Sunday, January 6, 2013

Giveaway! (Contest End On My birthday! Haha)


Eh tak tak. Tipu. Melampau birthday nanti baru nak bagi hadiah. Muak orang menanti hari ;p

Sebenarnyakan...saya tak faham apsal tetiba nak buat giveaway. Tengok blog lain buat giveaway rasa macam nak giveaway harta benda. Haha. Harap fahamlah maksud ayat ini.

Begini.

I'm so bagaholic. Tapi instict tak berapa cantik. Selalunya yang dok belek lama-lama tulah yang takkan kekal lama. Yang aku beli buat keputusan tak sampai 5mins yang itulah selalunya forever favourite! Heee.

Errr. Ini bukan bermakna beg di bawah tak disukai. Bukan bukan. Cuma, kurang gemar. Sebab warna dia kot?

Dahlah warna kelabu asap. Ada hati nak pakai benda pinky-pinky. Rasa macam.... T____________T

So, inilah hadiah giveawaynya;
TADAAAA!~
*drum rolls*



Ini nampak terlalu neon in colour sebab lighting. Warna sebenar seperti gambar rajah di bawah.


It's a Polo Benedetti brand dan saya terjatuh cinta sebab banyak compartment! See seeeeee! Ada tiga zip!

Tapi. Seperti asbab di atas. Saya pakai hanya sekali. Sebab dia PINK. Lepas tu takmo pakai-pakai dah. Hehehe.

I know it's a pre-loved item. Tapi conditionnya tip-top! *eh ni dah macam nak jual barang*. Tak tak. Ana tak meniaga. Ente jangan salah faham :p

So daripada simpan tak berpakai. Baiklah bagi dekat orang. :)

Macam mana nak join? Simple!
Sila baca step-step di bawah.


Step 1
Giveaway ini hanya terbuka kepada follower blog ini. Haha. Sangat default rasanya. Semua giveaway mesti suruh orang follow diorang. Tapi tak apa. Lepas contest ni habis korang boleh chao shin chan! Tiada paksaan dalam follow memfollow. Agree?

Step 2
Sila klik iklan Nuffnang di sidebar. Dapat 1sen daripada setiap orang pun jadilah. HAHA. Dah lama rasanya tak jana ekonomi daripada blog :p

Step 3
Buat satu post/entri dalam blog anda dan cerita kenapa anda rasa anda suka saya. Eh eh. Tak. Typo. Ceh tetiba tertypo. *ketuk-ketuk jari*. Buat satu post/entri kenapa anda rasa anda layak dapat beg ni. Gorenglah entri sampai hangus. Nak buat cerita dongeng purbakala pon tak apa. I don't mind at all. Dalam post/entri tu kena letak gambar beg ni dan letak url ini:
http://syud.blogspot.com/2013/01/giveaway-contest-end-on-my-birthday-haha.html

Step 4
Tinggalkan url entri anda tu dalam ruangan komen entri ini. =)

Contest ni bermula pada hari ini 6 Januari 2013 sempena entri ke 301 yang bila diterbalikkan jadi 103 *iaitu jumlah follower paling terkini*. Haha. I love nombor cantik!

Contest dibina secara sengaja-sengaja bagi menghargai pembaca/follower yang rajin baca aku merapu, mahupon menegur secara comel dekat facebook/ruangan komen.

Contest ini tamat pada 10 Februari 2013 sebab time tu Chinese New Year :)) Jadi barulah saya ni ada masa nak menggoreng blog dan inform siapa yang MENANG. Hehe


Fair kan?


Buat pertandingan selama sebulan. The more people joining in, the more merrier! :D

41 comments:

roslita thalib said...

assalamualaikum. kak syud, nak beg tu boleh x? hehe. entry tu jap lagi cek buat ea. nga kerja ni

s.c.h.u.l.t said...

ros: waalaikummussalam. haha. tak aci main minta-minta. kena fair & square ;p

dah siap entry komen balik. hohoho

afisya afida said...

nak join jugak .. tapi kena buat entry dulu . hee

afisya afida said...

salam , saya join :)


http://iloveyoumommyiloveyoudaddy.blogspot.com/2013/01/giveaway-contest-end-on-my-birthday-haha.html

s.c.h.u.l.t said...

wslm afida.

alright. you're in! ;)

roslita thalib said...

Assalam kak syud. selepas seminggu, akhirnya entry siap juga. hehe. baca, jangan tak baca. kiki :)
http://karipapkensar.blogspot.com/2013/01/giveaway-contest-end-on-my-birthday-haha.html

s.c.h.u.l.t said...

wslm,

huhu. akhirnyaaa :p

Hannan I said...

kak syud.. saya join ye :)
http://sayahannan.blogspot.com/2013/01/giveaway-contest-end-on-my-birthday-haha.html

s.c.h.u.l.t said...

hannan: ok.wc in :)

Shay Simpson said...

Kakk syuddd . Syai join . ni link http://mweet-starshi.blogspot.com/2013/01/give-away-kenapa-anda-rasa-anda-layak.html
:D

s.c.h.u.l.t said...

shay: orait ;)

Cokobi Lolita ! said...

kak syud nabilah join...

http://littlemelittlestory.blogspot.com/2013/01/giveaway-contest-end-on-my-birthday-haha.html

heirizalieyana said...

yana join jgk,,hope dpt beg tue
http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/02/giveaway-contest-end-on-my-birthday-haha.html

heirizalieyana said...

dh follow dan klik iklan nuffnang

T.H said...

love giveaway http://mykidshopping.blogspot.com/2013/02/birthday-giveaway-by-syuhada.html

join :D

good luck

Happy Birthday!!

T.H said...

there is giveaway http://namesherry.com

http://www.whateverygalwant.info

also hav a look

Aida Roshanaza said...

http://kisahhatiaida.blogspot.com/2013/02/giveaway-contest-end-on-my-birthday-haha.html

Isabel Diaz said...

Saya join : http://angellovesoldier.blogspot.com/2013/02/giveaway-contest-end-on-my-birthday-haha.html

Ms Fiqstie said...

Salam ..

Akak, saya join & saya nakk beg tuu , hihih..

http://tiefiqs34.blogspot.com/2013/02/giveaway-contest-end-on-my-birthday-haha.html

Ms Fiqstie said...

Salam ..

Akak , saya join & saya nak sangat beg tuu .. hihi ..

http://tiefiqs34.blogspot.com/2013/02/giveaway-contest-end-on-my-birthday-haha.html

fara lulu ^^ said...

Joinzzzzzzzzz :)
http://faralalalala.blogspot.com/2013/02/giveaway-contest-end-on-my-birthday-haha.html

KD said...

sis, KD join :)

http://akugadisbiasa.blogspot.com/2013/02/giveaway-contest-end-on-my-birthday.html

Yumida Huda said...

http://umikasum.blogspot.com/2013/02/giveaway-contest-end-on-my-birthday-haha.html

FOLLOWER KE 121

Dianaa said...

FD cuba nasib ^^
http://www.fatindiana.com/2013/02/giveaway-contest-end-on-my-birthday-haha.html

Qira said...

assalamualaikum. saya join! :)
http://qirakira.blogspot.com/2013/02/giveaway-contest-end-on-my-birthday-haha.html

wana wazm said...

Join....
http://justforcontest.blogspot.com/2013/02/giveaway-contest-end-on-my-birthday-haha.html

s.c.h.u.l.t said...

all: nanti i nilai ye. tq for joining! ;)

nur ikaa said...

joinn

http://www.bakul2011.com/2013/02/giveaway-joy-at-heart.html

Solehah Shamsuddin said...

saya join ye... :)

http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2013/02/giveaway-contest-end-on-my-birthday-haha.html

Solehah Shamsuddin said...

saya join ye... :)

http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2013/02/giveaway-contest-end-on-my-birthday-haha.html

Nur Azieda said...

Done join. Hope dapat bag tu :) InshaAllah

http://azida-littlestory.blogspot.com/2013/02/giveaway-contest-end-on-my-birthday-kak.html

Nur Azieda said...

http://azida-littlestory.blogspot.com/2013/02/giveaway-contest-end-on-my-birthday-kak.html done join

I K A :) said...

http://cikukika.blogspot.com/2013/02/giveaway-joy-at-heart.html

ika join :)

I K A :) said...

http://cikukika.blogspot.com/2013/02/giveaway-joy-at-heart.html

zeera lily said...

as-salam..

done joinning & following!
the more the merrier, hope so..
so, i nk tinggal jejak di comment section u ni..

belogzeera.blogspot.com

salam kenal, follow me back n hope dpt beg purple/pink tu.. suwitt..my fav colour..

link attached =) http://belogzeera.blogspot.com/2013/02/giveaway-contest-end-on-my-birthday-haha.html

keyboard menaip said...

Assalammualaikum.. Saya join eh..
http://waddahjannah.blogspot.com/2013/02/giveway-end-on-my-birthday.html

Nur Amiera said...

join :)

http://cerita-aremira.blogspot.com/2013/02/giveaway-contest-end-on-my-birthday-haha.html

Nur Syahida said...

salam syeeda join yer

http://sayangsyeeda.blogspot.com/2013/02/giveaway-contest-end-on-my-birthday-haha.html

Auni Soffiya said...

salam..
sy join..

http://fiqhummie.blogspot.com/2013/02/giveaway-contest-end-on-my-birthday-haha.html

Diya Sesame said...

saya join
http://diyasesame.blogspot.com/2013/02/contest-end-on-my-birthday-haha.html

sahy said...

saya join~

http://mysara-bilaakumenaip.blogspot.com/2013/02/giveaway-contest-end-on-my-birthday-haha.html