Friday, July 8, 2011

My Stride

Ataupon saya panggil vision masa depan. Ececewah.

Vision masa lampau? Err. Vision masa lampau adalah berangan menjadi Yunalis Zarai (malah telah terbeli gitar sampai gitar duduk malu-malu dalam beg). Fine. Aku memang suka melakukan pembaziran material semata-mata untuk cuba jadi cool.

However, saya sedar. Jari jemari ini terlalu 'runcing' untuk memetik tangsi. AGAGGAGAGALADYGAGA.

I adore pictures! I adore cool pictures! I adore lenses & camera!

Dari mereka terhasil foto-foto adorable. Gambar senyum. Gambar cinta. :) Tapi kemudian saya sedar saya memang takkan dapat mendalami ilmu foto. Jadi give up dan jual DSLR sendiri. Hohoho

I adore guitar! I adore musics!

Saya boleh menyanyi tanpa perlu disuruh. HAHA. Err bercakap pon kami tahu engkau tak perlu kena suruh Syuhada. Mulut memang macam pop-corn!

Itu adalah benda yang saya dah lepaskan. Tapi nyanyi takyah lepaskanlah. Rasa nak nyanyi memang aku nyanyi je tanpa perlu ada apa-apa alatan. Mic pon macam tak perlu. Suara lebih merdu tanpa music karaoke jamban.

Kononnya (konon-kononnya) saya nak belajarlah main gitar. Bersemangat gila aku goreng-goreng sorang-sorang. Last-last give up. Macam menyampah sebab bebal sungguh tak reti cari key-note. HAHA. OK. Yang itu bye-bye.

Foto Syud foto?

Oh. Hobi foto tak pernah lepas. Cuma for the time being saya tidak memberangankan diri untuk memiliki any DSLR. Cukup dengan pentax-optio saya yang berupa retro itu. Off-white ouhkay! Hehe. Sungguhpon kualiti gambar tak berapa memberangsangkan tapi takpalah, ada anak nanti baru aku berusaha beli yang lebih berkualiti. Wakakaka.

My stride for future adalah seperti berikut;

#Satu
Mendiami sebuah rumah bersama (bakal) suami. HAHA. Kami dah bincang dan insyaAllah akan sewa/beli sebuah rumah. Tak kisahlah macam mana pun rupa rumah tu. Janji jangan rumah tak jejak tanah. Penthouse lagilah aku tak mahu. T________T *Tinggi itu gayat wooo*

#Dua
Menajamkan skill memasak. Sebenarnya, EBS takyah cakap pon aku dah tahu. Memang dah boleh agak daripada rutin beliau. Memang dah agak Syuhada memang kena jadi rajin masak. Hehe. Tapi takpa, I don't mind. I love cooking actually. Dengan syarat ada orang masak sama-sama. HAHAHAHAAA

#Tiga
Menghabiskan sisa tiga tahun sebagai farmasi. Lepas tu Syud? After that? Er entah. Tak berapa nak pasti hala tuju kehidupan. Ahaks. Yang pasti, kalau boleh nak sambung study. Kalau boleh nak jadi lecturer. Itu kalau bolehlah.Kalau tak boleh takpa. Syukur dan bertabah je dengan rezeki yang ada :)

#Empat
Memiliki anak (kucing) dan anak (tekak). OK engkau gurau kasar nampak Syud? Haha. Kidding. Tahun depan I'm turning 25. Baru perasan 25 tu pertengahan usia. Rasa macam baru semalam umur 23. Haishhhhhhhh. InsyaAllah, kalau ada rezeki. Err ayat tak dapat nak disambung sebab in denial. :P

#Lima
Errr rasanya takda idea. Nanti dah ada idea bakal disambung list for my stride ini. Haha

Mata sudah panggil bantal. Dengan itu saya ucapkan bye!

:P

4 comments:

Cahaya Kekasih said...

tu la kan...thn dpn 25!! huhu...rs cam mude je lagi kan...nk kawen da :P

s.c.h.u.l.t said...

haha. kita ni perasan muda je ck :D

Prinzessin said...

Yuna zaralis yg anda maksudkan dlm entri anda..adakah makcik Yuna yg terkenal dgn lagu "Dan Sebenarnya".

Jika Ya, maaflah..nama sebenarnya ialah Yunalis Zarai. bleh tgk kat sini yer...http://en.wikipedia.org/wiki/Yuna_(singer) huhuhu.

s.c.h.u.l.t said...

lya: haha. whops! sorry salah eja nama beliau :)