Friday, August 5, 2011

Ini Satu Cerita

SCENE #1
12:01 am, 5 August 2011

Cubaan mengada-ngada terus telefon Mr. Fiance, lalu saja-saja pusing cerita tanya itu dan ini. Sebenarnya sebelum cuba menelefon dia hantar sms begini.

"Tak balik ofis pon tak apa. Tak pergi tengok projek X pon tak apa"
(Alasan sebelumnya adalah dia nak ajak iftar. Dia tak nak balik rumah)

Haih haih. Mulalah aku terkena panic attack. OMG OMG! Tolong tolong!

OK tak apa. Cool Syuhada. Cuba halau dia. Kot-kot menjadi.

Lalu perbualan telefon kami menjadi satu perbualan berciri cubaan menghalau. HAHAHA. Takyah iftar sama, jalan KL jem dan sebagainya. Tapi atas sebab kepala tunang aku ada konkrit sedikit dia cakap takyah lah iftar dekat KL. Iftar dekat Alamanda.

Errrr....nak jawab guano neh?

Sebelum drop the phone, aku pon semangatlah minta permission;

"Awak, saya nak nyanyi ni"

HAHAHA lalu berkumandanglah suara katak kodok di dalam Saga BLM berwarna biru. Dia yang nun jauh berbatu-batu *exaggerate* lalu cakap thanks. Tak cukup thanks di handphone, dia sms thanks pulak sebanyak dua kali. :P

Sambil drive kepala ligat cari idea. Oh kemon Syuhadaa!! Cari jalan! Dia cakap takkan balik office, hurmm hurmmm.... How?

Tiba-tiba mentol menyala. Ting ting terus sms Cia. Tak kisahlah meskipon dah malam hari. Cia cakap nanti dia tolong. Oh sungguh kelegaan. Hehe

Then, teruslah cakap terharu bila dipuji bersuara merdu. Hakhakhak. Lalu tertawalah aku sorang-sorang dalam kereta dan sengih sampai ke telinga. Tahukah engkau suara aku bergetar-getar? Through handphone pon I nervous hoccay!!

Kemudian kami set to have our iftar together. Beliau dengan rakannya while Syuhada bersama Amyzahrah ;)

Sepanjang siang, contact orang tengah & Cia. Pukul 5:05pm tepat, Cia roger-roger everything dah settle. Fuhhhhhhhhhhhhh. Lega.

SCENE #2
09:35pm, 5 August 2011

Habis iftar, terus pujuk Amy untuk koir through phone. Mulanya si kecik tu insist tak mahu. Atas dasar malu ke apa pon tak berapa boleh nak dipastikan. But then, waktu lampu traffic light turned red, tetiba kami agree untuk nyanyi (again). This time duo lah pulak. HAHA

"Awak, tengah drive? Cepat-cepat! Tekan loudspeaker!"

Duo S in action! Hahaahaha. Seronok gila kami nyanyi sambil gelak-gelak dalam kereta. Perut pon dah over full. Thanks Mr. Fiance for TGIF. Maaflah adik kecik (Amy) banyak songeh. Kalau nak siku sila siku lain kali. Eh eh? (Amy tolong jangan baca. Agagagaladygaga)

SCENE #3
11:45 pm, 5 August 2011

1 miscalled, 1 sms

Errr. OK. Aku telah berfoya-foya dengan facebook lalu tidak perasan akan handphone. Ahaks. Ingatkan Mr. Fiance dah sampai rumah, rupanya belum. Tetiba dia sms macam ni;

"Ada orang beria-ia suruh balik office, ada apa-apa ke?"

Sumpahlah aku takmo jawab. Cannot! Kantoilah nanti. He hu he hu. Pusing Syuhada pusing. The marry go round. Kahkahkah.

"Kerani cakap ada pakej untuk saya. Nak singgah officelah before balik"

Ah sudah. Ha mulalah dia ni nak buat gila pergi office malam-malam buta. Lalu aku tergolek atas katil dengan panic attack (sekali lagi). Siap bergurau don't worry tu pakej kahwin je esok lusa pon boleh ambil. :))

Terpaksalah memaksa dia untuk promise terus balik rumah. It's already 12 midnight kot. Plus, dia tak tahu yang pakej yang kerani perkatakan tu dah selamat transfer ke rumah dah. Haiyya ini kerani, kacau daun sungguhlah! T______________T

And by now, I do think Mr. Fiance sudah terima his present. :)

Ucapan sempena his day;

Imran (a.k.a Mr Fiance),

Awak ni potonglah. Dah dua kali kena panic attack OK? Nasib baik bukan heart attack.HAHA. I hope you like the surprise. Gigih sangat saya mengkalutkan diri nak transfer present. Lebih gigih lagi bila nak halau awak dan tak nak kasi awak datang iftar sekali. :))

Pink?

Don't ask me why pink. Hahaahahaha. Saya pon nak tergolek-golek gelak bila tahu florist sent colour pink.

Three?

It symbolize three words; I Love You (and so dearly will forever and ever InsyaAllah)

Red?

Hehe. Sebab nak matchkan dengan my red clothes. Nanti boleh pakai sama-sama. Although I know, you hate striking colour. ;P

2 comments:

Cahaya Kekasih said...

present tu bunga ke? sweet :)

s.c.h.u.l.t said...

ck: a'ah. together with kemeja :)