Wednesday, October 19, 2011

Rubber Stamp!


Ini contoh doorgift untuk kanak-kanak!
Simple, cute dan boleh dijahanamkan sesuka hati engkaulah budak-budak oiii!

Dalam paper bag anda boleh letak almost anything!
KECUALI;
Handbag
Porsche
Kapal Terbang (Errr what Syuhada???)


Dan sebagainya yang dirasakan tidak bersesuaian. Kahkahkah. Sebab tu aku letak almost. Kalau tak aku letak anything. Eh apa-apa jelah kau Syud.

Lalu untuk menyempurnakan idea ini, saya telah survey harga paper beg.

RM3.00/ 100 pcs :)

HOMAIGATTTTTT!

Murah yang terlalu! Super duper bagus untuk kanak-kanak yang memang tak reti menghargai nilai estetika. Errr abaikan. Aku sendiri tak tahu estetika tu hapekebendanya. HAHA. Sebenarnya saya tak survey. Ternampak je sebab ada sorang Uncle ini sungguh pemurah orangnya. He gave those paper beg untuk those yang tak reti bawak beg plastik kalau nak ambil ubat.

So comel :)

Untuk mereleasasikan impian doorgift simple-yet-cute nombor dua. I need CAP MOHOR! I need RUBBER STAMP!

Berikut saya letakkan contoh. Ahaks.






Sweet bukan?

OK. Yang terakhir sekali saya edit. HAHAHA. Pandai tak? Pandai tak? Tapi nombor dua yang belum akhir tu saya buat sendiri. Hek eleh. Bukan susah sangat pon. Letak border swirl-swirl. Taip nama. Siap!

Nice. Tapi I want macam nombor dua. Sebab nombor dua BULAT! Bila bulat, maka sesuai untuk saya cop-cop dekat Doillies! Ya Allah, anak siapalah yang sungguh creative lalu bersengkang mata berjaga main internet malam-malam buta macam esok tak berkerja neh?

Hehe. I'm too excited! Otak terlalu laju mahu design itu dan ini.

Syuhada. Anda bukan saja setakat comel pandai letak eye-liner dekat mata. Tapi anda juga suka buat perbuatan menawan. Eceh. Silalah tertawan dengan I please. Girl saja. Guys cannot. Hati I sudah dimiliki. Weh weh sudah Syudddddddddd!




Untuk Mr. Fiance,
Awak, saya nak yang bulat. Designkan macam nombor dua pleaseeeeee! Tak terror lah nak design-design. Paling saya terror guna paint saja. Uhuk uhuk uhuk. *menangis sebanyak satu Sungai Rajang*


P/S:
Rubber stamp for wedding sangat popular di oversea. Most of bride-to-be or families akan menempah nama mereka berserta alamat. Siap customize OK! Di jual di etsy dan sebagainya dengan harga $20 dan ke atas. Tapi kalau anda creative dan perompak macam saya, copy, paste dan crop je nama diorang. HAHA

4 comments:

shortretreat said...

wow... sgt creative...leh gune idea nih tuk akikah nnt.. hihih... jgn mare ye syud..

s.c.h.u.l.t said...

shortretreat: hak idea tidak terpelihara. hehehehe. sila-sila guna ;)

whyza said...

cute..! mana nak dpt paper beg murah camtu eh?

s.c.h.u.l.t said...

whyza: saya pon tak sure. cuba try cari kedai runcit yang jual plastik/polisterine jual makanan. maybe ada kot :D