Sunday, February 27, 2011

Tips For Convocation

4 Flowers, 2 Teddies & 1 Chipmunk!
26-02-2011@PICC, Putrajaya

Ini adalah total gifts yang saya dapat. Eh kejap. Plus 1 Ferrero Roche. HAHA. Semua ini adalah sesuatu yang saya tak sangka. Sampaikan kereta jadi kedai bunga sekejap. Siap rasa boleh balik mandi bunga! :))

Yang comelnya sebab semua bagi bunga siap Teddy! Ya Allah, bukankah comel? Sebab, bunga nanti mati. Teddies tak mati. Teddies nanti saya peluk cium simpan elok-elok :')

Paling gembira sebab Kak Nadiah datang bawak Rizqin! Comel sangat Rizqin. Dah besar dan bermata bling bling. Mata yang innocent dan suka pandang tempat lain. HEHE. Innocent, he is. :)

Memandangkan belum lagi masanya nak goreng cerita konvo. Maka moleklah kita goreng cerita TIPS FOR YOUR CONVOCATION.

Berdasarkan pengalaman saya. Ewah. Tulis macam nak goreng cerita nikah! Ahaks

OK.

Sila baca (tulis dengan nada serius):

#1 - Pastikan tarikh convocation telah dihebah-hebahkan tiga bulan lebih awal. HAHAHA. Tak tak. Aku tipu. Takyahla sampai tiga bulan. Yang penting; hebahkan. ;)

#2 - Bagi wanita yang ingin kelihatan rupawan, selain vogue dan bergaya mutu keunggulan. Sila tempah make up. Eceh. Pastu jangan datang lambat. Bila datang lambat Mak Andam takes time dan pengakhirannya engkau akan berlari terhegeh-hegeh dengan jubah tapi wajah sangat wowness la! :))

#3 - Make sure handphone sentiasa dengan anda. Kesian orang-orang yang anda jemput. Sampai tapak konvo dah jadi anak ayam hilang direction. Terkial-kial tanpa hala tuju yang pasti :P In my case, handphone tercicir di sana dan disini. Tips # simpan dalam hood belakang jubah anda. AHAHAHA

#4 - Sila cek dengan Jabatan Kaji Cuaca samada cuaca sedap atau kurang enak untuk outdoor photoshoot. In my case, kami main hujan sikit-sikit tapi merepek-repek secara banyak. Sayangnya tak dapat foto dekat Taj Mahal. Sobsobsobbb.

#5- Pastikan bawak air. Air sangat penting sebab satu hari aku kekeringan. Pastu sampai petang tak lalu makan sebab kebulur air. My meal for yesterday cuma soup mushroom, air mineral & fresh orange. (Patutlah terasa ramping semalam. HAHA)

#6 - Whatever it is. Your family is your priority. Rancang dengan cantik perjalanan hari itu. Jangan kasi diorang berdiri lama-lama sebab nak photoshoot picture family. Kalau agak-agak dah lewat around 3, dahulukan lunch mereka. Kalau tak, bolehlah suruh diorang tunggu tepi sekejap sementara anda sendiri que up untuk family potrait.

In conclusion, hari saya berjalan agak smooth. Tapi sedikit serabut sebab saya make up boleh tahanlah lama. HAHA. However, my family sangat comel. Semua datang menjadikan picture family saya sangatlah berbaloi-baloiiii!

Million Thanks To:
My Family, Acu & Mak Su, Kak Nadiah & Abang Nizam, Zahidah Nasir, Abang Fazley, Imran, Apun Pital, Zue.

....Kerana menjayakan convocation Nursyuhada Azzman. Without you guys, my day won't be as great as yesterday! ;)

P/S:
To yang tak dapat datang, saya tetap sayang korang with all of my heart. Thanks for all the wishes & sms-es :)

4 comments:

Nadiah said...

Thank You..nnti akak konvo adah kene dtg gak la ye....hehehehe

s.c.h.u.l.t said...

InsyaAllah :)

Time tu I'll make sure ada camera. Boleh amek picture Rizqin & Umi dia konvo. HEHE

maIra said...

4 u convo sound fun..but 4 me?...huhu..xmo nak bkonvo boley..

s.c.h.u.l.t said...

malra: apsal taknak konvo? err?