Thursday, November 17, 2011

Perihal Si Adik

Saya punya adik perempuan. Berbeza umur berbeza rupa. Beliau comel. Saya tidak. Beliau putih. Saya gelap tetapi manisnya ada. Hahahaha. Eh sini kau Syud aku nak sekeh. :P

Beliau lahir waktu saya sudah pon menjadi anak dara yang manis. Ececeh. Gelis. Tapi adik saya ini boleh tahan manis juga. Eh tengok kakaklah pleaseeee. Ahaks ahaks. Setakat ini, saya sudah berusia 24 manakala beliau cuma berusia 6 tahun.

Tapi mari sini saya listkan perkara-perkara manis yang kerapkali beliau lakukan sehingga menumpahkan air mataku kerana terharu yang keterlaluan :)

#1 - Memeluk saya kuat-kuat lalu mencium pipi secara comel
I love to be kissed by. Sumpah suka. Setiap kali kena cium aku rasa perasaan kasih sayang mengalir dalam-dalam. Ewah ayat tatahan. Even kadang-kadang kena accuse memiliki baby di dalam perut tapi tadehal lah itu semua. (Padahal pastu elmosi. Haha)

#2 - Menegur di facebook lalu cakap miss you miss you
Adik saya pandai taip I miss you I love you ohkeh. Samada facebook mahupon sms. Selalunya saya pujuklah so that dia tak sedih-sedih. In fact, few weeks ago dia merayu suruh saya pindah balik duduk rumah. Tersentuh hati ini. Uhuks

#3 - Jujur yang kadang-kala buat engkau geram
Kalau dah buncit, engkau biarkanlah dia memeluk engkau erat-erat. Lalu terimalah ayat supernova berkuasa tinggi seperti; 'Angah, ada baby ke dalam perut?' OMG. Terkesima daku!

#4 - Matang sungguhpon cuma berusia 6 tahun
Mungkin faktor persekitaran mematangkan beliau. Pada usia 6 beliau dah pandai menaip secara jaya. Dah pandai calling dan memorize segala nombor. Dah pandai cakap macam orang besar-besar. Dah pandai make up dan membankruptkan manusia sekeliling! :))

I miss you Sayang.

I miss you golek-golek dengan Angah.

I miss you kissing Angah.

I miss you peluk dan melekat macam siput.

I miss you bila you volunteer nak ikut Angah anywhere I go.

Dulu Angah pernah cakap; 'Nanti Angah kahwin Amy mesti sedih kan kan?' sambil si kecik tu menggesel-gesel mengada-ngada. Haha. Pastu dia laju-laju deny. 'Ala, time Angah kahwin Amy dah besar. Amy tak nangis punya' Hehehehe. Comel je.


:)


Amyzahrah Syafiqah,
You're my baby sis
Always and forever




1 comment:

Nadiah said...

yup..amy sgt2 super sweet....