Monday, May 16, 2011

My Man

You, by the light
Is the greatest find,
In the world full of wrong,
You're the thing that's right

Bagaimanakah pagi anda kalau bila buka-buka pintu je di sambut oleh wajah seorang wanita bersifat ibu? Err masalahnya aku mamai lantas terus salam walaupon yakin wajah sendiri macam tapai. Actually sangat blur ketika itu. Dahlah blur, dahtu dengan selamba terus menuju meja makan dan melihat orang yang begitu ramai.

Lantas tersedar dan mengucap dalam hati. 'Ya Allah Syuhada! Engkau dekat rumah orang kot!!!' Errr. Pastu saya terus terjaga ke alam nyata dan berlari mencuci muka. HAHAHAHA.

Rasa malu sangat menebal. Tapi buat muka cool sambil senyum dan terkebil-kebil ala anak kucing. Sepanjang breakfast saya terkebil-kebil lagi. Eh tak, lebih kepada sifat tersipu-sipat. HAHA. Tak sangka Syuhada reti malu juga rupanya. :P

Kami makan sampailah tiba-tiba ayah si dia cakap; 'Eh tak nak kenalkan kawan awak tu ke?' Fuhhh. Akhirnya. Kalau tak, sampai patah balik zaman dinosaur pon aku akan kekal sebagai makhluk asing kat situ.

The abang is cool. Dia sangat menceriakan suasana dan buat saya rasa selesa. Huhu. Kami celebrate birthday emak si dia. Abang and kakak panggang ayam. Adik yang sebaya saya masak spagetti. Saya pulak?Errr. Saya teman si dia beli cake since semalam adalah birthday emak si dia.

Hari semalam boleh kita namakan sebagai Hari-Makan-Sampai-Lebam! :))

Mana taknya. Pagi makan nasi lemak, roti jala, coklat. Tengah hari makan spagetti, cake, cocktail. Kemudian kenduri makan nasi minyak, ice cream blablabla. Balik makan goreng pisang, kuih kacang dhal. Malam makan nasi, barbecue chicken, sayur. Oh ok. Serius saya rasa full gila.

Yesterday was awesome.

Selain dia tak pernah bising pun bawak saya ke mana-mana saya nak pergi. Si dia juga terpaksa tadah telinga dengar saya cakap tak henti-henti. I admit, his action speaks louder than words. :)

Malah waktu kami dekat McD saya selamba bising-bising depan Jaja pasal what had happened earlier dekat rumah beliau. Si dia pasrah je. Dahlah aku ni kalau dapat jumpa member tak ingat dunia. Kesian dia terpaksa teman. Tapi terpaksalah redha kan? HAHA

He,
Doesn't say that he loves me.
Nor that he gives me poetic sms-es, email, letters etc etc

But he showed me that he loves me
By his act
By his effortness

And I,
Adore that dearly :)

He.completes.Me

And I think I already found,
The other significant part of me...


P/S:
My man is not my boyfriend. Tapi dia bakal suami saya :)

4 comments:

fazilah said...

wow statement! good dear..hepi for u :D

s.c.h.u.l.t said...

thank you akak. doakan :)

Nadiah said...

bila2????thn ni gak ke?

s.c.h.u.l.t said...

akak, tatau lagi. haha