cuma berusia 6 tahun
Mungkin faktor persekitaran mematangkan beliau. Pada usia 6 beliau dah pandai menaip secara jaya. Dah pandai calling dan memorize segala nombor. Dah pandai cakap macam orang besar-besar. Dah pandai make up dan membankruptkan manusia sekeliling! :))

I miss you Sayang.

I miss you golek-golek dengan Angah.

I miss you kissing Angah.

I miss you peluk dan melekat macam siput.

I miss you bila you volunteer nak ikut Angah anywhere I go.

Dulu Angah pernah cakap; 'Nanti Angah kahwin Amy mesti sedih kan kan?' sambil si kecik tu menggesel-gesel mengada-ngada. Haha. Pastu dia laju-laju deny. 'Ala, time Angah kahwin Amy dah besar. Amy tak nangis punya' Hehehehe. Comel je.


:)


Amyzahrah Syafiqah,
You're my baby sis
Always and forever




Sunday, November 13, 2011

Thank You Love!

Dear Love,

Thank you. Tanpa awak, siapalah yang akan bawa family saya pergi Orchid Festival dekat Singapore. Tanpa awak, siapalah nak tolong payungkan saya bawah hujan lebat yang turun mencurah-curah bagai ke ladang gandum. Aik? Macam kenal motto ini Syud. Plagiat Cococrunch. HAHA. Mintak sorry :p

Tanpa awak, siapalah yang nak dengar saya membebel macam burung belatuk tak reti shut up. Tanpa awak, siapalah nak hantar dan ambil saya ke Larkin dan Senai tiap-tiap kali saya bercita-cita nak pulang ke rumah Bonda.

Tanpa awak, siapalah yang nak manjakan saya macam awak manjakan saya. :)

Dan tanpa awak, ada banyak lagi benda yang tak dapat saya nak tuliskan dah sebab list dia panjang sangat. It goes on and on and on dear.

I'm lucky to have you in my life. From the moment I know you, I knew I did the right thing. From our first date, I had prayed to Allah may this be the last. May you be The Right one.

Dan saya percaya, penantian saya sebelum ini tak sia-sia. Saya percaya. Keputusan saya memilih awak out of others adalah tepat. Err. Ini bukan atas pengaruh kecintaan yang meluap-luap ke apa. Bukan.

Kata orang, gemuk itu tandanya bahagia. Hahahaha. Pastu yang aku ni tertekan dengan tekanan perasaan melampau apahal? Errr adalah halnya! Nak kahwin mana boleh gemuk. Nanti baju tak muat. Tak pasal-pasal kena tempah baju. Hu takmo takmo.

Distance makes the heart grows fonder.

Saya harap hati kita akan selalu dekat, even saya refuse to have any outing with you. Not anymore. Ini bertujuan untuk menjaga kemaslahatan perut yang sudah sedia kembang. Hahahaha. Ya Allah, sumpahlah gemuk. Tak tipu. Baju seluar semua ketat. In fact, tadi kami beli baju I Love SG. Konon-konon bolehlah berpoyo-poyoan macam sweet pakai baju sama together.

Sekali.....

TAK MUAT!

Hahahahaha. Gelak dalam tangisan dibuatnya. Pastu salahkan awak sebab asyik induce saya makan. Padahal it was all my fault. Tak exercise pastu asyik sumbat mulut dengan dinner. Huhu. Takpa takpa. Usaha escalator kejayaan! Mari diet sama-sama :p

Kalau awak tanya, (err which awak tak tanya pon). Kenapa saya bother cerita benda-benda lepas dekat awak?

Sebab, saya nak awak tahu even sebelum ni hati saya tergelincir pada orang lain (eh tersangkut sekejap haha) tapi saya pilih awak. Even hati saya dulu pernah sakit nak mati dan buat saya rasa jadi macam kerek, tapi saya pilih awak. Even kalau saya tiba-tiba terpaksa buat pilihan lagi pun, saya rasa saya akan tetap pilih awak.

Sebab?

Waktu pertama kali kita keluar, saya rasa Allah permudahkan hati saya untuk say yes. Eh dating tu tak betul tapi setakat tengok binatang dekat Zoo, I don't think that is wrong. Waktu pertama kali kita keluar, balik-balik je saya terus berdoa semoga awak be the last one.

Malah, banyak kali kita (saya cari) gaduh pon awak tetap sabar. Awak cakap saya emo sikit je padahal saya rasa saya Super Elmosi! :D

Kalau Super Saiya takpa ah. Rasa gak hebat boleh bercantum dan buat Kamehameha. Eh Son Goku sila blah. Tetiba cerita Dragon Ball pulak dah. Hehe

Awak, thank you. Saya rasa nak cakap thank you banyak-banyak. Biar sampai lidah tergeliat pon tak kisah. Tetap juga nak cakap thank you. Tetap juga nak cakap I love you. Er tak kisahlah kalau orang cakap blog aku dah macam luahan perasaan. Tak kisah langsung.

Sebab? (eh berapa banyak kali sebab daaa)

Haha. Eh blog aku. Sukahatilah. Sebab tunang aku sangat baik. Dia tak pernah bising aku gemuk or muka bermasalah. Balik-balik aku juga bebel tak habis-habis. Kadang-kala terasa nak sumbat mulut sendiri supaya diam. Hahaha. Tapi gagal.

Tunang saya sangat baik sampaikan saya asyik nak nangis terharu. Er tapi time emo tak ingat dah semua tu. Ingat nak mengamuk je. Hu hu hu. My bad.

I love you for everything that you had brought into my life. I love you for listening to all my ramblings. I love you for your care and all. I love you for who you are, and what I am when I am with you :)

Sebab?

Eh sebab I love him la! Ada faham? Tak nak love jejaka lain dah. Nak love dia, dia dan hanya dia.


Mohd Imran Mohd Noor,
I love you so much!
I love you bakal suami!

Only Allah knows how much I love you.
Only Allah knows how much I'm grateful for having you in my life.
Only Allah knows that I can't wait to be your wife


:)

P/S:
Ini entri mengada-ngada. Masa akan berlalu pantas dan saya berharap masa akan berlari laju-laju. Supaya hubungan kami akan halal dan saya boleh berhenti mengada-ngada dalam entri. Hee

Thursday, November 10, 2011

Tackle Menackle

Morning - Broga Trip
June, 27th 2010

Foto di atas adalah foto pertama kali saya dan tunang hiking together. Kami hiking ramai-ramai. Main hujan, makan sandwich, merapu. Haha. It was fun! Seriously sangat seronok. Tapi sebenarnya saya langsung tak bercakap pon dengan dia.

And little did I know, that the rainy morning, is the starter for everything that I have right now.

:)

Saya masih ingat lagi. I thought him as a very skema one. Kami siap main sukahatimulut je panggil dia CIKGU. Ahaks ahaks. Dahlah dia ni jenis jalan laju-laju. Perempuan-perempuan ayu (not including me) semua telah melembik di belakang. Motion sickness, dizziness dan kepala berpusing laju-laju.

Saya masih ingat lagi. After Broga trip, saya nampak foto beliau dengan budak kecik. Hati kecilku berbisik-bisik comel; 'Eh not bad. Ada talent jadi bapak orang.' HAHAHA. Oi oi jahatlah engkau ni Syud. ;p

Saya masih ingat lagi. Pernah at one moment of my life, ramai betul orang bising-bising pasal jodoh. Heh bosan gila punya topik. Tapi dalam otak takda calon pon. Last-last terus rasa nak minta phone number dia. Err tapi tak jadi sebab tak rasa macho. Kahkahkah :p

And he said this to me, few weeks ago; 'Tak apa. Saya yang cari phone number awak'

Saya masih ingat lagi. Waktu dia betul-betul datang convocation saya. Rasa macam...'Err. Dia ni apahal?' Hahaha. Serius tak memahami langsung maksud kedatangan beliau itu. Dalam erti kata lain aku memang suci dan anggap kawan-kawan saja nak datang meriahkan majlis walaupun tak kenal sangat pon.

And I'm so glad that you came that day although we barely spoke with each other :)

Saya masih ingat lagi. Waktu dia ajak keluar for the very first time. Yang itu lagilah aku rasa lengai gila. Kahkahkah. Rasa macam, apa kena mengena dia datang KL dengan saya? Sumpahlah. Tak faham. Tapi pastu main bantai je perasan and tanya dia; 'Are you asking me out?' :p

And I'm so shocked being proposed 4 days after we had that date

Eh maksud saya disini adalah dilamar untuk dijadikan seorang suri hidup. Bukan dilamar jadi girlfriend ke apa. Bukan bukan. Saya syaklah. Dia memang dah lama usha saya. Tapi takmo ngaku dia tu stalker! Hahahaha

He completes me.

No one can beat him. Trust me. Dia uruskan almost everything in my life. Daripada nak suruh matikan setem, pos barang, tukar duit raya, betulkan plate kereta, buatkan roadtax,pujuk saya nangis, angkat barang-barang saya,betulkan basikal, basuh kereta saya dan blablabla. Sampai naik lupa dah nak list-up everything. Err. Berbunyi pembulian di sini tapi dia rela. HAHA.

Paling comel. Tadi, saya minta coffee delivery. Terus laju-laju dia datang bawak White Coffee! OMG! Bakal suami siapakah yang begitu sweet ini? I love you lah Sayang. You sangat awesome! :)

And now Syud, what had you done for him?

Err entah. Kadang-kadang kalau nak listkan what had I done for him, rasa macam tak ada pon. Selain suka cari gaduh dan menyerabutkan otak. Saya tak tahu apa specialnya saya ni. Entah. Macam takda pon?

Dahlah aku ni kuat bebel macam Woody Woodpecker. Pastu kalau cari gaduh serah pada yang pakar. Tapi opposite attraction punya law memang terguna pakai dalam my relationship. Sebab kami sangat berbeda. Meskipon begitu, it doesn't mean that we can't live together :)

Maka untuk itu, kita akhiri entri jiwang ini dengan sedikit SMS jiwang;

Him : 'Boyfie tu apa?'
Me : 'Boyfie tu Boyfriend cum Buah Hati'




P/S:
Kalaulah saya tahu awak ni sweet macam sekarang, dari atas Broga lagi saya dah tackle awak habis-habisan! :p

Tuesday, November 8, 2011

Kalau...

....saya ada nama panggilan lain untuk tunang saya, what will it be?

#1 - Sayang
I know he loves this tapi kami masih reserve. Eh gila engkau? Aku nak panggil nama dia pon asyik-asyik 'awak, awak' kadang-kadang nak je panggil 'eh burung wak-wak' Hehe. Tipu. Nak sebut Imran pon kadang-kadang tak reti ;p

#2 - Super Hero
Serius superhero TERBAEK! Boboboi pon confirm tumpas kalau ajak fight dengan buah hati saya ni. You name it. He is my posmen. My pomen. My mechanic. My driver. Blablabla HAHAHA. Sampaikan orang cakap saya jahat and suka buli dia. Err. Eh dia yang rela apa?

#3 - Dear
Kaddang-kaddang (maknanya jaranggg jaraaaaaaang) bila saya nak tanya something, or pujuk dia suruh buat something maka aku pon mulalah men-dear dear melalui SMS. Haha.

Lagi?

Err. Lagi tak ada. Saya ngantuk. Nak tidur. Penat kayuh basikal tadi pastu penat makan sate. Syud, apsal kedengaran tak membantu? Eh diam. Dah mengayuh mestilah lapar. Pastu takkan tanak recharge battery?






P/S:
Rupanya bukan aku sorang je yang punya masalah peningkatan berat badan di muka bumi ni bila dah jatuh cinta. Tiayot pon sama. Mari berusaha langsing kembali! *buat gaya tangan ultraman*

Thursday, November 3, 2011

Mangatar Kami

Ya Allah.
I love this so much!

HAHAHA. Sangat comellah aku pakai tudung merah (tanda Elmosi). Pastu terjumpalah pulak baju kotak-kotak warna lusuh yang Mr. Cool Fever suka sangat tu ;p

Errr. Kenapa Cool Fever Syud?
Sebab dia memang COOL!

And I love this cool guy really really reaaaaaaaaaaaaaally much!
Titik!

:)

Tuesday, November 1, 2011

Resipi: Kacang Pool

Ya Allah. Tunang siapakah yang comel petang-petang hari terus bertekad mahu masak Kacang Pool?

Walaupon elmosi pastu suka tulis luahan perasaan sebanyak berkajang-kajang huruf dan perkataan tapi bila hati dah soft, terus bermood baik-baik dan mahu memasak.

Eh Syud. Rasanya kenal je orang tu. Bukan engkaukah? Err no no. Bukan saya *denial* :p

Ok. Mari teruskan cerita. Petang hari, si tunang ni berhati mulia tetiba la offer diri nak jadi chef. Siap print dua tiga jenis resipi. HAHA. Nampak mudah nak membuat Kacang Pool. Tapi sebenarnya, eh memang mudahlah.

After mengkaji beberapa resipi dan berasak dengan orang ramai dekat Giant, maka resipi dibawah telah diubahsuai mengikut sesedap hati saya.


RESIPI KACANG POOL (4 - 5 orang makan)
7 Biji Bawang Putih
7 Biji Bawang Merah
1 Sudu (B) Ketumbar
1 Sudu (B) Jintan Kasar
Seinchi Halia
(Kisar halus kemudian tumis bahan-bahan di atas sehingga naik bau)
1/2 Peket Daging Kisar
(Masukkan daging kemudian goreng sehingga masak)
1 Tin Kacang Foul
(1/2 Tin dikisar, 1/2 Tin lagi dimasukkan terus ke dalam periuk)
1 Sudu Paste Tomato
(Supaya ada warna dan cantik tertarik)
Garam dan gula secukup rasa

SIAPPP!

Untuk Hiasan:
Hirisan Bawang Besar & Cili Hijau
Telur Mata Kerbau
Limau


And now....

Mari lihat hasilnya!
.

.

.

*drum rolls*
.

.

*berdebaran*
.

.

*kecemasan*

.

Eh Syud main-main pulak. Lempang nak? Eh eh OK OK. Takmo

Ya Allah Awesome!

Tak sia-sia bergasak dengan orang ramai. Tak sia-sia redah hujan. Tak sia-sia gedik beli kelongsong besi untuk telur semata-mata nak nampak cun macam dekat Larkin. Haha. Memang sebiji rasa macam dekat kedai tu. Silap haribulan. Kalau rajin sikit boleh jadi lagi superb.

Next time saya nak tumis dengan cili kering sekali kot. Maybe the taste akan jadi super great. No no. Let's say, SUPER AWESOME!

Apa yang penting? KERJASAMA~~~~!!

Kami adik-beradik berganding bahu memasak di dapur. Hehe. Mana terkurang kami lebihkan. Mana yang lebih kami cuba kurangkan ;p

Oh ya. Reminder. Kalau nak cari Kacang Foul, sila cari di GIANT. Tempat lain macam tak wujud pula kacang ni. Pelikness.

Rupa dia?


(Googled)

Ha. Ambik kau! Sebesar-besar gambar aku bagi! HAHAHAHA.

Selamat mencuba! ;)