Thursday, September 26, 2013

Tak Berhaluan....

Err entri ni memang tak berhaluan. Akan terseleweng entah ke mana-mana ikut suka hati tangan aku nak taip. Hari ni Khamis ke? MasyaAllah. Cepatnya masa!!!

Esok dah cukup 39w kot. Anak aku tetap dan takmo keluar-keluar. HAHAHA.

Sepatutnya nak tidur sebab ngantuk. Tengok suami tidur syioknyaaa tapi.... dari malam tadi asyik nak terkencing, perut senak, bahagian bawah rasa sakit-sakit. Tanda-tanda kah ini? Ah sudah. Banyaklah kau tanda-tanda Syud oii :p

Tapi serius. Asyik nak kencing je. Walhal nanti pergi toilet shi-shi aku rasa tak sampai 5ml pon =_______=

Hari-hari pujuk baby. Hari-hari cakap "Tembikai Ibu keluarlahhhhhh. Ibu dengan Ayah tak sabar nak tengokkkk." Tapi dia rileks je. Semalam dah tawaf satu AEON Bukit Indah dengan Nina. Nina siap cakap; "Apsal ko ni macam takda rupa sarat?" Err entah. Adakah kerana daku tidak berjalan seperti Penguin? Gagah perkasa selamba berjeans dan tidaklah mengah serta mampu jalan non-stop untuk 3 jam? Hehe

Orang cakap sekarang ni makanlah puas-puas. Nanti berpantang kena tutup mata daripada makanan sedap-sedap. Oh it's OK! Janji laki aku berpantang makan sekali dengan aku. Hehehe. Barulah fair and square ;p

Sekarang ni setiap pagi saya akan merasakan kelaparan tahap ultra! Macam bila pagi kalau tak lapik perut minum Milo ke apa rasa sawan. Laju-laju terus bancuh Milo panas letak Nestum.

By the way, semalam dah berjaya hafal 3 ayat Surah Luqman! Yeayyy! Alhamdulillah. Harap-harap nanti dah bersalin aku tak amnesia. Dah niat dalam-dalam setiap kali nak susukan anak mahu baca surah tu. Harap-harap anak-anak Ibu akan cerah hati baca Quran selalu. Amin :)

Perut makin berat.

Tak tahulah baby dah berapa kilo. Last check up Khamis lepas. Time tu dah 3079mg bersamaan 3kg la senang cakap. Ni dah seminggu I don't know dia dah tambah berapa banyak lagi berat. Tapi memang berat. Haha

Kalau orang tanya sekarang ni sarat tak? I will say, yes! Memang terasa sarat walaupun pada pandangan mata kasar orang aku ni nampak steady je. Mungkin faktor kaki lebar kot yang buat pusat graviti aku kekal kukuh. Eceh.

I will miss this perut. Hoho

Mengandung adalah satu proses yang mengagumkan. Lelaki rugi sebab tak rasa. Haha. Dulu pernah confuse bagaimanakah perasaannya berperut bulat besar, siap terfikir adakah nanti akan geli-geleman sebab ada hidupan lain dalam perut? Tapi taklah. Tak terjejas pun perut. Masih rasa macam biasa. Cuma kadang-kala angin, gastrik, senak, sesak dan blablabla lagi. Tapi...tiap-tiap kali baby tendang, even kadang-kadang tersakit adalah sangat.....indah :)

Baby, cepatlah keluar. Ibu tak sabar nak tengok awak!

Saya dan Im memang tak sabar nak tengok si kecik ni salah satu sebabnya kami sangat confuse dan wondering bagaimanakah rupa anak kami. Hahaha. Nak gelak gelaklah cause 4D scan tidak membantu. Bila tengok je 4D tu selalu cakap; "Memanglah rupa baby tapi tak dapat imagine rupa dia betul-betul. Kalau keluar macam mana eh? Eh dia ikut awak ke ikut saya? Eh baby kita botak ke? Bibir Angelina Jolie ni datang dari siapa?" :))

Macam merepek kan? Hahaha. Trust me. Memang merepek habis.

Sebab tu dia kena keluar. Sebab tak sabar nak belek. Tak sabar nak beli baju comel-comel untuk dia. Tak sabar nak cium-cium puas-puas :D

Ya Allah, berikan kami peluang menjaga anak ini ya Allah. Amin amin :)

2 comments:

amal said...

Syud! Dah nak beranak rupenye, kenapa saya x tau ni hhaha.. sorii2, lama dah x blogwalking sebenarnya. or sy dah tahu tp sy lupe? mungkin jugak. lepas beranak ni asyik lupa je kihkihkih.. saya doakan semoga semuanya dipermudahkan nanti. happy pushing2 hehehe

s.c.h.u.l.t said...

amal: a'ah. dah nak beranak tapi tak beranak-anak lagi :))

thank you. :D