Monday, February 6, 2012

Gold Fish(es)

#Goldfish 1

Nama: Imeranto
Jantina: Lelaki
Usia: 38 tahun
Spesifikasi: Berpipi bulat

#Goldfish 2

Nama: Syudento
Jantina: Kanak-Kanak Perempuan
Usia: 19 tahun
Spesifikasi: Bermata guli

Terima kasih S100! Dengan anda tak perlulah kami berhabis duit membeli lense 'mata ikan' semata-mata untuk nampak kembang! HAHAHAHAHA. Also, tak perlu berhabis duit membeli lense untuk melebarkan lense bila mahu ambil gambar beramai-ramai. Oh, I adore our new cam really reaaaally mucho! :)

Terima kasih kepada Fiance Tersayang (sebab memang ada sorang je tunang takda banyak-banyak) sebab membelikan kamera tersebut lalu laju-laju terus merasmikan. Hehe. Semua benda hantaran agaknya kitorang dah rasmi dulu :p

Pertama kali membelek camera tersebut saya amat teruja. Tak fancy tapi nice spec. In fact, bakal adik ipar juga menggelak-gelakkan flash camera. Like I said, tak fancy. Bukan tak cukup tapi kamera ini memang luaran dia biasa-biasa je.

Dalaman?

Perghhh. Super sharp! Quality like dslr. Rasa berbaloi la even tak berjaya lagi buat potrait with blurring effect for background. Bokeh? Err tak pasti lagi. Lain-lain kali kami try shoot gambar malam hari dengan lampu-lampu ;)

Nak cari S100 ni pon agak parah. Tiap-tiap kedai kami serbu mesti sold-out, out-of-stock, yada yada. Last-last tak tahu manatah tunang beli. Tau-tau je dah selamat ke dalam dakapan. Comel. Saya suka!

OK. Lepas ni nak let go Pentio-10i. Nak let go dengan casing stylo dia tu sekali.

Lepas ni dah ada camera cun! Yieppe yieppe! Maka bolehlah blog ini diserikan dengan foto-foto menarik (kononnya). HAHA. Itu pon tengoklah. Kalau aku tak malas

:P

2 comments:

Oh Hani (◕‿◕✿) said...

s100 as a hantaran! gler hebat! kte nk gak s100 tu!

ok x kak syu? mahal?

s.c.h.u.l.t said...

haha. sebab memang nak guna camera pon after kahwin & we need one :D

dlm 1.5k. tapi gambar memang cantik. puas hati ;)