Friday, July 15, 2011

Falling In Love With Him

Yang atas ni memang drooling.
Tapi habis madu sepah dibuang
Habis majlis kotak ni pon kena buang
Tak yah tak yah

Kadang-kadang bila aku tengok apam polka dot rasa macam O-M-G, nak kasi itu buat doorgift boleh tak? Eh tak boleh tak boleh. Mahal sangat satu box 3 hengget. Kalau berbox-box? Makan pasir sungai jawabnyaaaaa!

So, doorgift silalah hold. Silalah tahan diri daripada bernafsu bukan-bukan.

I need something yang macam unik tapi tak membazir. Macam unik tapi berguna. HAHA. Nak bagi customize kotak tisu tapi entah siapalah supplier yang sudi melayan otak aku dengan harga berbaloi pon I don't know. Ceh

Hari tu waktu e-day dah bagi Chocolate Muffin. Semua memuji sedap-sedap. Malah ada yang ingat aku yang buat. Errrr percayakah anda? HAHAHAHA. Tolonglah. Saya sibuk. Entah bilalah ada masa mahu buat muffin tu. :P

Saya tanak balang-balang, pasu-pasu, bunga-bunga. Malahan. sapu tangan pon saya tak mahu! T________________T Bukannya boleh pakai pon. Sekali lap terus jahanam. Tapi people do opt for makanan, bukan?

Heee. Nantilah. Nanti-nanti akan kufikirkan apakah doorgift paling molek untuk diberikan.

Kenapakah saya begitu malas? :(

Makin nak habis makin malas. Saya dah malas nak hadap logbook. Dah malas nak duduk lama-lama dekat sini. Nak cepat-cepat floating. Nak cepat-cepat posting. Nak cepat-cepat kahwing. Aik..?? HAHAHAHA. OK aku gurau.

Tapi actually ayat last tu takdalah gurau sangat pon.

Bila saya flipped back all my entries [yang dah saya privatekan] for the past one year. Suddenly semuanya jadi macam...errr..is this for real?

Anda boleh trace satu entri yang INI.

Saya pernah tulis dalam private entri saya bertarikh 5 FEBRUARI 2011 ayat ini;

Janganlah buat saya jatuh cinta lagi. Saya penatlah nak suka orang. Saya nak orang tu suka saya. Then slowly buat saya suka dia
(dalam tempoh kami nak kahwin)

Err. Possible tak?

Dan serius.

Slowly saya sangat jatuh hati pada tunang saya. HAHA. Aku pon tak tahu apsal aku angau sangat. Jangan tanya please. Saya fikir, itu kuasa Allah. :)

Comel tahu?

Aku rasa bercinta dengan beliau sangat comel. Sebab aku suka mengayat-ayat cinta dan kemudian secara spontan dia akan membalas sms dengan something yang buat aku terus....jatuh cinta lagi dan lagi. Hehe

Padahal, first time kenal dulu rasa macam biasa je pon. Waktu beliau mula-mula bersms pon aku gelak-gelak pastu cop dia stalker! :))

And I still remember waktu dia nak datang convocation aku. Dalam hati I was like; 'Eh biar benar mamat ni? Ajak-ajak chicken je kottt' HAHA.

Cuma, saya rasa the starter point adalah pada satu malam which saya sedang memberang. Sebab kena accused choosy. He was there, chatting with me too. Pastu aku pon apa lagiiii. Terus tanya dia is it my fault?

Saya cakap I'm not choosy. Saya cakap if a guy doesn't make any confession, I don't bother. I don't give a damn care. Engkau kasilah aku waima satu kilang coklat sekalipon. Aku layan je but I won't seriously think you're into me.

Mr. fiance pada ketika itu agreed with me. :)

Then, saya tak ingat bilakah harinya yang kami chatting dan tiba-tiba beliau cakap beliau nak datang KL. Aku yang blur ayam ni dalam hati cakaplah; 'Eh pastu apa kena mengena dengan aku?' HAHAHAHA.

Sebab saya tak malu maka saya pon berpura-puralah tanya dan perasan hot. Lantas terus taip; 'Are you asking me out?' :))

Err. Tiba-tiba *drum rolls*, He said; 'Yup' OK tiba-tiba aku terus gelak. Tapi dalam gelak-gelak I didn't say no. Eh orang ajak dating kot. *Eh gatal juga aku ni ghopenya* Wakakaka.

I said; 'Ha mehlah datang Genting. Time tu Ibu ada conference. Syud kena jaga Amy. Meh meh. Kita jaga Amy sama-sama' :P

I thought he will say NO. Tapi tak. Mr. fiance pada ketika itu terus cakap boleh juga dia pon dah lama tak datang Genting. Aik aik? Haha comel gila!

Tapi, kami tak date dekat Genting pon. Kami date dekat Zoo Negara! AGAGAGGAGAA

How did he proposed you Syud?

Err yang itu lain tahun aku cerita. Kejap. Aku rasa entri aku dah menyeleweng. HAHA. Maaflah. Orang dalam hati ada taman memang macam ni.

Bye *tiba-tiba*

4 comments:

nurnuha said...

salam syud, i like this story..sweet! :) i hope i will arrive to that moment too! moment "slowly jatuh cinta"..anyway..part meh2 orang johor tu mmg takleh cover..u really are "that" syud kan?:P i met her masa pesta buku kl,tapi im not sure if i got the right person!

Kucing Kertas said...

i buleh buat choco brownies kalau nak. lagi murah. hihi..

or nk something memorable?

fazilah said...

haaa awk mmg choosy..masih ingt dulu kutuk2 *teeeetttt..heheeh..pastu i kutuk u pulak...xnk ngaku tuh.pastu nk memberang.*bagus gk memberang bolehle permulaan kpd sesuatu itu kn..hahaa..kredit tu me..hahahaahaa

s.c.h.u.l.t said...

nuha: wassalam nuha. er..thanks sebab rasa my story sweet. hehe. aik? are you saying 'syud' yang buat Tentang Dhiya? 'syud' yang menulis under jemari seni tu? :D

lots of people ingat i dia. HAHA. sorry. I'm not. but cara dia menulis memang resamble my penulisan.hee.

dah lama tak menulis :)

nak baca my cerpen & poems dekat sini ---> http://missvociferous.blogspot.com/

eme: eh serious? tapi nanti kena buat banyak. awak larat ke che eme? huhuuuu

kak gla: haha. you're part of those stories. hee. thanks sebab menjadikan saya berang. wakakaka :P