Saturday, June 25, 2011

Today & Prelude

Today, saya amat penat. Fuh fuh. Membakar kalori secara hebat!

Pagi-pagi, kami pergi IKEA. Beli almari, rumah, kapal terbang dan blablabla. OK tipu. HAHA. Kami pergi breakfast. Sungguh craving akan meatball di situ. Sadly, orang tu cakap pukul 11:30 baru ada.

Whaaaaaaaaaaaaaaaat????!

Maka, above was our breakfast.
Eceh.
Breakfast macam omputeh.
Tak boleh blah lah engkau ni Syuhada.
Har har har

Kemudian kami menghadiri perkahwinan Mantan Lelaki Suci. Tahniah Syahar Azizan. Kini anda tidak suci lagi. Aik? Errr. Sila abaikan statement aku ni. :P

Cik Puan (aka isteri Caha). Maaflah foto tertutup mata. Syuhada tak power rangers bab-bab mengambil foto. Hohohoo. Ouh ye. Berikut adalah beberapa foto pada hari peristiwa bersejarah ini. Hehe


Anak Fairuzar
Lutfil Addy yang bermata guli :D

Buah Hati :')
Naquib Nawfal bersama Daddy Johari.
Kekekekeke

For the prelude part........*drum rolls*

Aik?
Ini apa Syud?
Ini bunga.
Bunga yang mahal dan rasa nak telan telan tapi tak mampu aku nak telan. HAHA.
Ini bunga hantaran saya :)

Ini pulak baju & layah saya.
:)

Waktu kami sama-sama cari baju. Err saya sangat segan. Eceh. Seganlah pulak. Tak tak. Tak berapa nak segan tapi unbelievable. Macam tak percaya saya pergi kedai beli baju nikah. Pastu yang bestnya akak kedai tanya; 'Bila nak nikah dik?' Huk oloh.

Saya so in love with our baju nikah!

Err padahal biasa-biasa je. Standardlah. Baju warna cream berlaces. Tapi entah. Kurung tu sepertinya memegang satu kuasa super power. HAHAHAHA. Bila pakai terus rasa adorable. Terus rasa ya Allah comelnyaaaaa....anak siapakah ini?

Motif engkau nak perasan ni apahal Syud?

Lepas beli terus pesan memesan; 'Jangan gemuk dah pasni. Kurus takpa. HAHA'

Kesimpulannya; I'm done with baju bertunang & baju nikah! Tinggal mengemaskini kan hantaran, doorgift dan sebagainya je.

Errr..another 7 days untuk bergelar tunangan orang? Fuhhhhhhhhhh *lempang pipi laju-laju*

P/S:
Encik-Bakal-Tunang (EBT), thanks for the day. Thanks sebab sudi melayan saya yang mengada-ngada ni. Tahukah anda kami pergi IKEA dua kali hari ini hanya untuk makan? HAHA. Tak puas hati betul pagi tadi tak dapat meatball. Maka balas dendam dengan ke sana LAGI SEKALI for dinner. Ahaks. EBT, saya sungguh sayang dekat anda! :)

8 comments:

amal said...

wahhh sudah mahu bertunang rupe2nye kamu syud! hehehe.. tahniah2 :D

s.c.h.u.l.t said...

amal: hehe. thank you! aloh, amal pon dah melangkah ke dunia baru ;)

Cahaya Kekasih said...

baju nikah tu utk hantaran eh?

cuyaduya said...

tahniah shud..

ijan said...

syud sgt bahagia skrg.congrate!! =)

s.c.h.u.l.t said...

ck: yezza. pasni takyah fikir dah untuk nikah nak pakai apa (and tak perlu gak menyusahkan diri menempah) hehe :)

cuyaduya: thanks a lot! :D

ijan: i'm speechless. :D :D :D hahahahahaa. *gediks is my middle name*

thanks ijan! ;)

p/s:
sorry bertunang tak ajak. nanti kahwin i ajak naaaa :)

khairyn said...

oh tidak diwar-warkan hari itu ye?

tahniah. Semoga semuanya selamat :)

s.c.h.u.l.t said...

khairyn: err..haritu hari yang mana? hoho *blur sebentar*

thanks a lot. doakan sehingga menuju ke jinjang pelamin. ;)