Thursday, July 12, 2012

006: Babymoon!


Kita mulakan entri dengan sekeping foto participants sekalian. Haha. Aku suka foto pertama sebab muka Nad & Nina yang besau. Muka saya dan hubs masih kecil-kecilan ;p


Yang ini macam tak berapa nak faham kenapa Nina mengangkat tangan beliau. Surrender? Buat tarian kunang-kunang air? HEHEHE




OK. Tetiba gambar ketiga terus jadi haloba! Gambar kalau boleh nak sebesar kain rentang untuk PRU13. LOL! I love topi pink itu! Sungguhpon saya punya telah hilang dalam flight, tapi Nad yang pemurah telah replaced mine with her. Sangatlah comel perbuatan :')



The Three Pink Hats!

Ini topi penghabisan (di kedai tersebut). Mulanya only Nad and me yang kononnya nak berpoya dengan topi besar-besar. Tapi kami berjaya membuat hasutan halus pada Nina. HAHA. Oleh kerana takda pilihan, Nina akhirnya terpaksa join kami pakai topi sama colour dan design. Only 10rial. Ehehehe.


Thank you kawan-kawanku sekelian sebab ke Perhentian. Thank you suami sebab sangatlah baik sanggup jadi peserta lelaki tunggal. Ok. Now anda pasti tertanya-tanya apsal Syuhada selamba yaya pergi pulau?

It's my babymoon!

Rasanya baby ok je. Esok nak check. :D

Apa itu babymoon?

It's actually macam honeymoon. Bezanya engkau bawak baby. Usually boleh dilakukan pada Second Trimester sebab waktu ni dah kurang sikit miscarriage risk. Tapi janganlah buat macam saya. Bahaya woo naik speedboat. Lagi-lagi kalau boat yang engkau naik tu driver dia suka buat water-drift! T___________T

Pastu what happeng Syud?

Nothing. Saya OK. Cuma ada peristiwa lucu where I can't pee. Sepanjang snorkelling perut sakit macam nak pecah. Walhal laut tu luas, sambil berenang dah boleh me'lepas'.

Masalahnya....tak boleh!

Dah rasa macam period pain pon ada. Pastu otak mulalah gila fikir bukan-bukan. Siap cakap dalam hati 'Aku ni nak beranak ke apa?' Eh tapi baby kecik lagi. Terus istighfar banyak-banyak. Dari Kursi sampai Yassin semua saya baca supaya kurang sakit. Habis kotak air mineral saya terajang sambil pegang hubby kuat-kuat.

Pastu...terjadilah babak super cemas.

Kami request nak balik padahal orang lain semua tengah sibuk teropong shark. Boat kecil datang bawa saya dan hubs balik chalet. Sampai-sampai chalet dah makin parah. Tak boleh jalan. Hubby papah sambil saya nangis deras-deras. Sampai kemuncak kesakitan dia...saya pon tetiba berasa lega. (If you can figure out what actually had happen diam-diam sudah).Hahahaha.

Terus cakap kat hubby dah OK. :p

Sebenarnya kalau nak gelak, gelaklah. Sebab seriously aku pon berasa funny dengan kejadian tersebut. Tapi sakitnya, Allah je yang tahu. Dia macam anda mahu 'shi shi' tapi tak boleh. Macam menahan tapi anda tak tahan pun. Makin lama perut makin sengkak. 

Maunya tak sakit?

Nina dengan Nad cakap, baby saya malu. Haha. Malu dengan ikan-ikan di lautan kah?

2 comments:

uculer said...

ada tekniklah sayang. mmg tak boleh shi shi dlm air sebab tekanan. jadi kene berdiri tepi laut, buat-buat amek gambar dan shi shi.

ouh daym. kantoi ke ni? bahahah

s.c.h.u.l.t said...

ucu: hahaha. dah try. tepi tangga, dalam air, atas boat. semua dah try tapi memang tak lepas.

today, rasanya dah tau part of the reasons. after check-up doc kata ada minimal risk of placenta previa. so pressure buat syud susah sikit nak pee-ing :D