Thursday, December 8, 2011

Alangkah Indahnya....

Kalau duit tumbuh dari pokok seperti cendawan yang tumbuh selepas hujan. Tak payah susah-susah nak baja. Asal tanah lembab-lembab basah penuh khasiat teruslah duit laju-laju berlumba nak tumbuh.

I'm broke.

Seriously. Aku tak tahu duit dah pergi mana tapi memang tak ada duit. HAHAHA. Ya Allah, rasa tekanan yang sangat tinggi semenjak bergelar orang dewasa neh. Orang mungkin cakap;

"Eh pegawai kot. Peliknya duit habis"

"Eh bujang kot. Ni mesti banyak berhoye-hoye neh!"

"Eh belum ada anak lagi. Ni mesti boros neh"


Again. Eh eh. Suka hati je engkau je nak cakap aku boros. Dah lama OK tidak bershopping seperti di zaman muda belia. Ketika muda belia dulu hidup ini begitu indah. Dengan poket yang tidak berapa tebal, masih mampu bergembira dan berhora-hora.

Jangan cakap anda. Saya pun takjub dan pelik lagikan musykil ke manakah semua duit-duit itu telah pergi? Hahahaha. Benarlah kata pepatah; 'Lagi besar periuk lagi besar keraknya'

Oyya. Duit saya telah habis bagi melangsaikan kembali deposit tenant.

Sebab duit deposit tenant dulu saya dah habiskan untuk furnish rumah. Hehe. Pastu terkial-kial nak cover balik. My bad :P

Lagi?

Duit saya dah habis sebab saya dah spent untuk aircond bilik saya di rumah emak. Lalu aku rasa aku bakal meminjam katil emak untuk dibuat katil PENGANTIN! Kahkahkah. Penjimatan super hebat! :p

No biggie. Janji berkatil. Nak lagi ohsome aku pergi cari tilam tatami tak pun toto buat lapik. Pastu confirm orang cop 'Maigottttt! Daifnya pengantin ni' Haha. Mulut orang memang tak boleh shut up. Kita ampunkan jelah.

Itu pun ada hati lagi nak shopping online baju babies yang super cute. Ala ala, please. Saya rela tak makan pastu meradang dekat tunang janji dapat baju baby. HAHAHAHA. I need those baju babies. Ada banyak babies menanti baju-baju tersebut.

OK. Perangai ni rupa-rupanya tak hilang lagi. Hohohoho.

I don't need duit for shopping. Itu sudah kurang sedikit nafsu. Eh tapi nanti Zaid konvo nak shopping kat jalan TAR? T_______________T

Kejap kejap. Engkau ni perlu duit nak shopping ke tak ni Syud? Alah, kalau perlu pon nak cekau mana? Sobsobsob.

Yang penting, makan. Dah macam makhluk tak cukup khasiat dah saya rasa saya ni. Dahlah sayur kurang, iron takda. Patutlah hb low kalah orang pregnant. Err kata diet, maka lauk asasi saya adalah biskut rendah lemak. Wakakaka

Seterusnya, saya ingin share baju-baju babies yang telah pon saya shop secara online. Ahaks ahaks. :P

I love the colour! Cantik dan comel. I love the headband. Simple yet cute! Lagipon colour dia sesuai for girl mahupun boy. Rasa nak bagi dekat baby Kak Shikin :D

I love the crochet hat! Seriously gorgeous. Ala kenapakah saya bukan seorang baby? *gedik mode* For baby Mak Su yang belum keluar lagi. HAHAHA.

Yang ini serius tak tahu nak bagi siapa. Ni untuk 6 bulan ke atas. Baby Deja masih terlalu kecil. Nak beli lain untuk Baby Deja. At first terberkenan another 1 set tapi nantilah, ajak tunang cari yang ada crochet flower tu :)

Tapi sumpah comel! Kalau untuk anak sendiri sumpahlah lambat lagi. Hahahaha :P

4 comments:

RieNa said...

itu baru utk anak org,kalau anak sendri apatah lg. :) btw, baju merah my aunt is the best tu beli kat web mana?berkenan lah. ni kalau beli kat anak2 sdara best ni utk banggakan diri sendri. kalau beli kat anak sendri makcik2 dia plak rasa bangga. hehe

Oh Hani (◕‿◕✿) said...

kak syuuuu.. comeylnyeeee.. kte nk kte nk gak.. rajin la dia ni bli barang2 baby..

fazilah said...

eh syud baju2 spt ini sgt murah di street mall. sy pon terbelek2 sambil teringt2 bayi2 yg baru lahir dgn sungguh ramainya thn 2011 ini.
harga sungguh awesome (murah)

s.c.h.u.l.t said...

riena: kalau anak sendiri nanti botaklah kepala daddy dia =))

cuba cari Kasmawati Mohd Rasul dekat facebook ;)

hani: takda size untuk hani la. haha

akak: kalau saya dekat streetmall dah lama dah saya shop banyak-banyak :D