Sunday, December 25, 2011

Yeayness!

Awww! So cute!
Sumber: GOOGLE

Bercakap mengenai persiapan. Yang di atas serta di bawah adalah idaman. Err idaman engkau adalah pokok Syuhada? YES! Tepat sekali. Pokok! Saya mahukan dua pokok. Satu pokok menggunakan board keras berwarna putih. Another one adalah pokok tak perlu guna board. Dalam erti kata lain, saya mahukan pokok ORIGINAL. Hehe

Pokok di atas mahu diletakkan di atas meja pengantin. Buat menyemak ruang. Hahahaha. I don't care. I love the pokok! Awesomely cute!

Ini pokok kedua. Saya dah suruh adik carikan. Harap-harap dia jumpa. Pokok ni nak diletakkan di depan khemah sebelum orang ramai berpusu-pusu masuk bersantap. Ya. Pada hari keraian saya, semua orang adalah Raja dan Permaisuri sehari. Maka kita ajak mereka bersantap =)

Sebelum masuk bersantap, I want to put a table. Meja yang simple tetapi di atasnya ada bowl berisi Doilies yang berwarna-warni (or maybe pink only sebab I is malas. HAHAHA). Doilies ini akan diikat dengan riben. Nanti tetamu boleh ambil magic pen dan scribble anything di atas kertas doilies itu. Yeayness! Comelnya kertas ucapan tu nanti.

After dah scribble, tetamu yang disayangi dijemput menggantungkan doilies siap beriben itu pada pokok kedua ini. Thank you mucho! Love you ols muah muah! :D

Setakat ini, itu saja idea yang sedang mencurah-curah ke dalam kepala otakku.

Macam tak percaya, lagi dua bulan, dua minggu, dua hari. So scary! Ya Allah Ya Tuhanku, permudahkanlah urusan kami. Sungguhpun kami berdua ni sungguh berleka-leka dan tak reti-reti nak buat preparation :p

4 comments:

Mira said...

owh syud ... kenapa awak buat saya macam ni ... saya dah baca "beju melayu hijau serindit" tu ... saya tak dapat tido selagi tak habes baca ... sudahnya saya bangun lewat hari ni ... semua sebab awak syud ...

yang paling parah ... ssya kena keluar rumah hari ni ... kena cari buku-buku awak yang lain ...

aduh syud ... kena buat saya macam ni ... :p

Mira said...

owh syud ... kenapa awak buat saya macam ni ... saya dah baca "beju melayu hijau serindit" tu ... saya tak dapat tido selagi tak habes baca ... sudahnya saya bangun lewat hari ni ... semua sebab awak syud ...

yang paling parah ... ssya kena keluar rumah hari ni ... kena cari buku-buku awak yang lain ...

aduh syud ... kena buat saya macam ni ... :p

Mira said...

owh syud ... kenapa awak buat saya macam ni ... saya dah baca "beju melayu hijau serindit" tu ... saya tak dapat tido selagi tak habes baca ... sudahnya saya bangun lewat hari ni ... semua sebab awak syud ...

yang paling parah ... ssya kena keluar rumah hari ni ... kena cari buku-buku awak yang lain ...

aduh syud ... kena buat saya macam ni ... :p

s.c.h.u.l.t said...

errrr... T____T *muka blank macam kena blanko* HAHAHAHA

OMG! *ngucap panjang*

mira: kesian dekat penulis tu. I'm not syud who is the novelist. :D

tapi diakui, kami mempunyai trait yang sama, we are pisces baby & cara penulisan kami quite the same. hihihihi.

i dah lama bersara daripada menulis ;p

GOTCHA!