Wednesday, July 17, 2013

One Third Baby!


Ehem.

Hello! *lambai*

Saya dah 28 minggu. Jumaat ni InshaAllah I'm turning into 29 weeks. Fuh. Macam cepat sangat saya ni membesar. Ibu saya pon macam tak percaya. Sekarang ni saya dah boleh tendang-tendang, summersault, sekali sekala menonggeng bagi perut Ibu tegang. Hehe

Oh ye. Saya agak pemalu. See see? Bila orang nak ambil gambar saya cepat-cepat cover muka. Pastu senyum sikit. Sikit je. Hep! Tak boleh over. Malu sikit pleaseeeee.

Kalau dilihat pada rupa paras saya, mulut saya ada sikit sexy. Ala ala Angelina Jolie. Hahaha. Err perasankah? Tak tahu dari mana datang bibir seksi itu tapi Ibu kata bibir saya nampak sekseyyyy :p

Hobi saya?

Saya suka tidur. Tapi time malam bila Ibu nak tidur saya tak nak tidur dah. Saya nak berjaga, bergolek, menonjol-nonjolkan bentuk Topografi pada muka bumi eh bukan pada perut Ibu. So far berat saya dah mencecah 1.2kg. Yeay!

Padahal sebelum buat 4D ni punyalah Ibu saya worry tahap tak hengat dunia. Satu, sebab Dr. Cheng cakap size saya comel tapi berat saya OK. Still, bimbang tersangatlah Ibu tuuuuu. Tak tau apsal. Dua, bila pergi HPJ , Dr. Hamidah cakap saya dah besar tapi breech. Ah sudah. Ibu panic attack.

Waktu nak buat 4D ni, mula-mula Ayah ajak pergi Kluang. Sampai-sampai sana orang ramai. Klinik FULL HOUSE. Pehhhh. Melelehlah air mata Ibu, bagai mencurah ke ladang gandum. Biasalah. Ibu memang hormonal sikit.

Pastu Ayah pon laju-laju drive balik JB. Nasib baik Poliklinik Yuslina buat 4D sampai pukul 4 kalau tak saya sure Ibu akan emo. Hehe

The good news, alhamdulillah. Berkat saya rajin berenang tak tentu hala maka saya tidak lagi breech. Eh ajaib, dalam 3 hari dah boleh bertukar posisi? Sungguh magik.

However, anything is possible. Kata doktor, baby bertukar posisi itu adalah NORMAL. Posisi ni akan fix bila saya mencecah usia 36 minggu. Waktu tu saya harap kepala saya akan duduk ke bawah. Senang nak keluar jengah dunia.

Errr sebab sayalah Ibu saya dah tak rajin tulis blog.

Dia macam nak senyap je. Hoho. Tapi diam-diam dia tu mana reti senyap. Dia tulis pasal saya dekat Tumblr.

Oh lastly, Ibu pesan doakan kami. :)


P/S:

Nah bonusss! Alang-alang dah buat entri meh tepek video sendiri! Ahaks

video


video

6 comments:

RieNa said...

ALHAMDULILLAH!!!

tahniah syud!! tau tak betapa k riena tersenyum2 baca entry ni?? i'm so happy for u..

semoga syud dan baby sejahtera hingga ke akhirnya..amin!

s.c.h.u.l.t said...

ya Allah Kak Riena thank you so muchhhh!! Padahal dah few days mood sedih sebab rasa macam orang tak sayang anak Syud. Huhu

Asmaul Juakhir said...

Alhamdulillah syud. Tahniah! Semoga sihat sentiasa. Tumpang gembira baca blog syud. Hehehee..

s.c.h.u.l.t said...

maul: thank you! doakan kami selamat sampai ke akhirnya :)

R.R.Z said...

alhamdulillah awk..happy dpt baca blog awk dgn perkhabaran yg baik dan indah di bulan puasa ni.

take care ye..


<3

s.c.h.u.l.t said...

rrz: thank you so much! i will! :)

<3