Saturday, March 21, 2015

Kejadian Gerhana Matahari


Sebenarnya saja nak menulis. Eh belog, rindu sungguh dengan kamu yang sebenarnya aku dah lupa akan kewujudannya. Hahaha. Rasa kalau kamu ni sebuah rumah, telah bersawang di sana sini dan sinun. Fuh fuh fuh *tiup habuk*

Ah sudahlah Syuhada. Konon nak cerita kehidupan di Edinburgh. Kononnnnn.

Errr. Perdona me. Excuse meh. Cubalah sekejap rasa kehidupan Ibu beranak satu ini, bersuami satu (masih dan takkan bertambah. HAHAHA. apa kau gila bersuami lebih?). Lintang pukang kehidupan semenjak memiliki Tihani. Sumpah saya kagum akan mereka-mereka yang punya anak setiap tahun tapi hidup sungguh terurus. Hehe

Saya?

Mengemas bukanlah satu terapi indah sebabnya keindahan itu tidak bersifat hakiki. Cuci mata barang seminit dua bolehlah. Lepas tu Tihani datang bagaikan raksasa yang menyerang Nagasaki & Hiroshima. Habis terburai segala-galanya. Lepas tu aku pon pasrah lantas malas nak kemas dah. Hahaha

In fact, dapat memasak secara aman pun dah kira satu nikmat dunia yang tak terperi. Walaupun selepas tu engkau akan dapat lihat macam-macam 'hasil karya' di atas lantai dapur :))




NAH!

Gambar budak yang makin membesar dan banyak akal! Tu tak tahu ada apakah sehingga hidung beliau seperti ada lebam. Lasak semacam. Ada aja lebam sana sini. Dekat dahi, hidung, lutut. Dahlah bila jalan macam Teletubbies! Heee geram!

Ini gambar tadi. Dia ikut Ayah dia mengukur tanah melihat keajaiban fenomena Gerhana Matahari. Dia cuma sangat baik bila dengan Ayah. Bila Ayah tegur pun sama. Paling cepat touching. Tepat hingga ke lubuk hati yang terdalam. Kalau saya tegur? Heh. Wassalam. Ibu, apa barang Ibu bebel pon, Tihani takkan terkesan :p



My darling teletubbies. Ini teletubbies paling bongsu dan manja. Warna jambu. HAHA. Sila panggil, Teletihani. :))


Sekejap je masa. Dah membesar dengan sangat pantas anak Ibu yang seorang ni. Ah touching :')


Ini gambar kejadian semalam. Birthday saya yang ke-28. Hahaha. Tuanya! Tuanya! Imran belikan bunga, cake, dua keping kad. Lepas tu Bariah, housemate kami buatkan fruit fondue. Oh sangat heaven! Makan sampai terkenyang. (Eh ada ke terkenyang? Hihihi) Memang sengaja makan sampai kenyang pastu malam boleh cheat tak perlu memasak. Lalalala.


By the way, do I look fairer? Rasa macam perasan putih sejak duduk sini. HAHAHA. Padahal tak lama lagi nak balik Malaysia dah. Lepas tu boleh jadi manggis balik. Hitam-hitam si tampuk manis, walaupun hitam tetapi manis :p *perasan*


Eh Syud. Bukan entri ni bertajuk Gerhana Matahari ke?


Mana eclipsenya? Mana ? MANA? Errr adalah. Cuba bawa-bawa bersabar. Bagi Tuan Belog interframe diri sekejap. Entri kalau tak terseleweng mana menarik. Eh? Sorry again. Tangan ni memang menaip secara random sekali :))



Nah ECLIPSE! Hasil kerja suami saya. Begitu effort beliau membawa kotak, cling wrap, kamera bagak serta anaknya. Hahaha. Dah macam nak pergi berperang dah tengok. Saya sibuk nak pergi jumpa SV. Memang taklah nak bawa Tihani sekali. Nanti dissertation tak ada progress langsung.

Nasib baik dapat SV yang super kacak serta berhati baik. Soft spoken serta sentiasa memuji diri ini. (Padahal aku rasa super sampah sebab progress thesis macam kura-kura). Eh bahagian kacak dan berhati baik tu tak tipu ye. Untung dapat SV caucasian yang rupa macam ala-ala pelakon Hollywood. Hahaha. Nanti-nanti ada rezeki saya upload gambar beliau :p


Yang ini pula gambar dari iphone member merangkap jiran setaman. Cantikkan? I is jelly sebab dia boleh ambil gambar eclipse. Tak faham apsal aku ambil dapat awan je. LOL! Lagipun waktu eclipse ni saya tengah nak berjalan pergi school. Memang tak adalah nak menikmati panorama kecuali berasa pelik dengan suasana macam suram pastu tetiba cerah kembali :D

Gambar atas ni memang terbaik sebab ada ranting-ranting pokok! Hahaha. Rasa macam boleh buat poster. Kan kan kan?

Errr anak dara saya kelihatannya seperti sudah terlalu kuyu. Betterlah bawa dia masuk beradu sebab sekarang ni pukul6 pagi matahari dah terbit di ufuk Timur.

Harapnya karangan pendek saya yang tak ada faedah sangat ni buat anda terhibur. Haha.

Bye!

2 comments:

Lavender violet said...

darling syud..
aimishhyuuuu
rindu nak baca syud bebel2 mcm dolu2

s.c.h.u.l.t said...

lv: hehe. dah ada anak busy semacam. tak sempat nak update blog plus tak tahu nak merepek apa dah :D