Friday, September 19, 2014

Hi Belog!

Hi Belog.

Hari ni saya beremosi. Sambil menaip sambil menangis. Sambil menaip sambil menyusukan anak. Sangat pelik bukan?

Saya....entah. Sedih yang secara tiba-tiba sangat. Entah mana datang luka saya pun tak berapa pasti. Saya sedihlah. Lalu air mata ini mengalir bagaikan air banjir. Ye. Ibarat kuah dal yang mencurah-curah jatuh ke atas Roti Canai tatkala pelanggan order. "Ane! Roti Banjir satu!"

Ye. Begitulah ibaratnya.

Satu, ini mungkin disebabkan saya bakal/harus mengeluarkan £140 bagi membayar duit lebihan luggage seseorang. Saya pinta dia untuk bawa beberapa helai pakaian saya dari Malaysia. Terkejut bila dia bagitahu dia kena caj extra luggage almost 4kg. Itu baju akukah ataupun batu? Entah.

Kedua, saya rindu perasaan disayangi. Hmmm. Nampak sangat tak cukup kasih sayang. Sobs. Bila baca tulisan orang. Nangis. Bila tengok gambar orang. Nangis lagi. Kata orang, kalau kita hendak disayangi, kita perlu menyayangi. Nanti sayang itu akan berbalik kembali.

Betul ke?

Saya penat. Sedih. Kadangkala tertanya kenapa dan kenapa. Tapi sunyi. Tak ada jawapan.

Ketiga, mungkin sebab saya tengah 'red flag' maka emosi saya seperti roller-coaster. Entah apa-apa. Mungkinlah.

Kadangkala, saya rindu zaman kanak-kanak. Saya rindu arwah Along. Saya rindu rasa tak perlu memikul tanggungjawab. Haha. Ada banyak benda saya nak tapi saya tak dapat. Bila tak dapat saya kecewa sangat. Walaupun saya selalu pujuk diri saya, tapi bila nampak orang lain dapat benda-benda tu, saya sedih.

Ah. Sah ni sebab 'red-flag'

T____________T

3 comments:

Lavender violet said...

my dear syud..
i miss your writting...
eheh rindu syud yg suka beremosi..
sedih gembira excited..
jg diri elok2 kat sana k..
^_^

s.c.h.u.l.t said...

lv: haha. ni haritu time tengah period. entahapehape. :))

tinta_teja said...

syud...entry ni dh lamaaaaa sgt..tp still nk komen...yg kuah dal tu kelakor!! syud, jadilah superwoman,yg blh jaga 2 anak plus asben plus keje plus MENULIS NOVEL 3X SETAHUN...HIHIIIII...tamak?over?ye saye admit..hahahaaa