Saturday, October 22, 2011

Real Steel - A Review

BESI BENAR. Besi yang memang benar-benar besi. Besi bukan sebarang besi. Yang ini memang besi yang awesome dan buat saya rasa nak tengok lagi dan lagi.

Eh sudahlah. Mari kita teruskan kepada review.

Dibintangi oleh Hugh Jackman (muka default Wolverine) sebagai Charlie dan Dakota Goyo (OMG! Dia sungguh comel!) sebagai Max. Heroin drop-dead-gorgeous in this movie adalah Evangeline Lily, also know as Bailey.

Charlie adalah lelaki yang memang tak berapa berguna sebab selain suka menjahanamkan robot tinju, beliau juga suka bermain mata dengan awek sampaikan Ambush (#Robot 1) kena belasah dengan seladang secara bertubi-tubi. Terus bercerai rangka dari badan. Err. I mean, besi dari badan. HAHA

Tapi rahmat Tuhan tiba-tiba muncul bilamana orang court datang dan inform dia perlu datang ke court sebab ex-gf dia sudah selamat bersemadi. Menurut orang court, dia ada seorang anak, iaitu Max (OMG! Dia sangat cute! Again) Haha

Oleh kerana Charlie ni memang sungguh tidak guna. Beliau telah menjualkan anak beliau kepada kakak ex-gf dia, Debbie yang memang beria-ia nak jaga Max. And since suami Deb yang botak tapi kaya poket itu mampu, maka Charlie harus jadi baby-sitter anaknya sampailah that couple balik dari Italy after summer ends.


Sebaik saja dapat Max dan separuh duit iaitu $50,000, Charlie sekali lagi buat gila dengan membeli Noisy Boy (#Robot 2) dan bertanding tinju sampai Noisy Boy hilang kepala lalu digantung dekat The Parade. Hahaha. Tak guna betullah Charlie ni! Although sebelum tu Max dah cakap, better ambil weak card saja. Heh degil.

Both of them kemudian menjadi pencuri besi. Masuk gudang besi-besi robot tinju dan mencari spare part. Max yang cute nak mati tu kemudian memang hampir-hampir mati sebab terjatuh dan diselamatkan oleh tangan Atom (#Robot 3).

OK. Ini part paling comel sebab Max berusaha sekeras-kerasnya nak bawak balik Atom. Charlie ayah tak guna buat bodoh je. Pagi-pagi hari waktu burung dah berkicauan, Max muncul dengan Atom dan muka comot penuh tanah. Hahaha. Sumpah comel!

Max mandikan Atom. Main lari-lari waktu malam (which I found sooooooo cutee!!). Kemudian buat aksi teleng-teleng kepala. Dakota Goyo ni senyum memang gorgeous. Cair saya. Hehe


Kemudian Max train Atom lalu buat Charlie teruja sama since dia dah tak ada robot kan kan? Haha. The cutest part adalah, bila Max menari together dengan Atom. Then Charlie cakap tarian boleh jadi their trademark, which of course works! Budak comel menari dengan robot. Siapa tak suka? You tell me! :p

Max agreed. Dengan syarat, his Daddy tolong train Atom. Hehe. Comel.

OK. Ini scene mereka berbincang. Sangat kione kawaiidesu. I love Max in his white singlet. Sangat sexy! Aik aik? Syuhada. Engkau phedophilia kah? Kahkahkah. Neh. I just love cute kids! Lagi-lagi bila dia menari. Comelnyaaaaaaaaaaaaaaaaa! *sawan*

Dakota Goyo

Harap-harap satu hari nanti akan ada anak lelaki secomel dia. Hahahaha. But of course, his hair won't be blond. Lurus? InsyaAllah akan aku rebondkan! Yang pasti senyum kena sweet macam Mummy dia. Err maaf dah merapu.

Reviewnya tak habis lagi ke Syud?

Dah. Tak bestlah cerita semua. Sila pergi cinema takpon download je dekat internet. It's an awesome movie. Full with action and emotion. Takda adegan bawah selimut apa semua. Cuma ada satu part; travel thousand miles just to get kisses je pada pagi hari berlatar belakangkan bumbung dan bunga-bungaan.

:p

Why do I love this movie?
  1. Ia santai. Sesuai untuk tontonan seisi keluarga.
  2. Sangat futuristic dan comel! Atom sangat biasa designnya. Tak macam Ambush dan Noisy Boy. Sangat robotic.
  3. Orang berlagak selalu rugi. Haha. Poyo itu awesome juga kadang-kala.
  4. Love bonds two hearts. (eceh)
  5. I love action!
  6. Dakota Goyo comeeeeeeeeeeeeel! Sangat comeeeeeeel!

OK dah. Lama-lama sawan anak orang tak baik. Haha. Bye bye

No comments: