Tuesday, September 13, 2011

Vacation @ Bali

OK. Sudahlah tu. Dah nak muntah upload foto dengan kadar kelembapan terlampau!

Bali adalah....errr downsome. Hakhakhak. Maksudnya, saya tak berapa menggemari percutian di Bali. Cuma rasa happy sebab dapat spent time dengan family sendiri. Dah lama tak ada vacation beramai-ramai. :)


[Rajah 1] Orang Utan is cute!

Tidakkah anda rasa begitu?

Gadis berbaju biru itu juga. Ehem ehem, boleh tahan cute. HAHAHA. Eh Syud, boo boo perasan :p

[Rajah 2] Kawaii Grafitti

Ada banyak lagi tapi sangat malas please. Silalah fahami bahawasanya broadband saya juga spesis downsome.



[Rajah-Rajah] Bunga & Gadis Bali

Aik? HAHA. Sorry. Muka tak cukup Balinese. In fact semua orang tegur apsal wajah saya sangat 'rangup' hari ni. Melanin terhasil secara berlebihan. Maaflah. I'm so sawo matang.


[Rajah 3] Di Apit - Apit




[Rajah 5] My Beach Boy!

Uda kelihatan awesome. Seolah-olah pakar surfer. Padahal..... {sila isi tempat kosong}

[Rajah 6] Kan dah cakap, beliau memang pandai berpura-pura :P

[Rajah 6] Sorry, sunscreen doesn't work on me

Mungkin patut ambil SPF 1700++ Eh ada kah? HAHA













Sekian.

Habis dah entri. AHAHAHAA. Gila pemalas sampai dah tak mampu goreng cerita. Penat yang amat sih.

Saya cuma boleh memberikan sedikit kesimpulan;

#1 - BALI tidaklah seawesome mana. Resort-resort berbintang-bintang mungkinlah awesome. Tapi harga pon berbintang bulan juga dibuatnya. :P

#2 - Pelancong terhebat yang kerap ke sana adalah JEPUN & CAUCASIAN. Maka haruslah kita fahami, mereka super loaded di sana.

#3 - Kalau ke Nusajaya dan mengunjungi BMR, please please jangan naik BOTTOM GLASS BOAT. Macam bongok. Anda membayar RM55 seorang untuk kepingan kaca yang kecik macam apa. Tak nampak pon dasar laut. T_________T

#4 - Bali itu cuma penuh dengan temple. Selang satu rumah jumpa satu kuil. Sampai naik pelik aku dibuatnya. Tak boleh share kah?

#5 - Pantainya sangat berombak ganas. Sesuai untuk SURFER bermain-main di waktu pagi. Kalau berangan nak mandi, sila lupakan. Boleh mandi, tapi petang hari. Itu pon, takdalah cantik mana pon.

#6 - Jangan beli BARANG-BARANG BALI. Selain tak berkualiti, harga pon entahapehape.

Saya takkan kembali ke Indonesia. Cukuplah Yogyakarta, Semarang dan Bali. Sungguhpon orang mengatakan Bandung itu menarik untuk bershopping. Ah sudahlah. Tak larat dah melarat-larat di negara orang yang penuh ketidakseronokan.

Errr. If ada readers dari Indonesia, I'm sorry. My place is so not over there. Trimas!

2 comments:

Nadiah said...

ada ole2 tuk akak tak???

s.c.h.u.l.t said...

akak, ada keychain je. barang2 bali mahal melampau T______T