Friday, August 3, 2012

The News

‎"Kau berikan ku kekuatan Tuk berpegang pada jalan Walau penuh dengan cabaran
 Ku tahu ku adaMu Tuhan"

Luar hujan. Sehujan hati ini. Ya Allah, sesungguhnya aku redha dengan ketentuanMu. Readers, I have a good news and a bad one.

I HAD twins....but I lost both of them today.

Waktu doktor cakap babies dah tak ada, air mata dah turun laju-laju. Mak masih kerja jadi Mak genggam tangan sambil aku tahan sebak. Doktor bagi option, nak induce or wait another week. Biar  labour secara normal.

Walaupun tengah sebak, saya tetap tanya Mak. Seriusly otak blank pastu tak tahu nak fikir apa dah. Kami opt for another week.

Bila dah keluar PAC, aku pura-pura gagah. Tapi bila peluk Hubs terus air mata meleleh lagi. Lagi dua hari birthday suami, lagi dua minggu raya. Sekarang ni perasaan sangat kecelaruan. Dah tak tahu nak sambut raya ke apa dah.

Tapi.....

Saya redha. InsyaAllah Allah akan gantikan dengan yang lebih baik. Terkilan mestilah. Tak tahu nak cari punca dekat mana. Yang tahu waktu scan babies dah tak ada heartbeat. Rushing ke HSI. Bila doc buat another scan and leaked out the news, saya pasrah.

Babies,
Ibu minta maaf. Mungkin salah Ibu terlalu aktif.
Tapi Allah lagi sayangkan anak-anak Ibu kan?

Babies,
I was so happy when I knew that I got not one but two babies!
Tapi bila Ibu tahu yang you two tak ada heartbeat dah,
Ibu sangat-sangat cemas,
Ibu tak nak your Ayah risau so I kept myself shut.

Tak apalah. Mungkin bukan rezeki kita untuk jumpa each other. Allah lebih tahu :)




Dear Readers,

My babies are supposed to be 16 weeks but they didn't grow as you can see in this scan. 
I'm waiting for my spontaneous labour or else I'm going to have D & C in another week time.

Please do pray for me &my husband,
Doakan kami kuat dalam menjalani ujian ini.
Amin


11 comments:

RieNa said...

k riena basah mata hari ini. k riena pernah lalui ini utk kehamilan sulong, masa tu baby dah 11 weeks. jd k riena bleh rasa kesedihan kamu.

Ya, Allah lebih tahu apa yg terbaik utk kamu berdua dan the babies. InsyaAllah, akan ada rezeki lagi nanti. dan the babies akan jd antara kenangan terindah yg pernah shud dan imran lalui.

take a good care of urself. the babies mesti taknak ibu sedih2..

s.c.h.u.l.t said...

kak riena: InsyaAllah. buah-buah hati pertama kitorang kembar. dah ada 2 anak tunggu kat Syurga ;)

I will.Syud tau babies takmo Ibu diorang sedih :)

Sweet_Purple said...

Jangan sedih2 penulis kesayanganku...semoga memberikan yg lebih baik n indah dlm hidupmu...

Asma' Ahmad Bahari said...

bergenang² air mata ni baca.. syud slalu positif walau cuma Allah je yang tahu apa yang ada dalam hati syud.. asma' do'akan moga syud n suami tetap tabah malah betambah bahagia menempuh jatuh bangun hidup ni :') aamiin.. aamiin. take care syud!!

yes, they wait for both of you in heaven, kehidupan yang kekal selamany.. subhanallah ^^

s.c.h.u.l.t said...

sweet_purple: terima kasih. taknak sedih dah. doakan syud dapat labour normally. nak avoid dnc kalau boleh. :)

asma': heee. kena positif. redha is the keyword. walaupun ada juga nangis-nangis tapi Allah lebih tahu kan?

insyaAllah. syud partly sedih sebab hilang diorang, tapi another part lagi happy sebab diorang twins! dah ada 2 orang tunggu! :)

BYZURA RAZALI said...

take care urself dear.ur twins tunggu u di syurga.

s.c.h.u.l.t said...

byzura: thank you. amin (untuk kata-kata tu) :)

Sweet_Purple said...

Mudah2an Allah permudahkan urusan nanti... hepi2 n ceria okeh... terasa kesedihannya sbb baru shj kehilangan arwah abah 2 hari sebelum ramadhan ini.. be strong... be positive k...

s.c.h.u.l.t said...

sweet_purple: insyaAllah.risau juga ni sebab tak ada sakit apa-apa. takziah kembali atas kehilangan ayah awak.

Asmaul Juakhir said...

Sabar Syud ye..insyaallah ada sesuatu hikmah di sebalik segalanya..take care, and saya doa untuk rezeki syud & husband..

s.c.h.u.l.t said...

asmaul: thank you so much. insyaAllah :)