Sunday, September 25, 2011

Ding Dong Weekend!

Otakku ding dong. Masih sedang cuba untuk refresh. Sabtu adalah awesome. Sabtu adalah hari berpeleseran bersama buah hati, berdating bersama Kak Gla dan Amelia. Gosh, I'm starting to miss kamu berdua so much! :'(

Selain ding dong. Maaflah. I don't have any picture untuk dikongsikan. Selain malas. Pentax -optio retro-ku juga tidak mempunyai nyawa. Tidak bisa hidup lalu mengcapture apa-apa foto. Hehe

Chargernya masih di rumah Bonda. It was a fast transit. Maka saya tidak sempat mencari charger. Next month mungkin. InsyaAllah.

Hmmmm. Bercerita mengenai yesterday, kami pergi IKEA sebab Syuhada craving for meatballs. HAHAHAHA. Aku memang buruk perangai hoccay? Sanggup takmo makan hotdog sungguhpon lapar dan dipaksa Amelia. Sudahnya sampai IKEA Encik Tunang selamba order meatballs 10pcs. Dengan alasan konon-konon dia nak makan sekalilah; kononnya ;p

Then baru suku jalan mencekik tetiba henfon bernyanyi-nyanyi; 1 sms received.

'Nk bermanja.meh ah kluar n jemput i dpn food court'

Berpusing-pusinglah Syuhada tawaf IKEA cari kakak terchenta. Tapi tapi bila recall; Kluang Station? Cold Storage? OMG! Di manakah kamu wahai kakak oiii? Sudahnya jalan-jalan sampai ke IPC. Hahahhaa. Banyaklah IKEA Kak Gla oii :P

After beli makanan Kak Gla maka terkezutlah I bila melihatkan betapa banyaknya meatballs masih di atas plate. Fiance pulak claimed bahagian dia dah habis. Tipu tipu! Sudahnya perut aku telah terisi sebanyak 8 bijik meatballs! Ambik kau Syuhada. Nak sangat meatballs kan? Ambik ambik! :))

We headed over IKEA. Omaigottt. Gorgeous! Memang tertawanlah hati melihat barang-barang dekat situ. Tapi boleh tengok ajelah. Belinya belum boleh.

Bila dah petang dan masing-masing dah angkut barang, I hugged Kak Gla. I hugged Amelia. Lalu menangis dalam hati sebab gonna miss mereka so much. Uhuksss.

Malamnya, me, my fiance dan rakan-rakan headed for RUMAH PENA. Small yet awesome event from Sindiket Sol-jah, lalu buat aku rindu pada Kapasitor. 12 short movies kami tengok secara PERCUMA. Yiepee! Yieepee!

Movie Wiwin (a.k.a FikriKacak) yang dishooting oleh my fiance bertajuk PAGAR adalah movie kedua. Dear, though you shoot simple-simple tapi awesome juga. You pandai cari angle menarik. Aik? Sejak bila aku ber-you you ni? Euwww. HAHA

Dalam banyak-banyak, paling saya suka adalah CHANCES. Fiance mungkin rasa sebab short-movie tu jiwang. Saya kan jiwang. Kahkahkah. *muntah darah* Tapi tapi, aku tak sempat nak habis bercinta dengan tunang dan buat live review.

Short film itu berkenaan second chances and how a girl and a boy different from each other. Contoh - Bila perempuan cakap dia perlukan masa untuk bersendirian. Lelaki akan fikir OKLAH. Give her some times. Pastu duduk senyap-senyap takyah contact or kacau. Kata nak sendirian kan?

Tapi sebenarnya, perempuan ni makhluk gedik. Mulut kata lain, hati kata lain. If kami cakap we need time-off. Hakikatnya TIDAK. Kami ini mahu dipujuk. Kami ini mahu dirayu-rayu. Cakap je nak masa padahal nanti satu hari meroyan apsal lelaki tak contact/sms? Samalah macam aku dulu. Cakap lain, pastu malam-malam elmosi terus sms sayu-sayu; 'Awak tak sayang saya dah ye?' HAHAHA

Sambung.

Samalah juga kalau perempuan cakap takmo jumpa. Anda percaya ke diorang tak mahu? Kalau dah engkau terpacak comel-comel pegang bunga ke, coklat ke, takpon ticket wayang TGV ke, or anything that she loves. Al-mustahillah she will say NO. Kecuali; if dia sememangnya TAK SUKA engkau. Maka, faham-fahamlah ye.

Lelaki dan perempuan itu super berbeza. Kita berfikir dari sudut yang berbeza juga. Perempuan complicated. Err. Jadi tak payahlah nak faham. As long as engkau ada kudrat untuk melayan maka way to go! Anda dibenarkan untuk berkahwin dan bersengsara seumur hidup. Hahahaha

Eh . OK lah. Tunang ajak dinner sama. Tembolok hanya terisi roti sausage berserta keropok lekor semenjak pagi hari.

Tata~!






Nota kontot:
Second Chance telah berlaku antara saya dan tunang saya beberapa bulan lepas. Saya telah menumpahkan air mata lelaki itu lalu tersedar betapa ridiculousnya saya. Sangat menakutkan waktu hampir kehilangan dia, lalu telefon dan laju-laju merayu minta Second Chance. Haha. Akukah yang merayu itu? Nehh. It's actually more kepada memujuk and I'm lucky sebab tunang saya itu seorang yang pemurah dengan kemaafan :)

2 comments:

fazilah said...

ihiks..xpe2 u jalan jauh2 sempt bako kalori dan cover balik dgn 8 ketul meat ball...

tp sesungguhnya..moment sgt stress redah jem teramat menghala ke ikea itu berbalas dgn melihat kamu merayau mencr akak dgn cold storage i sempt gelak tgk gelagat sweet itu. hehehee..*miss u so muchla...**nanges

s.c.h.u.l.t said...

akak: haha. tade maknanya. daging amek masa 24H untuk diproses dalam perut. huhu

miss u much much too! :)