Wednesday, February 22, 2012

One-Single-Rose

Kalau orang cakap saya poyo, saya nak jawab ADA AKU KISAH? Plus, I love roses. Terlebih suka bila menerimanya sebab saja-saja. Haha. Not on any particular day pon.

So sweet! :)

Kali pertama si dia bagi bunga adalah 8 SEPTEMBER 2011. But being him, yang rajin membaca aku merambang dan bercakap tak tentu hala. He did it again. Sangat comel! :D

17 FEBRUARI 2012

I is very the kalut. Terkocoh-kocoh campak beg dalam kereta si dia sebab nak kejar bas 8:45pm. Mata terus ternampak resit yang landing atas seater penumpang. Terus tangan laju-laju ambil dan ringan-ringan buka dashboard. Nak tolong simpankan.

Suddenly....errr...apakah itu?

Saya nampak rose siap berbalut dalam dashboard dilimpahi lampu kuning. Cececeh. Sangat menawan. Tapi aku sedikit confuse sebab ada apa-apa occasionkah?

Saya: "Eh bunga untuk siapa tu?"
Dia : *sengih* "Ala....dah kantoi"

HAHAHAHA. Comelnya nak bagi bunga tapi kantoi. Hahaha. Saya senyum je. Sambil belek bunga banyak-banyak kali.


This is adorable!

Love love love! Saya cinta banyak-banyak kali dengan awak sebab bagi bunga comel.

Pastu angkut bawak masuk bilik.
Cium cium bunga.

Errr part menari takmo cerita Syud? Heh. Malu hoccay! :p


Kak Gla nak kunci gate. Aku dalam kereta terhegeh-hegeh nak juga ambil gambar bunga yang duduk sekuntum-sekuntum dekat seat belakang.

The first photo

Atas pangkuan, dalam bas.


Ya Allah, terima kasih kerana mengurniakan lelaki yang baik hati ini dalam hidup saya. Sesungguhnya beliau sangatlah adorable dan sentiasa memberikan saya yang banyak songeh ni kemanjaan yang melimpah ruah :p


P/S:
Dia sms saya pagi tadi,
'Roses are red, Violets are blue,
You're so lovely, In 18 days I'll be with you'
Pastu jantung terus laju-laju naik kereta racing. HAHAHA


6 comments:

NamaSayaDiana said...

Hai Syud or Syuhada...:)

Nie dia rupanya 'bos' kepada Azril & Dhiya. Sebenarnya baru pas baca. Ada buat sikit review pasal novel tu kat blog. Ada masa jenguklah yek walaupun D tahu Syud ngah sibuk buat persiapan kawin kan? Ohhh!!! Sure hati tengah berbunga2 kan. Tahniah!! And about the rose. Even only one, but more happier when it come from our soulmate;)

Kak Qimi from forum cari kata Syud orang JB eh? Kat ner? Sbb D pun kat JB jugak. Maybe one day kita boleh jumpa, minum2 & mintak autograph ;)

Hopefully semuanya berjalan lancar ok. Selamat Pengantin Baru. Semoga kekal ke akhir hayat. Amin

P/S: Sebenarnya suka tgk muka yg comel dengan lesung pipit tu. Sangat comel :)

s.c.h.u.l.t said...

Hi Diana *fuh tarik nafas*

Errr.. *speechless*

Actually, I'm not Syud penulis tu. Sorry for dissapointing you up. Seriously I'm not. :D

Tapi I'm her reader too. I read all her books, and yes, kami ada persamaan dengan sangat banyak. Cuma, Syud yang ni pemalas. Dah lama tak menulis :p

Kami pisces, born in March, love Sausage McMuffin (like Dhiya) Hahahaha.

Lastly, yup. Syud penulis tu orang JB, Syud, si pemilik blog ni orang Selangor (but turning to be JBrian)

This is her blog http://syueda.wordpress.com/

Heee...*angkat tangan tanda peace*

NamaSayaDiana said...

Hahahaha... Punya confident tak hingat. Malu giler nie. Rasa mcm nak terjun masuk Pantai Lido tu ;)

Emmmm... Xperlah. Nie namanyer jodoh kot. Sukati main taram jek, jumpa org lain. Takder hal besar kot. So, rasanyer D nie pangkat kakak kot sebab tahun nie dah 31. Warghhhhh!!!! Umur makin naik. TApi hidup tetap kena appy. Apa ada pd nombor (sedapkan ati sendiri). Hehehe... Tapi no hal la kalau pakai nama jek. Small matter.

Oklah Syud yang tersalah org. Nice to meet you. Keep in touch lah heh. Today I meet new friend in virtual world. Hope you don't mind ok ;)

P/S: Writer jugak kan? Novel apa tajuk? Meh, kongsi2 :)

s.c.h.u.l.t said...

Haha. No biggie. D bukan the first one. Hehe

Tak kisah. I don't mind at all. Ada ramai je virtual friends ;)

Zaman sekolah dulu pernahlah publish 1 novel tapi simple je. So seganlah nak share. :D

Tapi dulu-dulu rajin menulis cerpen je, yang paling famous --> http://missvociferous.blogspot.com/2009/06/si-selekeh.html

Sekarang dah pencen. Goreng blog je 24/7 :)

Oh Hani (◕‿◕✿) said...

sgt comeyl la your mr hubby to be tu kak syu.. btw, counting the day begiiin~ =D

s.c.h.u.l.t said...

Hani: Indeed, he is! :D

*lub dub lub dub* 15 hari lagi. *gigil*